Vi er hamrende trætte herhjemme. Så trætte, at jeg kaster mig ryggradsrutineret og nærmeste hjernenedsmeltet over to kilo hidsige løg og en ordentlig stak krydderier. Jeg supplerer med et par kanelstænger og en god olie, så snart mine sennepsfrø har danset fandango i bunden af gryden. Til sidst smider jeg kød ned i smeltediglen og håber på det bedste.
Vi spiser en curry, når den engang er moden til det. Lige nu simrer den, mens jeg drikker dagens første kop kaffe. Den smager godt. Utrolig godt.
Vi kaster os ofte over en curry, når vi er i bekneb og ideforladte skal lave noget, som vækker sanserne og gør maven glad. Vi elsker en god, stærk curry. Vi kan slet ikke få nok. Vi burde være født til bindhi og silkesari. I stedet er vi leverpostejfarvede og gennemsnitlige danskere, som bare drømmer os langt væk, når smagsløgene bombarderes med alverdens godhed i form af hylden hen af alle de gode krydderier. I dag er det hele suppleret med sød kokos og frisk koriander.
Torsdag er en god dag.
18 kommentarer
Sole
17. marts 2012 at 00:04Jamen, det er da curry, vi skal ha’ i aften…. og ikke endnu engang thai-inspireret. God, braendende, superstaerk curry. MUMS!!!
Liselotte
18. marts 2012 at 08:43Mon I fik det, Sole? Uhm, jeg elsker det altså :-)
Helle Mortensen
16. marts 2012 at 10:32Hehe! Jeg er lige kommet hjem i onsdags efter to måneder i Indien – og kan ikke få nok af rugbrød med leverpostej… men sådan er der så meget :o)
Liselotte
16. marts 2012 at 14:25Sådan er der nemlig en tid for alting, Helle… og velkommen hjem :-)
Bodil
15. marts 2012 at 22:02Jeps, curry smager bare super godt men jeg er bare ikke særlig god til at få det lavet. Efter din fine beskrivelse :-) har jeg fået lyst til at prøve igen…og jeg håber jeg bliver bedre til at få det lavet med jævne mellemrum!
Liselotte
16. marts 2012 at 08:46Det smager så skønt og kan jo laves i et utal af variationer. Vi har et helt kompendium fyldt med opskrifter og vi elsker det :-)
Wong Wai
15. marts 2012 at 19:31Wong Wai:
Mon ikke du & co – lige skulle en tur til Indien/Thailand – på næste ferie? :-)
Især nu du blander kokosmælk i :-)
Jeg ved din carryret smagte HIMMELSK – det kunne “læses”.
God aften til dig og dine
Liselotte
16. marts 2012 at 08:45Det smagte bare dejligt og inden en tur til Indien, skal jeg vist lige have fundet ud af, om jeg er i stand til at flyve så langt uden at blive en belastning for mine omgivelser :-)
Marie
15. marts 2012 at 19:22Ja, til curry mad …så svæver jeg!
Liselotte
16. marts 2012 at 08:44Det smagte dejligt, Marie – uhm :-)
Marianne
15. marts 2012 at 18:41Ja, nå vet jeg hva jeg skal ha til middag i morgen! Takk for tips!
Kos deg med kaffen din du Liselotte!
Liselotte
15. marts 2012 at 19:01Tak Marianne og god fornøjelse med en omgang stærk curry :-)
Fríða
15. marts 2012 at 18:02mmm, lyder lækkert. men, dagens FÖRSTE kop kaffe, nu sent på eftermiddagen! uha, jeg ville hverken kunne komme igang om morgenen eller holde mig igang gennem dagen hvis ikke jeg fik kaffe regelmæssigt.
kh.fra Island
Frida
Liselotte
15. marts 2012 at 18:23Jeg har også længes efter den kop, Frida ;-)
Fisker & Fernández
15. marts 2012 at 18:02Jeg elsker karry! Lige præcis på den område kunne Fernández’ forfinede spanske smagsløg sgu’ godt lære lidt ;-)
Liselotte
15. marts 2012 at 18:22Smid ham på et fly til Aalborg, så skal jeg lige indføre ham i karryens mysterier ;-)
Tante T
15. marts 2012 at 17:46Det gør der ikke, men der måtte godt, – dufte af karry her ;) Nyd det…
Liselotte
15. marts 2012 at 17:49Vi nyder allerede og vi glæder os, til vi skal spise den :-)
Nu er det tid for at nyde, mens vi venter. Det kan jeg lide :-)