1

Weekend i oktober

Weekend i oktober kan være lige fra regn til sol, men denne har været lutter sensommerfornemmelser med lun sol og blå himmel med spredte, smukke skyer. Jeg klager ikke. Jeg har nydt det hele.

Jeg har været inde og jeg har været ude. Jeg har været alene og jeg har haft selskab. Jeg er sådan set dækket ind på alle fronter og er bare svært tilfreds med at slutte oktobers første weekend på den måde.

Fredag med godt selskab omkring bordet

Fredag aften havde jeg besøg af mine tidligere tolkekolleger. Tænk engang, at vi efter så mange år stadig ses. Det er jeg både glad og taknemmelig for. Fredag aften var skøn, hyggelig og rørende. Alt det en aften i godt selskab skal være.

Weekend i oktober

Opvasken måtte vente

De sidste gæster forlod matriklen lige omkring midnat og så skal jeg ærligt indrømme, at jeg bare lige startede opvaskemaskinen og lukkede øjnene for resten. Lørdag morgen lå jo kun lige nogle timer væk og så kunne jeg jo skrubbe lidt grundigere der.

Som tænkt, så gjort. Lørdag morgen og formiddag gik med kaffe og lidt oprydning og så blev der ellers ringet til skafning klokken 12, hvor bordet igen var fyldt op med en stor del af dem, jeg elsker højest her i verden.

Weekend i oktober

Efter en solid frokost kom den dovne fornemmelse snigende og den slags tolereres ikke, når man bare er knapt to og lige fyldt tre, så der var ingen vej udenom …

På tur ud i efteråret

Vi snuppede ungerne og tog Olines lille bil ud på eventyr. Vi kørte syd over ned ad Landevejen, drejede fra og endte i Ajstrup, hvor vi hilste på køer, beundrede kigget til Ajstrup Bugt. Oktober viste sig fra sin smukkeste side og vi nød det hele og vendte så bilen og kørte videre på tværs af alting. Vi var nemlig på kastanjejagt og det gik værre end skidt, for vi havde endnu ikke fundet én eneste.

Vi var ved Glenstrup Sø, hvor vi så lystfiskerne hygge sig med stænger og kaffe. Vi var omkring Vester Tørslev og gennem True og vi fandt et sted langs vejen, hvor en kastanje stod og knejsede. Et farligt sted, som ikke indbød til små børn på kørebanen, så mormor blev sendt ud som stafet, for at finde, hvad der var af kastanjer.

Høsten var ikke imponerende og der var ingen børn, der jublede. Nærmest det modsatte, for de var jo stillet i udsigt, at de skulle ud i vejret og derfor traf mormor her en principbeslutning og dirigerede chaufføren i retning af en skøn legeplads og fjord, krabber og stejle bakker, rødstribet fyr og piratskib. Det duede …

Weekend i oktober
Elias & Sienna

Efter en god times tid var de små ved at være trætte og vi nærmede os et tidspunkt, der bød os at køre retur til Hadsund. Børnene var nemlig lovet pandekager til aftensmad og den slags har de det med at kunne huske, så der var ingen vej udenom. Hjem måtte vi i en fart.

En stor stak af de bedste pandekager

Vi endte med at spise i stakkevis af pandekager. Både børn og voksne var vilde med dem og så fik vi altså også rigtig god is til dem, så der var ikke et øje tørt og en slunken mave af finde i miles omkreds. Vi var mætte allesammen.

Børnene fik børstet tænder og fik nattøj på her, inden Oline tog dem med hjem i seng. De sov på ingen tid fyldt op med frisk luft, eventyr og pandekager. Det bliver da ikke meget bedre, når man er barn og heller ikke, når man er voksen. Det var den dejligste lørdag, hvis du spørger mig.

En beskeden æblehøst i oktober

I dag er der plukket æbler fra havens æbletræer. Tre træer er her, men det ene – som bar mange æbler – viste sig at smage af absolut ingenting. Som i virkelig ingenting. Det kan glæde fuglene med de smagsløse frugter, for jeg gad altså ikke havde besværet med at plukke dem. Resten var en mager høst, men rigeligt til lidt grød og lidt chutney, så jeg er tilfreds, men gider ikke gøre mere i dag.

Æblehøst

Resten af dagen er helliget strik og ingenting. Nå ja, og så lidt aftensmad, men ikke mere. Det er vel søndag i oktober.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide