Kaffen er klar og jeg har smugsmagt brownies, som smager, som en bid af himlen. Fyldt med mandler og chokolade, gør de ingen slank, men dog temmelig salig og det er ikke et ringe udbytte alene for anstrengelsen ved at føre dem til munden.
Om lidt vil jeg sætte mig med det hele indenfor rækkevidde og håbe på underholdning. Jeg trænger til at slappe af med ingenting, så det må vist blive målet. Der var jo også lige de blade, som fandt vej til matriklen tidligere i dag.
Brownies
140 g margarine smeltes og blandes med 340 g sukker (gerne muscovado, som har en forrygende smag i sig selv).
4 æg piskes sammen og hældes i blandingen. Rør forsigtigt.
75 g kakao, 140 g mel og en god tsk vanille røres i dejen.
Til sidst tilsættes “fyldet”, som for mit vedkommende var ½ plade mørk chokolade, ½ plade hvid chokolade og 100 g grofthakkede mandler.
Hæld dejen i en form (ca 25 x 25 cm), som er beklædt med bagepapir og bag kagen ved 170 grader i cirka 30 til 40 minutter. Kagen skal være fugtig i midten, når du tager den ud af ovnen. Lad den afkøle og skær den i små stykker.
De ville smage fantastisk med vanilleis og hindbær, hvis man gad…
PS – snobrødene er forvandlet til et brød med olivenolie og sorte oliven, groft havsalt og rosmarin. Ikke et ringe bytte for en begivenhedsrig eftermiddag, selvom ungerne hellere ville have haft det første.
27 kommentarer
Lærke
1. februar 2010 at 15:25kom igen igen lige forbi din super blog da jeg var i desperat mangel på en opskrift som var både lækker og hurtig;)
jeg så lige zehras indlæg og syntes at jeg vil sige at dine opskrifter altid er super nemme at finde ud af, og altid lækre, dog må jeg indrømme at da jeg første gang lavede dine banan-chokolade muffins havde jeg samme problem med chokoladen, indtil jeg indså at det var et godt indskud fra din side, for på den måde kan jeg tilføje så meget chokolade som jeg vil, uden at føle mig som en lille gris :) haha men i hvert fald, super mange gange tak for opskrifter som altid er nemme og utroligt lækre:)
tove
20. august 2008 at 13:28Nej dæleme nej —gl.indebrændt kone er du ikke –heller ikke lige der……..
Bliv ved med at være søde dig, som vi har glæde af at læses´ses blog(–det var da en fin formulering ikke?)
Lea Poulsen
20. august 2008 at 09:16Tak, for et godt grin..
Nu kan jeg vist ikke bage mere på den.
Liselotte
20. august 2008 at 09:03He… det tror jeg ikke, Lea ;-)
Lea Poulsen
20. august 2008 at 08:51Gammel, gammel, gammel, gammel, gammel, jeg lover jeg staver ikke forkert mere..
Nååja, nu kan jeg se, at den er 2 år og 4 måneder gammel..
Kan de overhoved holde sig så længe?
Liselotte
20. august 2008 at 07:54Det er en gammel opskrift – og jeg blev vist bare til en gammel, indebrændt kone lige dér ;-)
tove
20. august 2008 at 07:51Tusind tak for en dejlig opskrift –supersødt af dig at dele med os, ligesom du gør med strik ofte! Man bliver så glad af at nogen gør det. !!! Og med hensyn til hvor meget chokolade og så videre……., så kan man da bare tage det man har(og måske er kommet til at spise lidt af……?) det ændrer jo ikke på at de er dejlige!!
Men gode til taljemålet —-ja, det kommer an på om man vil den ene eller den anden vej…….Ha!!
Lea Poulsen
19. august 2008 at 23:45Er det er gamel opskrift??
;-)
Liselotte
19. august 2008 at 22:31Plok, du er også en talentløs bager, så det siger sig selv ;-)
plok
19. august 2008 at 22:30Ja, jeg er også gået i stå ved chokoladen. Og nu flyder hele køkkenet! Så nu spiser jeg først den ene halve plade chokolade og så den anden.
