Årets første stykke strik er af pindene; Ingen Dikkedarer i 100% cashmere. Aldrig nogensinde havde jeg drømt om, at noget kunne være så blødt, som denne sweater er blevet og sikke en farve! Musegrå, som bare er helt igennem fantastisk og smuk og noget, jeg altid har elsket og er ret sikker på, at modtageren også vil elske.
Jeg har flere sweatre og cardigans i 100% cashmere, men kvaliteten på det cashmere vi køber i butikkerne er jo slet ikke den bedste. Selvom alle mine strik i cashmere er bløde og lækre, så tåler de absolut ingen sammenligning med denne sky af blød- og lækkerhed. Ingen sammenligning.
Det går jo slet ikke med en datter, som ikke bærer strik
Jeg har en datter, som ikke ønsker strik. Jeg har også en datter, som over det sidste halve år – fra mors hænder – har modtaget to sjaler/tørklæder og et par lange, fingerløse vanter. Jeg ser hende bruge det hele.
Jeg tænker, at det handler om, at Oline ER utroligt sensitiv og derfor også er meget, meget forstyrret af de eventuelle sensoriske input, hun får fra alt, hun bærer på huden. Jeg prøver derfor at minimere dem til noget, hun ikke lægger mærke til og i denne sweater, tror jeg, at det er lykkes.
Jeg er altså vild med resultatet
[metaslider id=50102]
Jeg har valgt at strikke Ingen Dikkedarer til hende. Jeg synes, at modellen er klassisk og helt uden falbelader og det ved jeg, at hun godt kan lide. Opskriften købte jeg for lang tid siden og det har hele tiden været planen, at den skulle bruges til sweatre til Oline, men eftersom hun er så kradse-følsom og jeg har et bevægeapparat, som ikke kan strikke med rigide fibre, har det ikke været nogen let opgave at finde det rigtige garn, før jeg endte med at beslutte, at jeg nu ville prøve at kombinere cashmere med cashmere.
Garnvalget skulle vise sig at være let
Vi har fået en ny, tynd følgetråd i 100% cashmere – Cashmere 28/2 – og den lagt sammen med vores überbløde og lækre Pure Cashmere Once gør det! Aldrig nogensinde har jeg mærket noget så blødt. Fornemmelsen minder mig om det blødeste ruskind, jeg kan komme i tanke om. Helt uimodståelig blød er den, nu den er vasket.
Fakta:
Opskrift: Ingen Dikkedarer
Garn: Ingen Dikkedarer er blandt andet strikket i et nyt, lækkert garn fra Garnudsalg.dk. Det består af 100% cashmere og er en ganske tynd følgetråd, som gør den helt store forskel, når den giver følgeskab til stort set alle garner; Cashmere 28/2 samt en tråd Pure Cashmere Once.
Pind: 3½ og 4 mm
Forbrug: I alt efter vask 227gram.
Ny teknik: Ingen.
Bemærkninger: Jeg har strikket en størrelse S men med ærmer, der svarer til en str. M, da Oline har lange arme.
Garnalternativer: Et billigere garnalternativ kunne være at skifte Pure Cashmere Once ud med f.eks. Blackhill Højlandsuld eller Blackhill CottonWool og du kan naturligvis også skifte Cashmere 28/2 ud med f.eks. Blackhill Kid Silk Mohair eller det kunne være en tråd Blackhill Superfine Alpaca, blot for at give dig idéer til alternative følgetråde :-)
Du kan se det fulde forbrug her.
25 kommentarer
Mette
4. marts 2021 at 15:47Hej. Jeg gætte – udfra dato på kommentarerne – at dette er et post af ældre dato. Ikke desto mindre vil jeg mægtig gerne prøve at finde det lækre cashmere garn nu nævner: Pure Cashmere Once. Men når jeg klikker på linket kommer jeg til garnudsalg.dk, og her kan jeg ikke finde garnet :-(. Kan du hjælpe?
Liselotte
9. marts 2021 at 10:17Hej Mette. Jeg kan desværre ikke hjælpe. Garnet er udsolgt :-)
Karina Langsager
19. november 2018 at 06:00Hej. Er det muligt at lave den med kun én tråd garn? Og ikke køre to forskellige sammen? Har du nogen forslag til en god mulighed?
Helle
8. oktober 2018 at 18:10Har du en ide om hvor meget garn der skal bruges til en str L?
caroline
4. oktober 2018 at 18:08Hejsa! Hvor mange nøgler af vært stykk garn skal der bruges til en size small?
