Mens vi venter i spænding på valgresultatet, kan jeg udløse den spænding, der har været forbundet med lukningen af pølsevognen på Frederikstorv. Jeg kan med sikkerhed sige, at det er slut med norske hotdogs for en tid. Glem rejesalaten. Måske er det på tide at begynde at lede efter en ny pusher. Det bliver vanskeligt. Så vidt jeg er orienteret, var dette det eneste sted i Aalborg, hvor der serveredes en original, norsk hotdog. Jeg kender én, som er vild med den variant. Han er set mere end én gang i området, men formentlig for sidste gang i den anledning.
Jeg sender gode tanker i retning af ejeren, mens jeg afventer.
Overfor var der nogle på kvisten, som blev glade i dag. Et stort, lækkert tagvindue blev landet med en meget høj kran, hvis fører så absolut fortjente endeløs beundring for den præcise betjening af det tekniske udstyr. Der uddeles absolut topkarakterer for den kunstneriske udførsel. Imponerende arbejde, siger jeg…
Jeg bliver glad, når vi får landet den nye em-hætte og malet de sidste vægge, så der efterhånden igen er et køkken at lege køkken i. Må det blive snart :-)
16 kommentarer
Liselotte
16. september 2011 at 18:13Her i Danmark taler vi om “Norske Hotdogs” og det er varianten med rejesalat, men sådan er det vist ofte, at vi antager, at vi ved noget om hinanden… og så ved vi i virkeligheden kun så lidt, så det er godt med norske læsere, som kan opklare dette sjove fænomen :-)
mette
16. september 2011 at 08:51Pølse i brød med rekesalat, er etter sigende en variant som oppsto Larvik, ifølge lokalavisen. Brukes en del på østlandet men er kanskje ikke så vanlig ellers i Norge? Jeg er ikke så veldig glad i pølser, ikke i kjøpevarianten av rekesalat heller, så hvordan kombinasjonen smaker overlater jeg til andre å bedømme. Min kjære derimot, som har et greit forhold til pølser, hevder at det smaker bedre enn det høres ut.
Annepålandet
15. september 2011 at 23:55Haha, norske hotdogs, hva er det??? Pølser med rekesalat, det er ikke veldig vanlig her i Norge. Og det er i hvert fall ikke norsk…
Jeg spiser ellers ikke noe særlig hotdogs, men da jeg var i København med en venninne for et par år siden, var hun helt vill etter pølser fra pølsevognene der – de var nemlig RØDE. Så jeg trodde det var de danske hotdogs som var best.
Men hva er forskjellen, egentlig? Er det bare rekesalaten??
Ditte
15. september 2011 at 22:48Jeg er målløs og inspireret – min bonusfar er norsk. Har aldrig hørt om en norsk hotdog! Det har jeg tænkt mig at ændre på;-)
Sidsel
15. september 2011 at 21:54Hehe!
Nå lurte jeg også veldig på hva en norsk hot dog var, men fikk oppklart at det var en pølse med rekesalat :fnise:
Vi synes det er best med røde pølser!
Steinkjerringa
15. september 2011 at 21:30Pølser med rekesalat? Det har jeg ALDRI hørt om. Er det godt, da? Nei, her spiser vi pølser med brød, ketsjup og sennep og KUN det. Du får ta deg en tur med “danskebåten”..
Sole
15. september 2011 at 21:25Jeg krydser også fingre for emhætte og vægge – nu har jeg jo fået at vide, at mit garn er på vej :-))))
Sylvia
15. september 2011 at 20:08Ja, DET er Norske hot-dogs, med Rekesalat, riktig Liselotte.
Jeg likte ikke pølser og rekesalat, før jeg traff min mann. Han drev da sin egen pølsebu, med en egen pølsemeny. Du kan tro jeg ble fan av hot-dogs, og mannen min hadde et nick, nemlig Pølse-Erik. Det heter han ennu, selv om han ikke eier pølsebu lenger. Men han skryter av nicket sitt, når noen (helst damer) spør om navnet…..hi hi, vi har hatt mye morro med det.
Og fremdeles spises det pølser med rekesalat her i huset; jeg også!!! ;)
Kanskje dere kan lage dere Norske Hotdogs på deres nye kjøkken på jobben? Hva med en dobbeldekker til lunch????
jeg er rørt
15. september 2011 at 20:03Kære Liselotte
jeg har først idag opdaget din blog. Jeg er forholdsvis ny her inde i blogverdenen, og er kun ved at finde min lille bitte plads herinde… Men idag kom jeg så tilfældigt forbi her hos dig. Og kære GUd, TUSIND TAK FOR DET…. Du skriver fantastisk, du har et vidunderligt livssyn og jeg føler mig bare så godt tilpas mens jeg er her.
Jeg har dog ledt og ledt efter et sted hvor jeg kan tilmelde mig som fast læser, det kan jeg ikke finde… Vil meget gerne ha dig i min blogroll så jeg kan følge med her inde. Lige pt er din blog lagt under foretrukne:-)
Jeg er også stødt på det sørgelige der er sket i dit liv, og som mor til ret små børn, ja der tør jeg slet ikke prøve at sætte mig ind i hvad i har måttet gå igennem. Jeg er virkelig beundret over din måde at håndtere det hele på. Jeg føler mig selv til tider lidt nede i et hul… Men at komme forbi her, har i den grad givet mit et spart i r…. – jeg håber jeg kan vælge at nu vil jeg leve anderledes, og se lidt lysere på det hele.
Tak for din inspiration. Glæder mig meget til at være med her fremover.
Kærligst Louise
Mille
15. september 2011 at 19:32nå, ja måske men här i Värmland, när den norske gränse er der skam osse mulighed for en gang rejesalat till pölsen og kartoffelmosen, ev anrettet i et tunnbröd !
Men jeg foreträkker den östjyske hotdogvariant med det hele; rå og ristede lög, ketchup og sennep, remoulade og skivede syltede agurker og rödkål…. aaaah!
Tante T
15. september 2011 at 17:51Et nyt køkken gør lykke, – og følelsen varer længe. Så glæd du dig bare…
Liselotte
15. september 2011 at 18:44Jeg har glædet mig i halvandet år nu, Tante T, så smilet er ved at være lidt anstrengt ,-)
berit
15. september 2011 at 17:29what ? norske hotdogs ? hva er det ?
Liselotte
15. september 2011 at 18:43Ha ha ha, det skulle du da vide, Berit. Med rejesalat… og ind mellem også ketchup :-)
Helle K.
15. september 2011 at 17:21Efter min mening var det ikke det værste der kunne ske, at rejesalaten forsvandt – også fra pølsevognen ;)
Krydser lige fingre for din em-hætte og de sidste vægge.
Liselotte
15. september 2011 at 18:43Tak for de krydsede fingre, Helle – der er brug for dem… *suk*