På vej hjem fik grønthandlen i Danmarksgade besøg. Det blev til masser af brød, grønt og lidt frugt. Vi fik lov til at smage frisk dadler og jeg er vild med dem, men indrømmer gerne, at jeg så lidt forkert ud i ansigtet, da jeg tyggede den første bid og fornemmede en udtalt tørhed i mundhulen. Det fortog sig og belønningen var en helt vidunderlig smag af daddel, men på en ny og frisk måde. Jeg købte selvfølgelig nogen med hjem.
Jeg købte også små, semi-søde kager med sesam. Blommerne havde jeg liggende. Begge dele er helt perfekte og uimodståelige.
Der er gjort anstalter til humus og persilleolie, tapas af en slags og bare hygge foran tv’et i sofaen og med lov til at snorke, hvis man får trang.
Varm te, strikketøj og godt selskab er ingredienserne til denne fredag eftermiddag og jeg nyder det hele :-)
7 kommentarer
Liselotte
15. september 2012 at 10:05Jeg er vild med smagen af dem og jeg kan lide, at de næsten kan knase af friskhed og alligevel have en forførende sødme. De er velkommen i min frugtskål fremover :-)
Susanne
14. september 2012 at 21:17Jeg har altid haft lyst til at smage friske dadler, men anede ikke, at man kan få dem i Danmark. Det må prøves. Rigtig god weekend med strik, dadler og hygge.
Sidse
14. september 2012 at 20:30Friske dadler er fantastiske, har spist dem i mængder, mange mængder.
Sole
14. september 2012 at 19:32Uuuuhhhmmmmmmmmm, friske dadler…. det er altså noget helt andet end de plastikpakkede dadler, vi altid fik på bordet i julen, og som INGEN spiste!! Prøv med ganske lidt danablu eller anden blåskimmel (eller mascarpone med revet citron) indeni og så en tynd, tynd skive bacon udenom, steg i ovnen, på pande eller grill…. det smager skønt. Eller som julekonfekt, men det har du garanteret også prøvet…. Åhhhh, som jeg dog lige kunne ;-)))
Gitte K
14. september 2012 at 18:02Det lyder lidt som den fredags aften jeg planlægger, god mad som næsten laver sig selv, lidt sødt, en dejlig sofa, strikketøjet inden for rækkkevidte og hvem ved måsk skal der tændes op i brændeovnen.
Dorthe
14. september 2012 at 17:53Uhmmm lyder lækkert. Jeg elsker helt friske dadler – fik dem første gang som au-pair i London i 80’erne, hvor jeg boede hos et ældre irakisk/iransk ægtepar. Som oftest får vi kun semi-friske dadler i dagligvarebutikkerne – måske jeg skal besøge din grønthandler ;)
Helle K.
14. september 2012 at 17:09Jeg ærgrer mig gang på gang over, at der er så langt til “Staden”, den slags guf finder vi ikke i vores lille by – her er det mere Matdor Mix og for 15 kr. blandet ;) God fornøjelse med det hele.