Liselotte
4. oktober 2018 at 19:42Kig i opslaget. Det er en str. S :-)
En god blanding af alt mellem himmel og jord af Slagt en hellig ko
15. januar 2018 at 10:02[…] det sidste ærme og hæfte og vaske den sweater, jeg har strikket til Mikael. Oline skulle have sin Ingen Dikkedarer søndag og selvfølgelig skulle Mikael ikke snydes. Jeg havde strikket en skøn, mørk blå sweater […]
Tina Nymann
8. januar 2018 at 22:39Ååååh tak, for opskriften og garnforslaget – jeg vil straks bestille garnet hos jer, da jeg har ledt efter noget fnuglet:-)
Liselotte
9. januar 2018 at 15:07Denne er skøn og let og utroligt blød :-)
Laila lundstrøm
7. januar 2018 at 21:27Tusind tak. Ja, det kan du tro, jeg har allerede købt tre bøger med Strikkeopskrifter til “små-folk” og min datter har “bestilt” Mary- tæppet. Så de bliver nærmest rødglødende, de strikkepinde.
Liselotte
8. januar 2018 at 09:29Det forstår jeg godt. Jeg ville have det helt på samme måde :-)
Mette
7. januar 2018 at 16:53Tak for svar :-)
Den ser jo enkel nok ud, så tænkte der måtte være mere i opskriften end “bare” klassisk topdown raglanopskrift.
Liselotte
8. januar 2018 at 09:28Ja, det forstår jeg godt, at du tænkte, men det er der ikke :-)
Mette
7. januar 2018 at 11:39Må jeg spørge hvordan opskriften adskiller sig fra alle de andre udgaver af topdown raglan opskrifter?
Liselotte
7. januar 2018 at 12:52Et svar på det ville kræve, at jeg kendte andre udgaver af topdown raglan opskrifter og det gør jeg ikke, Mette. Jeg har selv lavet en, men den er rettet mod nybegyndere og har derfor ikke indbygget forhøjning i nakken, så det kunne være forskellen lige der :-)
Ulla
7. januar 2018 at 08:17Hej Liselotte.
Jeg har også købt denne cashmere kombination, da jeg vil strikke en Ankertrøje. Jeg har cashmere 28/2 i grå, men hvilken grå har du brugt af Cashmere Pure Once. Jeg har nemlig den der hedder farve 1649 og regner med at den lidt lysere cashmere 28/2 laver lidt “spil” i trøjen.
Når Ankertrøjen er færdig tror jeg også jeg vil lave en Ingen dikkedarer i Cashmere, den er bare lækker og en flot farve. Flot strikket.
Hilsen Ulla
Liselotte
7. januar 2018 at 12:49Hvis du tager et kig på ravelry (via linket nederst i indlægget), kan du se, hvilken farve, jeg har anvendt. Jeg kan desværre ikke huske det, så tjek derude – og jeg er så misundelig på Olines bløde sweater, at jeg overvejer en til mig selv :-)
Eva
7. januar 2018 at 06:38GRÅMUS, – skønt navn til dit fine projekt. Hun er heldig, din Oline.
Liselotte
7. januar 2018 at 12:46Jeg håber, at hun synes det, når hun får den :-)
Laila
6. januar 2018 at 22:33Ej, det garn skal prøves, fik lige at vide jeg skal være mormor, i sidste måned, så mon ikke det ville være et godt valg til noget fint Bay strik, den combi af garn, med 2x cashmere
Liselotte
7. januar 2018 at 12:33Det bliver i hvert fald baby-blødt, Laila – og TILLYKKE. Du må jo glæde dig helt utroligt :-)
Sandra
6. januar 2018 at 22:14Den står også på min strikkeliste. Jeg har købt opskriften til voksne og til junior. Og min junior hjemme er også meget uld sart. Så måske skulle jeg prøve din kombinationen garn? Kh Sandra
Liselotte
7. januar 2018 at 00:47Blødt er det i hvert fald, Sandra :-)
Charlotte Lind
6. januar 2018 at 14:13Tusind mange tak for at lave faktaboks vedr denne skønne sweater. Jeg er gået med på Charlotte Kaae`s 2018 strikkeløfte udfordring( vi har alle lovet noget forskelligt) og den her bliver en del af årets projekter.
Liselotte
6. januar 2018 at 14:55Selv tak, Charlotte og ja, jeg forstår godt, at du skal strikke den :-)