Jeg kunne nok leve af brød og oliven. Godt, nybagt brød, som endnu er lunt og en god olivenolie at dyppe i, lidt saltflager at drysse over og så en smule af de gode oliven og jeg er tilfreds. Der vil gå dage, inden jeg begynder af efterlyse kødet, for jeg er ingen stor kødspiser, men desværre en af dem, der elsker al stivelse. Kartofler, brød, pasta og alle former for linser og bønner er lige akkurat, hvad jeg ville vælge, hvis du bad mig, men til gengæld ville der ikke gå lang tid, før jeg savnede mine grøntsager.
Jeg elsker grøntsager. Jeg elsker dem friske, kogte, dampede, syltede og alt der i mellem. Jeg kan lide dem og jeg synes, at de skal være en del af den daglige kost, men kød-frie dage kan jeg sagtens leve med. I en tid. Jeg elsker nemlig også kødet, men det er ikke sådan, at jeg synes, at jeg skal have det hver dag. Jeg kan sagtens leve med, at det er noget, jeg kun får hver anden eller tredje dag.
I disse dage snakker vi meget om de t-bones vi fik serveret på Il Cannicio i Toscana tilbage i 2012, da vi var på sommerferie i Regello. Det gør vi, fordi Kenneth og jeg snart stikker af til Toscana. Ned til nybagt brød, olivenolie og skønne, velsmagende oliven. Måske ned til en tur på Il Cannicio. Måske ned til andre og nye oplevelser. Intet ligger fast endnu, men ét er sikkert; Oline og Kenneth er kød-elskere om en hals. De bliver salige i blikket, når talen falder på en særligt god bøf og de er ikke begejstrede, når jeg har været kok og har valgt, at det er en af de kød-løse dage.
Glemte jeg at sige, at der er mellem 12-15 grader, hvor vi skal hen. Det er sådan set helt i orden. Jeg er mere end klar. Utålmodig faktisk.
15 kommentarer
Marianne Nielsen
27. januar 2016 at 10:05Kan man mon få opskriften ser lækkert ud
Marianne Nielsen
25. januar 2016 at 14:45Har du selv bagt brødet og vil du dele opskriften. Ser bare så lækker ud – så kan jeg jo drømme om Toscana
Kh Marianne fra Ølsted
Madam Sand
24. januar 2016 at 22:54Jeg må indrømme, at jeg elsker AL slags mad – og spiser en god blanding af det hele. Grøntsagerne fylder altid mest på min tallerken , men både kød og stivelse skal der være plads til.
Nybagt brød – helst af den hjemmebagte slags med oliven er jeg også tilhænger af. Og jeg er sikker på, at jeres rejsemål vil give jer gode muligheder for at nyde det – evt sammen med et stykke rødt kød. Og et glas rødvin ikke at forglemme.
Selv om vi lige om lidt får 10-12 grader her i DK , så er jeg sikker på, at den temperatur vil føles bedre i Toscana. Det bliver skønt!
Liselotte
25. januar 2016 at 10:02Jeg håber, at jeg når at nyde både varme hjemme og siden ude, Madam Sand :-)
Koselig blogg
24. januar 2016 at 20:20For et herlig bilde…
og for en deilig ting å ha og se fram til da, Toscana!!!
Ha en riktig god tur når den tid kommer. jeg gleder meg til å se bilder :)
Liselotte
25. januar 2016 at 10:01Det bliver vidunderligt med en tur ned gennem et vinterklædt Europa. Jeg glæder mig :-)
Sole
24. januar 2016 at 20:13Åhhh, jeg er helt med dig der!! Vi har mange kødløse dage, eller dage med bare meget, meget lidt kød, men masser af grøntsager og salater. Nyd det i Italien, det kunne jeg også godt bruge lige nu..
Liselotte
25. januar 2016 at 10:00Jeg skal nyde det. Jeg glæder mig. Meget :-)
Helle D
24. januar 2016 at 13:35Hvordan gik det med din Jot pen? Jeg kom til at investere og nu er den smidt i skammekrogen, fordi jeg er så tosset på den! Kan hverken få det ene eller andet til at virke (skal man virkelig oprette et ID, for at kunne komme til at bruge Adope app’en som er en af de apps, de anbefaler – den eneste gratis app i øvrigt – kan INTET inde i den – hvorfor investere i en masse apps, når man ikke aner, hvilken virker bedst? – ja blot et par af mine problemer ;-)) og kan simpelthen ikke forliges med, at den ikke sætter en streg, hvor jeg sætter tippen, men gør det en milllimeter derfra – hvordan skal man så tegne med den??? Gggrrr! Håber, at du trods alt er mere tålmodig og er blevet gode venner med din ;-)
Rigtig god tur til Italien – lyder dejligt!
Liselotte
24. januar 2016 at 15:11Jeg elsker min. Jeg tegner gerne med den. Jeg bruger app’en Sketches lige nu :-)
Helle D
24. januar 2016 at 18:02Jamen Liselotte – hvordan POKKER gør du? Jeg har også hentet Sketches og kunne godt se pointen mens jeg prøvede med min finger. Da jeg så fik “connected” pennen, så virker hverken pen eller finger! Kørte dit bare fra første forsøg?
Helle D
24. januar 2016 at 18:20HURRAAAAH! Jeg tændte og slukkede Ipad’en og så virkede den! Du kan sagtens finde dig i, at du ikke kan lægge hånden på pladen? Her i Sketches passer spidsen da heldigvis nogenlunde. det var Adope Draw jeg prøvede i og der passede det bare slet ikke med spids og streg… men dette er klart bedre ;-)
Liselotte
24. januar 2016 at 20:11Godt at læse, Helle. Måske du også får sjov ud af det så :-)
Randi
24. januar 2016 at 11:49Godt, nybagt brød er noget af det allerbedste, det ville jeg være forfærdelig ked af at undvære – så hellere undvære kød. Hjemme hos os snupper vi gerne et par kødløse dage om ugen.
Det lyder virkelig skønt med en lille afstikker til Toscana :-)
Liselotte
24. januar 2016 at 13:25Jeg tænker også, at jeg snildt undværer kød et par dage, men jeg er ikke sikker på, at resten af familien er enig, Randi ;-)