Er hurtigt raid ved købmanden og hjem og finde skål og røreaggregat frem. Masser af nødder, kerner og lidt væde rørt til perfektion og dernæst hældt i smurt form. Ti minutter anvendt. Tres tilbage til afslapning.
Jeg synes, at det ligner den arbejde/weekend-fordeling, jeg er varm fortaler for, men den har ikke vundet indpas endnu, hvor jeg er. Måske det kommer en skønne dag. Er der ikke noget med at ting bare skal gentages tilstrækkeligt mange gange, for at ende som sandhed? I hvert fald er der brød på vej.
Normalt har jeg ikke skyggen af overskud til den slags udskejelser på en torsdag, men der er nem varmemad i køleskabet, så jeg er høj i hatten og giver den gas med et brød. Frokosten i morgen bliver lige til højrebenet. Der er ost og håndskåret skinke på køl. Det kan jeg lide. Fredag kom da bare an :-)
PS – nej, vi er ikke gået over til palæo-diæt, men vi kan lide brød med gode sager i, så det er denne opskrift, der får en på hatten i min ovn, mens jeg kvæster tastatur lige her.
20 kommentarer
Alice
17. januar 2013 at 15:00Jeg har også lige prøvet at bage dette lækre brød og synes det smager skønt, men vi sidder lige her ved bordet og snakker om det skal i køleskab nu, eller kan det bare stå udenfor? Tak for opskriften:)
Anja
13. januar 2013 at 14:42Fantastisk brød! Har lige afprøvet opskriften, tak for tippet:)
Liselotte
13. januar 2013 at 15:55Selv tak, Anja :-)
Hellefravejgaard
13. januar 2013 at 11:55Kanel på alle måder er mit ynglingskrydderi!!! Jeg hældte faktisk lidt olie fra brødet da jeg tog det ud af ovnen, til gengæld sad det fast i formen :0( har nu købt ny blød form.
Liselotte
13. januar 2013 at 15:55Jeg bruger en silikoneform og det fungerer smukt :-)
Liselotte
13. januar 2013 at 11:36Mmmm… jeg er vild med det brød, men jeg vil nu eksperimentere med at reducere lidt i olien på et tidspunkt.
I dag har jeg lyst til syndige kanelsnegle :-)
Hellefravejgaard
13. januar 2013 at 10:30Det er da det lækreste vanedannende brød!
Annemette
13. januar 2013 at 00:15Mmmmm det bröd er ogsä pä min to-do-liste ;-)
Brit tá A.
11. januar 2013 at 01:05Det er SÅ lækkert, det stenalderbrød… Mums.. Og nemt at kommer over ved at lave :-)
velbekomme!
Lise
10. januar 2013 at 21:53fantastisk!
Og så iden gluten, det skal laves , tak ????
Ulla Røjkjær
10. januar 2013 at 21:53Mums, hvor ser det lækkert ud.. Det må jeg prøve… Og det med de ti minutters arbejde og tres mininitters afslapning trækker også en hel del;) både hvad brød og weekend angår..
Kirsten Hansen
10. januar 2013 at 21:48Har lige tjekket opskriften og den skal prøves! Har ellers fået bagt brunsviger og banankage i dag og jeg ved godt, at det ikke er det sundeste, men mine teenagere elsker når mor har fri og der er friskbagt brød til aftenkaffen!
Gitte K
10. januar 2013 at 21:12Mmm ny bagt brød, der er bare ikke noget bedre, hvis bare jeg gad, så fik jeg lige bikset en koldthævet dej sammen, så kunne der være nybagt brød til morgenmad, jeg har virkelig lyst, men sidder desværre også rigtig godt i sofaen
Lise
10. januar 2013 at 20:22Tak for tippet. Det er i ovnen nu , så jeg venter spændt.
Pollyanna
10. januar 2013 at 19:26Stenalderbrød er bare mums, næsten som slik… Sikke de har kunnet i stenalderen :-)
Marianne
10. januar 2013 at 19:14Uhm, hvor det lyder godt. Jeg er endnu ikke nået til at bage det selv – men det kommer :)
Lone Veggerby
10. januar 2013 at 18:57Glæder mig til at høre om det smager :-)
Jette
10. januar 2013 at 18:29Dejligt brød – jeg elsker det: Nemt at lave og perfekt under lidt ost.
Charlotte
10. januar 2013 at 18:26Der er ikke meget, der er lettere at bage end sådan et stenalderbrød. Her i huset er vi vilde med det.
Anne (A+K)
10. januar 2013 at 18:14Fredag kan for alvor komme an, hvis der er nybagt brød til at klare en gennem ugens sidste arbejdstimer – det er en ideel måde at forsøde ventetiden til weekenden kan begynde (:
– Anne