Vi bagte italienske overraskelser til den store guldmedalje i går. I udsøgt selskab fik jeg onduleret det meste af et kilo smør. Det er nu forvandlet til rigeligt med småkager og ingen kommer til at mangle i løbet af juledagene.
Der blev bagt Madam Mangors Vaniljekranse, Chokoladesnitter & ikke mindst blev der bagt en imponerende stor portion af de små, krydrede yndlinge; de italienske overraskelser, som smager så forrygende dejligt.
For nogle år siden sendte Sole, som læser med, en skøn opskrift på disse små, sprøde himmerigsmundfulde og siden har de været obligatoriske til julens kaffeborde. De smager skønt til kaffe, te og andet varmt og så smager de altså fortrinligt til et fornuftigt glas portvin. Det sidste holder vi meget af.
Jeg tænkte, at det i grunden var en fornøjelse, vi ikke skulle holde for os selv, så opskriften på de små dejligheder kommer her.
Italienske Overraskelser
Opskriften på de små dejligheder kommer her.
- 250 gram blødt smør
- 400 gram sukker
- 2 æg
- 3 spsk pistaciekerner
- 3 spsk finthakket rosmarin
- 1 spsk fintrevet appelsinskal
- 450-500 gram mel
- ½ tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Rør æggene i ét ad gangen. Rør rosmarin, pistaciekerner og appelsinskal i dejen. Bland mel, salt og bagepulver sammen og sigt blandingen i dejen og ælt den sammen.
- Tril dejen til tre ruller med en diameter på ca. 4½-5 centimeter. Pak rullerne ind i film og sæt dem i køleskabet natten over.
- Næste dag tager du dejen ud af køleskabet, skærer den ud i tynde skiver – jo tyndere, jo sprødere og finere kager, men prøv dig frem – og sæt skiverne på en bageplade med lidt afstand, inden du bager dem 5-7 minutter ved 190 grader.
- Lad kagerne afkøle på en rist.
Pak dem i din smukkeste kagedåse og gem dem langt væk, for ellers er de forsvundet inden juleaften ♥
24 kommentarer
Birgit
17. december 2024 at 20:48Skal pistaciekernerne hele i? – eller hakket man dem…
Siden sidst af Slagt en hellig ko
13. december 2021 at 13:40[…] bagte vi de Italienske Overraskelser, som er gået hen og blevet en uundværlig klassiker i […]
Ingeborg Balle
19. november 2021 at 09:07De er så lækre – jeg fik dem første gang til et bryllup, – og alle gæster fik en lille pose med hjem – nu er de jule småkager og jeg bruger dejen som værtindegaver, pakket ind i film og brunt papir med en fin sløjfe og et julerim. I december laver jeg tre portioner og der er ikke e rumme tilbage efter jul :-)
Vi har set en UFO i dag | Hos Mommer
18. december 2020 at 11:08[…] and happy memories are made. Her skal jeg lave vanilletrøfler, og jeg skulle også have haft lavet Liselottes Italienske fristelser (som vi smagte hos Ditte, og som var vældig gode), hvis jeg ellers havde kunnet få […]
Margit Møller-Kjær
22. januar 2016 at 16:23Nu har jeg igen lagt 3 ruller dej i køleskabet til de Italienske Fristelser (hedder de her i huset). Min svigerdatter skal ha’ en dåse fuld af dem i stedet for en buket blomster når vi i morgen skal til hendes fødselsdag. Hun elsker de små lækre kager. yak for opskriften.
Ingrid
30. december 2015 at 17:05Mange tak for opskriften. Det er de absolut bedste småkager jeg har bagt. Smager skønt og er dejlig sprøde.
Men kun en klage : De forsvinder alt for hurtigt selv om der bliver mange af denne portion.
Har lagt en halv rulle i fryseren for at prøve om det kan lade sig gøre.
Men det bliver vores yndlingssmåkager fremover. :o)
Dorthe A,
20. december 2015 at 15:37De skal da bestemt prøves. Normalt bager jeg yderst sjældent småkager, da det ikke rigtig er noget, vi spiser meget af her i huset, heller ikke til jul. Men de har lyder da bestemt til at være et bekendtskab værd.
Trine B
20. december 2015 at 13:13Tusind tak for dejlig opskrift. De smager virkelig dejligt og julet på en anderledes måde. Rigtig god jul til dig og dine.
Liselotte
20. december 2015 at 14:09De smager nemlig skønt og man bliver glad i maven af dem, Trine :-)
Astrid
17. december 2015 at 21:20Dette ble straks en tilvekst til julen ( og resten av året…) Takk for tips, og god jul
Liselotte
20. december 2015 at 10:38De er vanedannende, Astrid :-)
Liselotte
17. december 2015 at 09:34Herligt at læse, at nogle af jer allerede har været i gang og er begejstrede :-)
Annie hartvig
17. december 2015 at 00:28Skønne velsmagende kager som fremover bliver en fast del af hyggen omkring kaffebordet….. Og ikke at forglemme portvinen
Skål ig glædelig for jul
Trine Werge
16. december 2015 at 20:21Har netop taget sidste plade af disse skønne småkager ud af ovnen. Hold da op, de er gode. Tak for at du vil dele opskriften.
Glædelig jul
Pernille Lauritsen
16. december 2015 at 19:27Så er de bagt og hold da op det er fantastiske… i aften skal de nydes til et glas fornuftigt portvin :-) Tak fro opskriften… send gerne flere
Liselotte
16. december 2015 at 11:40Småkagerne er skønne og du kan bruge både frisk og tørret rosmarin :-)
Henriette
15. december 2015 at 11:23Den snupper jeg da lige :-)
Eva
15. december 2015 at 05:21Dagens udtryk: Et glas fornuftig portvin :) Det vil jeg tage med mig ud i decembertravlheden. Tak for opskriften. Hvis jeg skal bage en enkelt småkage i år, bliver det denne!
Lene
14. december 2015 at 22:17De lyder lækre og da jeg er en småkagespiser til jul, så skal de måske prøves af der :-)
Birgitte
14. december 2015 at 18:55Bruger du frisk eller tørret rosmarin?
Christine
14. december 2015 at 18:05Lecker!! Ich werde die Kekse am kommenden Sonntag backen.
Sole
14. december 2015 at 17:47De ER vildt gode
Catarina
14. december 2015 at 17:46Mums hvor ser- og ikke mindst lyder de lækre ud :-D
Tina
14. december 2015 at 17:33De lyder vildt gode, dem vil jeg prøve at bage i weekenden, julehilsner Tina