Vi er hjemme. Vi er landet. Vi er snart for enden af ugen. Vi har handlet. Vi har snittet og skrællet. Vi har forberedt, for man er vel gammel spejder.
I aften skal vi have masser af grønt- og rodfrugter i fad med kylling. Vi elsker det. Der er omtrent ingen fedt, masser af grønt og god smag. En stak af det, der er tilgængeligt snittes rustikt og kommes i fad. Det får lidt bouillon i bunden, lidt ekstra krydderi, som vi synes og toppes med god, glad kylling. Så passer det sig selv en god times tid ved 200º.
Vi skal sidde i sofaen og lave ingenting, mens det hele simrer i ovnen. Lige om lidt. Vi skal vente på Gergely, for han har haft forelæsninger til klokken 16 og det tager nogle timer at nå hjem. Vi spiser ved 19.30-tiden. Så er vi alle sultne. Og bagefter møre og mætte.
Godt det er fredag i morgen, siger jeg bare :-)
11 kommentarer
Liselotte
7. september 2012 at 07:08De fleste rodfrugter klarer snildt en times tid i ovnen, men de skal helst holdes i rustikke, store stykker, så de ikke bliver alt for bløde og udkogte. Peberen bliver helt blød, men er med som smagsgiver og smager nu skønt uanset, at den er blød efterfølgende :-)
Vi spiste med stort velbehag og jeg elsker, at det er nemt at forberede og så passer sig selv :-)
conny
6. september 2012 at 23:49Virkelig lækre, indbydende billeder. Jeg tror, lørdagens mad er planlagt ;-)
Hjortebjerg
6. september 2012 at 23:16Uhmm det ser godt ud, bliver helt lækkersulten!
Sole
6. september 2012 at 21:11Uhmmmm, een af mine favoritter, sådan en “tøm-køleskabet-ret”……
Jane Bengtsen
6. september 2012 at 20:27Hej Liselotte
Det ser utrolig lækkert ud med alle de grøntsager.
Jeg er ingen ørn i køkkenet, men får ofte enten lynstegte grøntsager eller ovnstegte ditto.
Det er nemmest at styre de lynstegte.
Hvad sker der med grøntsagerne, når de står i ovnen i en time på 200 gr.??
Splatter de ikke ud??
Jeg kunne naturligvis bare forsøge mig frem, men jeg er en fattig “hund”, så der er ikke meget mod i mig på den front.
Staldtips modtages vældig gerne, for det ser da uhyggelig godt ud.
venlig hilsen
Jane
Susanne
6. september 2012 at 20:13Uhm, det ser lækker ud. Gad vide om man ikke kan lave noget lignende med et par kyllingefileter og så bare masser af grønt i rustikke stykker og lidt olie over. Det skal i hvert fald prøves – tap for tippet og velkommen hjem.
Dorthe Johansen
6. september 2012 at 19:48Og når man så mæt og mør, lader sofaen omslutte sig gør det ikke det mindste at det bliver sammen med en lille samling mandler af de tæske lækre fra sommerbird..uhmm så kan fredag bare komme an..
Koselig
6. september 2012 at 19:15Det så veldig godt ut :)
Middagen her hos oss “lignet” litt, bare at jeg wokket både kylling og grønnsakene hurtig, her var vi altfor sultne :)
Men straks helg og da skal vi kose oss med slow food :)
Gitte
6. september 2012 at 19:11Dejlig efterårsspise. Bagte rodfrugter og grønt i det hele taget er også et sikkert hit her hjemme, måske det snart er tid til at udskifte salaten nogle dage?
Katrine
6. september 2012 at 18:29Uhhh, det ser godt ud. Kommer den glade kylling hel på toppen? Jeg tænker, at der vil dufte godt i hele køkkenet og de tilstødende lokaler. :-)
Liselotte
6. september 2012 at 19:06Her dufter dejligt og kyllingen bliver delt i passende stykker, inden den kommer på toppen :-)