|
Majsmuffins med
bacon |
Ingredienser:
140 g majsmel
140 g hvedemel
30 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 dl kærnemælk
2 æg
70 g smør, smeltet
120 g revet ost (Cheddar)
90 g bacontern, sprødstegte
|
1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Hæld majsmel, hvedemel, sukker og
bagepulver ned i en stor røreskål. Tilsæt en smule salt.
3) Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør
sammen i en mindre skål. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og
tilsæt mælkeblandingen. Rør det hele let sammen med en grydeske. Der må
gerne være klumper i dejen. Vend ost og bacontern i dejen.
4) Fordel dejen i de smurte forme. De
skal være ca. 2/3 fyldt op med dej. Bag dem i 15 - 20 minutter. Prøv evt.
med en strikkepind, om dine muffins er færdige. Vend de færdige
majsmuffins ud på en bagerist.
|
|
Chokolademuffins
|
Ingredienser:
210 g hvedemel
40 g kakao
150 g sukker
2 tsk bagepulver
2½ dl mælk
60 g smør, smeltet
½ tsk vanillesukker
120 g mørk chokolade |
1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Sigt mel, kakao, bagepulver, sukker og
lidt salt ned i en stor røreskål.
3) Rør mælken sammen med det smeltede
smør i en mindre skål. Tilsæt vanillesukker.
4) Lav en fordybning i de tørre
ingredienser og hæld mælkeblandingen heri. Rør delen let sammen med en
grydeske. Dejen må gerne være klumpet.
5) Vend forsigtigt den hakkede chokolade
i dejen. Fordel dejen i de 12 muffinforme. Hver form skal være ca. 2/3
fyldt op med dej. Bag kagerne i 20-25 min. Vend kagerne ud på en bagerist
og pynt dem evt. med glasur og frisk frugt/bær. |
|
Krydrede æblemuffins |
Ingredienser:
5 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk tvekulsurt natron
1 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød
3/4 dl brun farin
2½ dl skrællede æbler i små tern
1 sammenpisket æg
2½ dl mælk
2 spsk smeltet smør
|
1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og
muskatnød i en stor skål. Rør farin og æble i.
3) Rør æg, mælk og smør godt sammen.
Tilsæt æggeblandingen på én gang til de tørre ingredienser. Rør det sammen
med en gaffel, til alle de tørre ingredienser er blevet våde.
4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene,
så de fyldes ca. 2/3 dele. Bages i 15 - 20 minutter, til de er gyldne. Kan
serveres varme med smør.
|
|
Fuldkornsmuffins |
Ingredienser:
2½ dl hvedemel
2 dl fuldkornsmel
1 tsk krydderi til krydderkage
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/4 dl brun farin
1 dl rosiner
1 sammenpisket æg
2½ dl kærnemælk
80 g smeltet smør
|
1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Sigt mel, krydderi, bagepulver og natron
i en stor skål. Rør farin og rosiner i. Rør æg, kærnemælk og smør godt
sammen.
3) Hæld æggeblandingen i melet. Rør det
sammen med en gaffel, til alle de tørre ingredienser er blevet fugtige.
4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene,
så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter til de er gyldne. Kan
serveres varme med smør.
|
|
Citronmuffins |
Ingredienser:
250 g
smør/margarine
250 g sukker ( 2½ dl )
4 æg
250 g mel ( 5 dl )
1 tsk bagepulver
saft af 1 citron
reven skal af 2 citroner |
1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Rør smeltet smør og sukker lyst og
luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og rør grundigt. Rør citronsaften i.
3) Tilsæt nu mel og bagepulver og rør
grundigt igen. Tilsidst røres den revne citronskal i.
4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene,
så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter til de er gyldne.
5) De afkølede kager pyntes med en glasur
lavet af flormelis og varmt vand. Glasuren skal smages til med citronsaft
og en smule revet citronskal lægges på toppen som pynt.
|
|
Kuvertbrødsmuffins |
Ingredienser:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kryddergrønt
(fx. rosmarin)
100 g ost i små
terninger (cheddar)
100 g soltørrede
tomater i olivenolie
2 æg
1,5 dl mælk
4 spsk olivenolie
Salt og peber efter
smag |
1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12
stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i
papir.
2) Mel, bagepulver og krydderier blandes
grundigt. Tilsæt ost og fintskårne tomater. Bland igen.
3) Rør æg, mælk og olie i blandingen.
4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene,
så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter.
5) Server lune til suppe, steg og
ostebord.
|
|