4

Siri Cardigan af Lene Holme Samsøe

Siri Cardigan af Lene Holme Samsøe har været på pindene her og jeg er SÅ glad for den. Cardiganen er allerede flittigt brugt og stik imod alle mine principper, er den ikke vasket endnu.

Det plejer jeg ellers ALTID at gøre med færdig strik, fordi det giver maskerne lejlighed til at “falde på plads”. Desuden har jeg ingen anelse om, hvor garnet har været i sit tidligere liv. Jeg har selv strikket med det både ude og hjemme og det har været placeret på mange forskellige overflader. Ergo vasker jeg altid strik, inden jeg tager det i brug. Bare ikke denne gang …

Siri Cardigan af Lene Holme Samsøe

Jeg ventede utålmodigt

Jeg var meget utålmodig, da Lene annoncerede, at nu kom opskriften på Siri Cardigan snart. Jeg var så forelsket og jeg MÅTTE bare strikke den, så jeg var formentlig en af de første til at købe opskriften og der gik ikke mange minutter, før jeg havde fundet garn og var i gang med at slå op.

Jeg havde valgt mørkebrun til cardiganen. En smuk, mørk brun uldgarn fra Garnudsalg, naturligvis. Jeg er vild med den, men den strandede og den ligger fortsat og venter på, at jeg får taget mig sammen til at genoptage den.

Hvorfor?

Jeg havde glemt at tage den med på arbejde en dag med strikketid, så jeg var “nødt til” at finde garn til endnu en Siri Cardigan. Det endte med at blive to tråde Højlandsuld i farven Rullesten og nogle grå Silk Mohair, jeg havde liggende.

… , at jeg virkelig godt kan lide Lene Holme Samsøes design.

Her fra gik det stærkt. Jeg strikkede den på rekordtid og jeg er altså allerede så glad for den, at den kan kategoriseres blandt “meget brugt strik”. Det er da meget godt gået af en ny strik, synes jeg og det fortæller en del om, at jeg virkelig godt kan lide Lene Holme Samsøes design. Og det kan jeg!

Jeg har den med mig hele tiden. Jeg bruger den flittigt både ud og inde, når der er behov for det. Forleden sad jeg på trappen oppe i skoven og nød at børnebørnene legede så dejligt. Midt i efteråret med solen i øjnene og glad barnelatter i det øre, der virker, huskede jeg, at jeg er et heldigt menneske.

Der er nok at være taknemmelig for …

Jeg prøver hele tiden at vælge det gode og det positive til. Lægge vægt på alt det, der går godt og er fint og fredeligt. Nyde, at tingene lykkes og alting falder til ro, når bare tiden får lov til at arbejde.

Oline er blevet alene oppe i huset i skoven. Hun klarer det så godt og jeg synes, at hun og Mikael er så dygtige til også at finde ud af ikke at skulle være mand og kone mere. De er gode til at huske, at de stadig er mor og far. De bor få hundrede meter fra hinanden, og jeg er helt overbevist om, at det her nok skal gå godt.

Olines forældres hjerter og tanker har været oppe i huset i skoven de sidste halvandet år, mens vi har hjulpet, støttet, lagt øre til og bidraget med alt, hvad vi kunne og måtte. Vi har heppet og vi har grædt. Nu er de endt med at skilles og når de unge mennesker kan gøre det så blidt og med forstand, kan vi kun føle taknemmelighed og være stolte af det menneske, der er vores. Hun er et dejligt menneske med hjertet på rette sted.

Når jeg i fremtiden bruger Siri Cardigan vil det være med mindet om den eftermiddag, hvor jeg opdagede, at verden ikke er faldet fra hinanden, men mennesker heler og verden altid ender i vater igen. Gudskelov.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide