Jeg har en pose kastanjemel stående længe på hylden over det her kommer jeg til og så bruger jeg det til noget genialt. De geniale indfald har ikke stået i kø i de små tidslommer, jeg har haft det sidste stykke tid, så melet stod der stadig, da jeg forvildede mig ind i spisekammeret i morges. Nu skulle det være! Melet af hylden og ind at søge på den italienske Castagnaccio della Garfagnana; en italiensk kage bagt med kastanjemel og med smag af rosmarin. Det lyder forførende sært og den slags er jeg til fals for.
Da jeg fik nærlæst opskriften, fik jeg mere lyst til at bage et brød med melet. Jeg improviserede. Det går ikke altid godt, men vi får se …
Jeg har taget en del af ingredienser til kagen og suppleret med andet. Jeg bager brød af kastanje- og hvedemel og jeg krydrer med rigelig honning, rosmarin, citronskal, hakkede val- og hasselnødder og groft hakkede figner. Det må briste eller bære, men i aften skal vi spise på den der improviserede og afslappede måde det bliver, når man bare laver en masse småretter, som alle smager akkurat, som man har lyst til, at de skal smage.
Vi tager det bedste fra alle verdener uden smålig skelen til oprindelsesland. Smager det godt og orker vi, kommer det på bordet. Brødet skal bl.a. bruges som underlag for et bredt og lækkert udvalg af oste. Jeg glæder mig :-)
4 kommentarer
Og hvad så med det kastanjebrød? af Slagt en hellig koSlagt en hellig ko
7. april 2015 at 17:47[…] mig for øvrigt lige vende tilbage til kastanjebrødet. Det blev hamrende […]
Rikke
7. april 2015 at 00:03Spændende med udfaldet, håber at høre hvordan brødet blev.
Madam Sand
6. april 2015 at 15:32Lyder vældig spændende. Får vi en ærlig situationsrapport, når I har smagt?
:-)))))
Kristine
6. april 2015 at 15:07Kastanjemel + portvin er også godt i en fugleleverpate.