Der er noget helt særligt ved den tid på året, hvor man kan spise friske jordbær. Man kan spise så mange, som man har lyst til. Man kan spise dem au naturel, med fløde, på toppen af en friskbagt marengs og forvandle dem til Pavlova eller spise dem i en hurtig Eton Mess. Man kan spise dem i skiver på nybagt rugbrød med friskkværnet peber på toppen eller man kan glemme dem i køleskabet og siden opdage, at de kræver noget helt særlig kærlighed for ikke at gå til grunde.
I den sene eftermiddagssol i går forvandlede jeg sådan en portion glemte jordbær til lidt lækker jordbærsylt. Amaretto og grofthakkede mandler røg med i gryden og i dag er det klar til en mad med ost, lidt vanilleis eller bare som ekstra raffinement til en portion morgengrød.
Tirsdag er slet ikke nogen tosset dag, selvom himlen er tæt og grå. Jeg har rugbrød, brie og jordbærsylt. Tirsdag kom an!
4 kommentarer
Lisbeth v
3. juni 2014 at 17:24Kære Liselotte
Lækker marmelade – sådan en har du lige inspireret mig til at lave. Desværre er jeg ikke så stiv i syltningens kunst, så hvis du ville dele din opskrift ville jeg være glad og taknemlig.
Tak for en skøn blog og god bedring med albuen
Lisbeth :o)
fRØKEN LARSEN I/S
3. juni 2014 at 13:49Mmmmmm, det ser lækkert ud…;0)
Kh. Lene.
Anni
3. juni 2014 at 09:42Lyder skønt…. Lige lavet marmelade, jordbær med hyldeblomst- ikke ilde, hvis du spørger os…..skal prøve med amaretto. Kirsebær og mandler er et godt twist…
Rigtig god sommer!
Bettinna - Blomsterbloggen
3. juni 2014 at 09:00Velbekomme! :-) Det ser meget lækkert ud – og jeg skal vist ha´ en Amaretto til at pifte sommermaden op med! God tirsdag!