Søndag kaldte på ComfortFood, så sådan blev det. Kage med iskoldt flødeskum, friskkåret frugt og hakket, mørk chokolade. Verdens enkleste himmerigsmundfuld. Uden jordbær, som ellers er et must, men de var slatne og ikke værd at spise. Det gik snildt alligevel.
Greg, Oline, Lone, Kenneth og jeg spiste. Ikke op. Vi gjorde det godt, men lidt er tilbage og venter til en stille stund i dag, hvor det kan ledsage en kop kaffe, når Kenneth skal have brændstoftanken fyldt op.
Du får lige opskriften på Verdens Nemmeste Kagebund, som kan fyldes med hvad som helst:
- 1½ dl mælk
- 3 dl havregryn
- 1 æg
- 125 gram sukker
- 4 spsk smeltet smør
- 1 spsk mel
- 2 tsk bagepulver
- 10-15 grofthakkede mandler eller andre nødder efter smag og behag
Hæld mælken over havregrynene og lad det stå og trække ca. ½ time. Pisk æg i massen.Bland mel, sukker og bagepulver med nødder og rør dette og smeltet smør i grynene. Hæld det hele i en smurt form og bag det ved 180° i ca. 30 minutter.
Pynt efterfølgende med is/flødeskum/vanillerørt yoghurt eller andet, som passer til dine smagsløg og fyld op med frisk frugt/frosne bær/syltede pærer/revet chokolade/sukkerristede nødder eller hvad fantasien og spisekammeret byder på lige netop den dag. God fornøjelse :-)
21 kommentarer
Christina
29. maj 2012 at 10:20-den skal prøves! Jeg havde lige lyst til at bage, men tænkte at det var mere en vinterting…men vel er det ej! ;o)
Liselotte
29. maj 2012 at 11:39Det er det i hvert fald ikke herhjemme, Christina, så god fornøjelse med kagen :-)
Lise
28. maj 2012 at 22:04Tak for opskriften. Den blev fantastisk (også med 5 kornsblandning fra urtekram i stedet for havregryn). Passede lige til en god afslutning på pinsen.
Liselotte
29. maj 2012 at 08:15Herligt at høre, Lise :-)
Liselotte
28. maj 2012 at 19:05Uhm, som den altså var god. Jeg havde helt glemt den lige indtil i går bare krævede en trøster og denne her faldt mig ind, fordi den er så nem :-)
Joan Munk
28. maj 2012 at 17:56Det bliver spændende….kagen er netop sat i ovnen. Den er super let at lave. PROBLEM: Hvem mon jeg kan “belemre” med kage i aften. Mange hilsner fra joan m.
Jeanett Kaare
28. maj 2012 at 13:41Åh my…..
Den står på næste weekends hyggeliSte!
Denne weekend blev det grillpandekager;) heller ikke dårligt!
Koselig
28. maj 2012 at 12:49Åh det så veldig godt ut!!!
Anne Cathrine
28. maj 2012 at 12:18Mums! Hvor ser det godt ud :-)
Lisbeth Bula
28. maj 2012 at 11:27Hvilke fristelser jeg imellom må holde ut på denne bloggen!! ;-D
Lene
28. maj 2012 at 10:52Endnu en lækker opskrift fra dig , tak :-) Jeg er dog så forspist fra gårsdagens kagebord, så jeg gemmer den til en anden god fridag. God 2.pinsedag til jer.
Gitte K
28. maj 2012 at 10:40Dejligt med sådan en opskrift som kan varieres i det uendelige, skal bestemt afprøves. Fortsat god Pinse.
Lisbeth vissing
28. maj 2012 at 10:31Kære Liselotte
Tak for opskriften, den ser lækker ud.
Nu et lille spørgsmål, jeg vil strikke et barnevogne tæppe efter modellen, No.Ten, Amimono home collektion.
Jeg ved du har strikket den model, men hvilket garn af jeres svarer til det originale?
Ikke farverne, men garn kvaliteten?
På forhånd tak.
Ha en dejlig dag, Lisbeth Vissing.k
Liselotte
28. maj 2012 at 19:05Kære Lisbeth – jeg har strikket i en tråd Blackhill Højlandsuld med en tynd følgetråd i en af Kenneths helt tynde uld/cashmere :-)
Lisbeth vissing
28. maj 2012 at 20:06Tusind tak for at du tog dig tid til at svare.
Liselotte
29. maj 2012 at 08:14Det var da så lidt, Lisbeth :-)
GitteSP
28. maj 2012 at 10:11Det ser skønt ud. Tak for opskriften, den kan ved en mindre udskiften snildt bruges til min glutenalleriker-kæreste…. glæder mig allerede til at præsentere den for ham.
Glædelig andenpinsedag :-)
Britta
28. maj 2012 at 09:36Tak for opskriften, den skal helt sikkert afprøves :-)
Citronmoster/Betina
28. maj 2012 at 09:31MUMS! Tak for opskriften.
Må din dag blive skøn :)
Louise
28. maj 2012 at 09:10Haps! Tak for opskriften :)
jeanette hegaard
28. maj 2012 at 09:05Lyder nemt og ser ski da lækker ud – den skal prøves!