Det er blevet efterår på Tjørnevang. Alt bærer præg af den nøgenhed, der følger med, når de charmerende og dejligt lune og skønne sommermåneder afløses af en smuk, kølig årstid, som tegner forfald. Blade forsvinder og pludselig afsløres nådesløst alle de halvfærdige projekter, slidte mure og manglende overskud, som blandt skulle have forvandlet skurvognen ovenfor til plads for et mindre hønsehold. Det kan nås endnu, men der er meget andet at tage sig til, når man bor på så gammel en gård.
Kenneth er ude. Jeg er indenfor, men med åben dør og duften af efterår og nyslået græs i næsen, mens jeg står ved komfuret og passer mit. Senere vil vi grille. Kyllinger skal grilles til saftige og møre stykker skønt kød, der skal ledsages af grønt og godt. Vi er blevet tossede med at grille. Vi gør det omtrent hver dag. Anne og Preben fik os overtalt til gas-grill. Det var en god idé endelig at overgive os. Aldrig har vi grillet så meget, som vi gør nu og alle fordomme er gjort til skamme. Det smager skønt og akkurat, som det skal.
Vi skal grille, skal vi…
Inden er der selvfølgelig nok at gøre…
Der er hække at sætte…
Der er terrasser at rydde…
Der er græs at slå…
Der er huller at grave…
Der er hjørner at undersøge…
Og så dér, gemt blandt efterårsløv, ligger frugter, som skal forvandles. Faktisk er jeg i gang. Hele huset dufter. Dejligt.
10 kommentarer
Liselotte
2. november 2014 at 11:25Efteråret ER smukt og fantastisk og fuld af opløftende farver, men jeg er ikke god til blæst og heller ikke god mørke, så helt gode venner er vi altså ikke :-)
Eva
2. november 2014 at 06:17Skønne efterårsbilleder. Og lige bag ved forfaldet ligger det nye og venter….
Gitte
1. november 2014 at 20:33Super dejlige billeder.
Så et helt andet spørgsmål fra en ikke teknisk person. Jeg læser dig altid på IPad, men efter du har ændret siden, skal jeg ” skubbe” siden for at kunne læse det hele. Er det bare sådan det er eller ved du om det er noget jeg kan ændre på IPaden?
Dorthe
1. november 2014 at 19:58Efteråret er en skøn årstid. Og ja – der er meget der skal gøres. Jeg har i dag samlet æbler i mine forældres have. De skal koges og fryses. Så de kan nydes de næste måneder.
Else Marie Hansen
1. november 2014 at 19:29Det er dejlig med grillmad på alle tider af året, og vi har også købt gasgrill, vi har aldrig lavet så meget grillmad som i år.
Det skønneste vejr har det været idag. Vi har været i skoven med børn og børnebørn. Vi har lavet mad i skoven. Der blev lavet dørkranse af blade, og samlet grankogler til senere brug.
Jeg elsker efterårets farver, den kølige luft og måden solen skinner ind mellem træerne på. Den gode simre mad af efterårets grøntsager, lækkere saftige æblekager.
Jeg synes det passer så godt til mig og mit sind, jeg er så godt tilpas om efteråret.
Therese
1. november 2014 at 17:53Der er rigeligt at lave i efteråret, og heldigvis er aftnerne dejligt mørke og lange, så man også får nydt levende lys, gode film og en bette strik :-)
Anne
1. november 2014 at 17:30Vores fordomme er også pakket væk og der grilles på livet løs…tror såmænd at juleanden skal laves i gasgrillen :-)
Connie // Larsens Blog
1. november 2014 at 16:59Det har været den skønneste efterårs/sensommerdag i dag :-) … 19 grader målte jeg i skyggen på min altan … det er helt utroligt, men også rigtig dejligt, når nu det skal være. Regn, blæst og kulde skal vi nok få i rigelige mængder alligevel … sådan en dag som i dag, kan man leve længe på :-) … Og så vil jeg give dig helt ret i, at en gas grill ikke er at kimse af. Den er til spontane indfald og så smager det altså skønt … kul eller ej :-)
www.bedstesblog.dk
1. november 2014 at 16:06Efteråret har, som dine billeder jo også tydeligt viser, meget at byde på :-) Når det så er så lunt, som det er i år, er det ekstra godt.
Liselotte
1. november 2014 at 16:29Det er det skønneste efterår, vi er blevet givet i år. Det er bare med at nyde det :-)