Internettet kommer og går. Sådan er det, når man vælger at bo udenfor lands lov og ret. Ude på landet, hvor stilheden hersker.
Det der med at arbejde er en udfordring og ikke kun fordi, det ikke er specielt attraktivt lige nu. Det er i perioder så morsomt, at vi kommer til at grine, fordi vi konstant bliver smidt af det ellers udmærkede internet. Routeren er ellers placeret efter alle kunstens regler. Huset er lejet med tanke på, at her skulle være internet, for vi skal arbejde og gør det sådan set også lidt hver dag, så selvfølgelig skal det fungere – med de forbehold, der følger med at bo herude.
Udlejer har investeret i nye antenner. Han har flyttet routeren. Han gør i det hele taget, hvad han kan og vi holder fri, når forbindelsen så ikke er der.
I går tog vi ind til Bergerac. Det er “storbyen” her omkring. Der er butikker lige efter Olines hoved, så der blev handlet tøj og forældrene ventede tålmodigt enten i eller udenfor en lang strøm af butikker, som bød på kjoler og shorts, buksedragter og glimmer i alle afskygninger. Bagefter kørte vi hjemad. På må og få. En landsbykirke tiltrak sig vores opmærksomhed. Udenfor kirken var et sjovt skur med tal malet på væggene. Vi forstår ingenting …
Der var tal fra 1-29, så det var ikke engang månedens dage. Der var ingen til at forklare, så det må forblive et mysterie.
Vi kiggede først ind ad lågen til kirkegården. Den kunne vi ikke åbne. Hængslerne var usamarbejdsvillige og vi opgav hurtigt og ville egentlig gå igen, da vi kom i tanke om døren, vi tidligere var stødt ind i.
Mon den var åben? Det var den. Vi trådte forsigtigt indenfor.
Kirkegården var lille og kirken ligeså. Stor at se på, når man stod ved indgangen, men bag facaden gemte sig et lille, beskedent kirkerum.
Der voksede ukrudt de mest forunderlige steder. Der skal ikke megen næring til, før visse planter slår rod og begynder at vokse. Andre kunne ikke drømme om at slå sig ned på så ringe vilkår. Vi ligner vel i grunden, os mennesker.
På kirkegården var der gravsteder for alle landsbyens afdøde. Store familiegravsteder med mange navne på de sten, der angav fødsel- og dødsår og enkelte kasserede gravsten, som den der tilhørte Louis på 68 år.
Nysgerrigheden var stor, for vi ville gerne indenfor i kirken, men den var aflåst. Så snuppede vi nøglehullet i stedet og fik sjove billeder ud af det.
Godt kirker ofte er født med velvoksent nøglehul …
På vej ud af kirkegården opdagede vi, at nøglen til kirken hang på et søm på bagsiden af døren. Den var stor, tung og ikke sådan at overse, men det krævede jo, at man vidste, at den var der. Det var bare at tage den og selv låse sig ind, når man følte trang til det. Det gjorde vi.
Det var en beskeden kirke. Intet pomp eller pragt. Kirkebænkene var uden ryglæn og nemme at flytte, hvis der var brug for det og kirken havde været i brug for ganske kort tid siden. På kirkegården var en helt ny grav og indenfor var en stor buket friske blomster.
Det var en fin, lille kirke og det var ikke svært at forestille sig, at her var i tidligere tider alskens godtfolk fra nær og fjern kommet til om søndagen, når de havde fri fra arbejdet på markerne, som formentlig enten groede korn eller vin. Om der stadig er gudstjeneste om søndagen afslørede hverken inde eller ude.
Efter at have låst døren og hængt nøglen på plads, vendte vi tilbage til de smukke landskaber, Dordogne flyder over med.
Vi er stadig ikke spor trætte af regionen – og så giver den dårlige internetforbindselse os lejlighed til at tage området i nærmere øjesyn. Det er nu slet ikke så ringe endda.
9 kommentarer
Karina Simonsen
7. juli 2016 at 14:00Næsten som at være der selv. Sikke et fint sted!
Liselotte
7. juli 2016 at 08:29Det er så fine oplevelser, man kan få, hvis man går på opdagelse. Vi er gode til at tage på spontane ture ud i landskaberne hernede og så kommer man ind gennem små landsbyer med masser af smukke steder :-)
Randi
6. juli 2016 at 11:01Dejligt indlæg, skønne billeder, sjovt med dem gennem nøglehullet :)
– jeg elsker at se på kirker i udlandet og mine tanker røg lige tilbage til en lille kirkegård i sydtyskland, der var små billeder af de døde på gravstederne og en buket friske blomster ved langt de fleste af gravene, vi boede lige overfor og da det blev mørkt, kunne vi se, der var tændt lys på rigtig mange af gravstederne – det virkede meget personligt og hyggeligt.
1ret2vrangLis
6. juli 2016 at 10:02nyder altid at læse dine indlæg …… det er som man er med jer i hverdagen og på ferie .og så de skønne billeder du deler med os :)
her i Italien har tallene på muren kun en funktion op til et valg hvor hvert kandidat/parti har et felt hvor de kan sætte deres valgplakater op …. .at se så tit ikke bliver overholdt er en anden sag :)
fortsat god ferie :)
Karin
6. juli 2016 at 09:34Igen et super fint skriv fra din hånd, og elsker det billede med nøglehullet. :-)
Signe
6. juli 2016 at 09:28Dejligt sted! Nettets ringe forbindelse er bare universet måde at sørge for, I også faktisk holder ferie :) Det er vigtigt, jo.
Lene Havtorn
6. juli 2016 at 09:27Tallene på muren bruges ved offentlige afstemninger hvor hver kandidat har et felt… var den forklaring jeg fik sidste år i Marokko
Randi
6. juli 2016 at 09:16Stemningsfulde billeder fra kirken. Det enkle og ydmyge kan godt være storslået.
Heidi
6. juli 2016 at 09:13Sikke en fin og rørende beretning. Tak for det. ☺❤