Jeg fandt en af de store dåser med kikærter inde bagerst i skabet. De opfordrer til humus. Hjemmelavet, stærk og velsmagende humus. Det tog ikke mange sekunder at beslutte, at det var netop det, de havde sparet op til, mens de stod og trak renter på hylden.
Sammen med kikærterne fandt jeg spelt, som skulle bruges. Jeg fandt også sorte oliven, frisk rosmarin og en af de store, gode skåle frem.
Nu er der rørt en dej, som hviler. Senere bliver den forvandlet til foccacia eller fügassa, som det hedder i Ligurien, suppleret med sorte oliven, flagesalt, rosmarin og den gode olivenolie. Lunt brød dyppet i olivenolie er godt og sammen med humus bliver det en himmerigsmundfuld.
Opskrift har jeg ingen af. Jeg improviserer. Det sidder i hænderne efterhånden. Jeg er fuld af selvtillid. Det bliver godt.
Jeg kan næsten ikke vente ♥
18 kommentarer
Sole
2. marts 2014 at 19:12Hos mig staar der to daaser kikaerter paa bordet sammen med hvidloeg og hjemmedyrket chili (med vores mangel paa vinter I aar kan vi stadig hoeste chili).. tog en hurtig beslutning I morges og faster en dags tid eller saa, men paa tirsdag SAA skal der humus paa bordet og hvorfor ikke ogsaa foccacia ;-)
Catarina
2. marts 2014 at 02:05Umm, det lyder som om der weekendhygge på alle leder. :-) God søndag til dig og dine. :-)
Sidsel
1. marts 2014 at 20:49Sikke en lang tids virus…. Håber det lysner nu. Orkkk, det bliver hårdere og hårdere at komme ovenpå igen. Flot strik til Oline:-))
A+K/Venterpaavin
1. marts 2014 at 15:49Mmmmh… fik akut lyst til hummus, lige der.
– Anne
Liselotte
1. marts 2014 at 16:20Man kan lave det på to sekunder ;-)
Karen Sillemann
1. marts 2014 at 15:23Det var sjovt med det liguriske navn på foccacia! Oppe i fransklokalet på min skole hang der en lille plakat med forskellige franske opskrifter. Der i blandt en med opskrift på ‘fougasse’ fra Sydfrankrig. Jeg har prøvet den, og den var dejlig!!
Liselotte
1. marts 2014 at 16:19Fougasse er en af vores franske laster Karen, så dem er vi aldeles godt bekendt med ;-)
Conny
1. marts 2014 at 14:25Så blev jeg også sulten, men her er serveringen dejligt softkernerugbrød med smør – ja smør! – og ost, der smager af ost :P
Liselotte
1. marts 2014 at 16:18Uhm, det er dælme heller ikke skidt Conny :-)
Malene
1. marts 2014 at 14:08Lyder heller ikke dårligt – men jeg har ingen kikærter på lager. Til gengæld havde jeg ingredienser til dine fastelavnsboller helt tilbage fra feb. 2007… Det bliver mand og børn sikkert ikke kede af. Selv om de måske godt kunne tænke sig, at jeg ikke havde prøvesmagt det der utroligt velduftende cremefyld i helt så voldsom grad ;-)
Liselotte
1. marts 2014 at 14:22Uhm… de er SÅ gode. Nu bliver jeg jo snart nødt til at…
Malene
1. marts 2014 at 18:36Mums – du har ret, de er virkelig gode…og de bliver altså ikke ringere af, at antallet bliver downsized fra 20 til 12.
– Og det var altså ikke fordi der kun var creme tilbage til 12. Jeg sværger! ;-)
lise
1. marts 2014 at 13:29uhm ved lige præcis hvad vi skal ha i eftermiddag/aften sammen med et glas rødvin…. tak for inspirationen Liselotte
Liselotte
1. marts 2014 at 14:10Selv tak :-)
Kerstin
1. marts 2014 at 13:10Mmmm, jag kan nästan känna doften.Ljummet bröd och god olivolja samt hemgjord hummus. Vad kan man mer begära ? Skulle i så fall vara +25 och sol !
Liselotte
1. marts 2014 at 13:25Måske lige det med solen og varmen, men jeg er ellers god tilfreds i dag Kerstin :-)
Kirsten
1. marts 2014 at 13:09uhm.. man får lyst…!
Liselotte
1. marts 2014 at 13:23Det bliver godt :-)