Liselotte
19. august 2008 at 22:29Zehra, så vidt jeg er orienteret, er jeg ikke på din lønningsliste og så længe det ikke er tilfældet, er din kritik vist slet ikke passende. Opskriften er ment som en venlighed og ikke et stykke arbejde, som kan vurderes.
Er der ikke angivet præcise mål, er det sikkert fordi, de ikke er vigtige.
Zehra
19. august 2008 at 21:56Hejsa,
Opskriften lyder meget spændende men du kunne måske starte med at skrive ingredienserne først. Jeg kunne også tænke mig at vide hvor meget du bruger af hvad, fx hvor meget chokolade bruger du til fyldet? Du skriver 1/2 plade chokolade men det kan være fra 100g, 200g eller 400g. Du kunne godt skrive opskriften på en bedre måde.
Hilsen
Zehra
Liselotte
4. august 2008 at 13:24Selv tak, Inge – skønt at de var en succes :-)
Inge
4. august 2008 at 11:43Hurra! Bagte Brownies til min datters 30 års fødselsdag-picknic med 40 personer. “Barnets” tilbagemelding: De var supergode – gæsterne var vilde med dem.
Jeg anvendte dog halvt smør og halvt bagemarg. AMA vegetab., økorørsukker og valnødder, da der var en mandelalergiker blandt gæsterne. Dobbelt portion – og – da jeg var i god tid en tur i fryseren.
Dem skal jeg bage igen – tak for opskriften!!
olga
20. september 2007 at 12:42jeg har været inde og nuppe din brownie opskrift, må man kopiere og sætte den (opskriften) ind i ens egen opskriftsamling.
på forhånd tak, og nogle gode sider du laver
Slagt en hellig ko… » Klar om et øjeblik
25. august 2007 at 12:48[…] et øjeblik kan jeg erklære mig klar til rykind. Huset er støvsuget og på køkkenbordet venter brownies med masser af mandler og store, mørke stykker chokolade. Små kager, lidt ekstra chokolade og […]
Slagt en hellig ko… » Uhm, det dufter allerede…
10. maj 2007 at 15:37[…] er snupper lige her – fyldet bare hvad der var på […]
Liselotte
4. maj 2007 at 10:00Selv tak, Casper :-)
Casper Andersen
4. maj 2007 at 07:39Tak for en super opskrift på Brownies. De var et stort hit hos alle dem, som fik lov til at smage.
Claus
30. april 2006 at 17:39Nej Anne, jeg undres bare over hvad det har med panserbasser at gøre – ja selvfølgelig ville det nok udløse deres indgriben hvis jeg satte dig, eller andre, på bålet, men nu blev de jo lissom nævnt først – jeg har en eller anden svag ide om at stakkels Leo’s sko klemmer igen, men kan ikke finde sammenhængen..
Anne Stange
30. april 2006 at 11:30Måske ville Claus sætte mig på toppen af bålet, eller ??
Dagen i dag: Brownies – ja, bål – kun til husbehov og gerne uden panserbasser…
Liselotte
30. april 2006 at 09:14Allerførst ja, jeg bruger bagemargarine :-)
De brownies smagte pragtfuldt, så de kan varmt anbefales. Omkring bålet, så var det enormt ærgerligt, men brødet er godt, så vi overlever :-)
Claus – det var end ikke i nærheden af at ligne et sankt hans bål, så det ;-)
Mette
30. april 2006 at 09:10P.S. – skal chokoladen grofthakkes….?! Jeg kan allerede smage de himmelske brownies…
Mette
30. april 2006 at 09:08Nu vil jeg gerne vide, om du virkelig bruger margarine, når du skriver margarine…..?!
Claus
30. april 2006 at 09:02Øhh, Anne ? Det er da ikke Sankt Hans endnu ?
Irene
30. april 2006 at 02:09Usselt med de snobrødskonsekvenser! ‘RMF!
Anne Stange
29. april 2006 at 23:57Mon ikke jeg skulle prøve sådan en portion i morgen? Det tror jeg!
Sikker ellers en historie med nabo, bål og politi :-(