I Dordogne kogte jeg en skøn kompot af rabarber og abrikoser. Jeg har lyst til at koge, henkoge, sylte og samle til huse. Forråd er ikke kun for små gnavere, men også sådan en som mig. Jeg elsker at fylde glas efter glas med alt det skønne, jeg kan få ud af de frugter og bær, vores have plejer at forsyne os med.
Det bliver ikke i år. Der er ikke længere frugt eller bær i en størrelsesorden, der berettiger omtale i ovenstående kontekst, men det skal nu ikke forhindre mig i at nyde lidt af glæden ved en hel dag i køkkenet. Forsyninger kan f.eks. købes på torvet og det er fint med mig, når det ikke kan være anderledes.
Jeg drømmer om blommer. Jeg drømmer om æbler. Jeg drømmer om kirsebær, mynte og frisk ingefær, fennikelknolde, grønne bønner og dild. Jeg drømmer om et bugnende spisekammer.
Det er ganske vist; efteråret nærmer sig.
8 kommentarer
kim/superheltemor
4. september 2015 at 12:53Hvor lyder det hyggeligt og lækkert med forråd!
Liselotte
4. september 2015 at 19:04Det er altid godt med forråd :-)
Madam Sand
3. september 2015 at 21:23Efteråret er ubetinget på vej, når vi begynder at drømme om at samle til huse. I morgen skal jeg ud og samle hyben til marmelade – det smager så skønt og er fyldt med c-vitaminer.
Liselotte
4. september 2015 at 19:02Hyben-marmelade er virkelig en dejlig spise. Jeg håber, at du fandt mange :-)
Catarina
3. september 2015 at 09:54Det er også bare så lækkert at have sådan et sommerforråd om vinteren og selvom der ikke lge er frugter til det nu, så kommer de snart :-D
Liselotte
3. september 2015 at 10:59Det er jo lige om et øjeblik, Catarina :-)
Flesthverdage / Susanne
3. september 2015 at 09:43Hvor lyder en som en hyggelig og rigtig god ide!
Det er altid skønt at have noget lækkert hjemmelavet på lager til vinteren:-)
Liselotte
3. september 2015 at 10:58Jeg kan lide både at kunne hente det og ikke mindst tiden brugt i køkkenet på at lave det :-)