Paris Toujours af Isabell Kraemer – et sjal med kant. Jeg kan lide den. Kanten altså. Jeg kan også lide resten. Jeg kan lide, at det er noget helt andet end mit Shetland Triangle.
Jeg har strikket sjalet på vej hjem fra Italien og gjort det færdigt i weekenden, hvor det også blev vasket og lokket blidt i facon. Det lykkedes og jeg er meget tilfreds med det. Det er stort og rummeligt og det er i mit yndlingsgarn, så der er ikke noget, der taler imod det.
Jeg bruger et sjal hver dag. Jeg elsker at pakke mig ind i et sjal, når jeg sidder i sofaen om aftenen. Det varmer, hvor jeg bliver kold og jeg nyder, at jeg har forskellige, så jeg kan afpasse model efter behov.
Jeg har strikket mange sjaler gennem årene. Jeg bruger langt de fleste. Få er havnet i butikken, hvor de lever deres liv som modeller og flere er foræret bort. Jeg kan ikke stå for et forelsket blik. Det koster sjaler og det er faktisk en fornøjelse at forære dem til en, som gerne vil eje. Det åbner jo op for muligheden for at strikke endnu et. En ny udfordring. En ny model.
Jo, jeg er vild med at strikke sjaler. Det er et godt håndarbejde, som er meget tilfredsstillende, fordi jeg ved, at det bliver brugt efterfølgende. Det er som regel også konstrueret, så det tåler tv-kigning, mens jeg er i gang med at strikke. Det er godt og dejligt.
Sjalet er strikket i Blackhill Højlandsuld lagt dobbelt og i farven Rullesten, som stod på lageret herhjemme. Det vejer efter vask kun 288 gram, så det er ikke engang tungt på trods af sin størrelse.
Jeg har brugt Paris Toujours på kontoret i dag. Jeg kommer til at bruge det hjemme og når vinteren indfinder sig igen i løbet af weekenden, er jeg også klar og finder sjalet frem. Sjaler kan jeg ikke få for mange af. De er praktiske, lige ved hånden, multi-funktionelle og så er de sjove at strikke, rare at bære og smukke i alle deres forskelligheder.
16 kommentarer
Liselotte
13. februar 2016 at 09:24Opskriften er ikke spor vanskelig, men den kræver sikkert, at man allierer sig med en dansk/engelsk strikkeordbog. Gør man det, kan det sagtens strikkes :-)
Opskriften er der linket til i teksten :-)
Gry
10. februar 2016 at 15:37Hvor er det bare et smukt sjal du der har strikket dig…. Tror du opskriften er til at gennemskue for en grønskolling ud i Engelske opskrifter, eller er den indviklet??
Lone Schreiber
10. februar 2016 at 13:20Hvor er det flot kunne tænke mig opskriften , hvor kan man købe den
Elisa. Frederiksen
10. februar 2016 at 09:39Det er meget smukt det må jeg strikke men da det er på engelsk skal jeg først have det oversat.
Sidsel
9. februar 2016 at 18:57Hvor er det lækkert… Kæmpe arbejde, tænker jeg… Det er en trøje måske også, et sjal har lange pinde… Meget meget smukt, Liselotte
Lillil
9. februar 2016 at 15:52Det er bare supersmukt…..suk synes pludselig jeg mangler et stort varmt tykt lækkert sjal…;-)
Bodil
9. februar 2016 at 12:04Det er supersmukt – meget vellykket!
Liselotte
9. februar 2016 at 09:32Jeg er faktisk meget glad for det og jeg er tilfreds med, at det er tykt og varmt, for der er masser af tynde alternativer i skabet :-)
FRØKEN LARSEN I/S
9. februar 2016 at 08:36Jeg bliver vist også forelsket…
Man kunne jo afprøve den nye Linwool.
Kh. Lene
Ulla
9. februar 2016 at 07:35Så lækkert – kan godt lide det lidt rustikke udtryk!
Mit skal strikkes med en trå d højlandsuld og en tråd tynd alpaca ….
Madam Sand
8. februar 2016 at 22:15Hvor er det smukt. Det er et dejligt mønster.
Madam Sand
8. februar 2016 at 22:13Det er superflot. Og ser godt og varmt ud. Dejligt mønster.
susanne
8. februar 2016 at 19:30wauw hvor er det flot. En skam opskriften ikke findes på dansk
jakobine
8. februar 2016 at 18:38Det er bare lækkert. Det ser lidt for svært ud til en strikke-sjal-jomfru. :-)
Mette
8. februar 2016 at 17:43Jeg er sjaleløs :-)
Dorte
8. februar 2016 at 17:42Hvor er det smukt!!