Årets kvæder hænger tunge og velvoksne og venter på mine træer. De får lov at vente nogle uger endnu. De kan sagtens tåle det og jeg kan sagtens bruge det. Jeg har nemlig ikke tid lige nu til at sylte og henkoge. Det får jeg senere. Så skal de komme under kærlig behandling.
Sidste år lavede jeg en stor portion kvædebrød. De smagte vidunderligt til ost. Vi var faktisk temmelig vilde med dem, så det er en af de ting, der står på listen over ting, vi skal lave af de smukke, runde kvæder. Der skal også koges kvædesirup, ligesom vi gjorde sidste år. Den er aromatisk, sød, blød og vidunderlig.
De sidste kvæder skal forvandles til kvædemarmelade, fordi det altid er en sikker vinder. Jeg kender ingen, som ikke er vilde med det, når de smager det. Jeg kender en del, som ikke bryder sig om kvæden, fordi de forbinder den med en sødt duftende og kunstig kvædete, men jeg kender ingen, som ikke kan overbevises af en nybagt bolle med hjemmelavet kvædemarmelade. Endnu da.
Der venter nogle hyggelige timer forude, men denne søndag bliver det vist kun til en stak madpandekager, ugens kernebrød og en ordentlig portion æblemos, for nogen fik slet ikke nok æblekage i går og jeg nævner naturligvis ingen navne, men det starter med O …
11 kommentarer
Jonna
8. oktober 2013 at 07:06Hold da op, nogle fine kvæder….. Hvad hedder busken!træet mere….
Sådan en må jeg ha :-)
vh Jonna
Liselotte
8. oktober 2013 at 19:37Dette er pære-kvæder Jonna :-)
Liselotte
30. september 2013 at 10:43Kvæderne er mine yndlinge bortset fra æblet, som aldrig nogensinde mister sin 1. plads ;-)
FRØKEN LARSEN I/S
30. september 2013 at 10:12Har haven fuld af især æbler, så der presses saft til den store guldmedalje – sidste år 150 l. Gad vide, hvor langt vi når i år…
Kender ikke til kvæder, men det lyder himmelsk. Rigtig god fornøjelse. :0)
Kh. Lene.
A + K = ♥
29. september 2013 at 18:40Hvor hyggeligt – hjemmefixede efterårslækkerier er bare godt. Har selv lavet hyben/ferskenkompot og mirabelle/æble marmelade, ogg idag fik jeg et lækkert glas acier fra min mors moster <3 Det er bare herligt.
– Anne
Camilla
29. september 2013 at 16:03Åh, jeg elsker kvæder! Det er desværre ikke en frugt, som er særligt tilgængelig hernede i det spanske. Kan ikke rigtigt regne ud, om det måske er en nordlige frugt, som trives bedst med lidt koldere og vådere klima, men savner virkelig en god kvæde-te eller marmelade :)
Bliver der noget til overs, så sender du det bare med luftpost :D
stine
29. september 2013 at 18:15Kvæde/æble marmelade lavede jeg sidste år, også et hit!
anita dahl
29. september 2013 at 15:45Hvordan du får tid,er mig en gåde. Jeg har modtaget min pakke med skøn alpaca og mohair,og Lars blev osse glad,for chokoladen :) Håber i får en dejlig søndag.
sidse
29. september 2013 at 15:07Kvæder er fantastiske. Og har lige købt og smagt en kvædemarmelade i Præstø Madmarked, kreative madtænkere, som har brillet ved at lave en kvædecurd, med lavendel og vanilie. Må jeg anbefale at prøve denne sammensætning, den er nærmest guddommelig!
Liselotte
30. september 2013 at 10:42Mmmmm… det må prøves :-)
Michael Seeger Hanmann
29. september 2013 at 15:04Det lyder fantastisk med Kvædebrød, en dejlig fuldfed skive ost, klæder ethvert brød, men marmeladen og æblemosen lyder også godt.