Jeg var den, der først huskede, at jeg var sulten. Den første, der siger det højt, smører. Pokkers!
Ostemadder og en pølse med æg, som vist er sådan lidt indforstået, for jeg modtager en del undren, når jeg smører offentligt, men Kenneth er forlængst omvendt og spiser gerne. Som dessert lidt yogurt med müsli og en klat af en af de bedste syltetøj, jeg nogensinde har lavet. Den kan aldrig eftergøres, fordi det er sådan lidt hylden hen, men der er blandt andet mandler, brombær og Amaretto, som en del af oplevelsen. Mums, si’r jeg bare og nu bærer jeg fristelserne ind til chefen, som knokler. Energi må der til.
32 kommentarer
Anne Mette Toft
16. september 2011 at 09:14Okay – minus point til mig… Nu har jeg læst dit ‘hylden hen’ utallige gange, og jeg har tænkt på det, som ‘hyld’ – som i planten, og ‘hen’ – som et eller andet nordjysk, jeg ikke kendte… Værsgo’ grin bare!
Liselotte
16. september 2011 at 18:15Ha ha ha… prøv at dele koparret forkert, Anne Mette. Jeg var atten, inden jeg endelig en dag fik delt det ord korrekt ;-)
PS – jeg læste mange af min fars James Bond, hvor skurkene ofte var koparrede ;-)
Heidi
15. september 2011 at 19:08Den variant med æg og spegepølse er da helt normal, jeg (østjyde) har set den dagligt hele min opvækst:-)
Liselotte
16. september 2011 at 18:14Enten er vi to helt normale… eller også er vi lige sære, Heidi ;-)
Dorthe
15. september 2011 at 09:27Jeg (nordjyde) havde aldrig oplevet spegepølge med æg før jeg mødte min mand (fynbo). Han påstår, at de på Fyn spiser det med ristede løg på også. Hos mig vinder det dog ingen priser.
Liselotte
15. september 2011 at 17:15Her spiste vi den da også med remoulade og ristede løg, da jeg var barn. Siden har jeg droppet den variant, men den var nu heller ikke tosset, Dorthe :-)
Liselotte
15. september 2011 at 07:23Uhm ja… sennep på osten. En anden klassiker :-)
Eva_O
15. september 2011 at 07:17…og her gik jeg og troede at pølse med æg var en KLASSIKER…!!?? Det er den hjemme hos os – én af de rigtig gode endda… :-)
Deborah
14. september 2011 at 19:51Tjah, spøjs skal jeg ikke kunne sige. Alternativ ihvertfald. Jeg har aldrig set det før. Men hvorfor ikke. Det skal prøves en dag. Jeg har ellers forældre, der også er opvokset i det nordjydske, men den model er jeg aldrig blevet præsenteret for :-) – Men indbydende foto, som ville gøre mig sulten var det ikke fordi jeg lige har spist.
Sidsel
14. september 2011 at 19:22Hold da op hvor I da knokler, med både det ene og andet…. Så skal der lækkermad til. Æg på pølse, aldrig prøvet, men det tiltaler mig. Syltetøj og ost->ja. Nu ost med sennep…elsker det. Og min bedste er leverposteg med spegepølse, sådan lidt dyrelægens natmad med et twist..
Keep Going Liselotte, I er snart i mål:-)
Mille
14. september 2011 at 19:20og så er der jo ost med sennep :-)
(en gammel höjskolekammerat sagde altid for sjov, når underlige madting diskuteredes : Sandkage med fedt og rejer! )
Silje
14. september 2011 at 17:32Ser nydelig ut!
Britta A.
14. september 2011 at 16:38Sjove sammensætninger af pålæg. Den med pølse og æg… ikke om jeg har hørt om det før… ej heller om syltetøj på sild :-) Men syltetøj på ost er helt normalt – her :-)
God aften til dig, Liselotte!
GitteSP
14. september 2011 at 16:28Herlige håndmadder …. æg på spegepølse – ja, hvorfor ikke. Min far spiser jordbærsyltetøj på marineret sild – så jeg er ikke sådan at forbavse!
God køkkenfornøjelse – mine spartlede vægge er stadig våde og skal slibes før de kan males!
Liselotte
14. september 2011 at 16:33Jeg synes, at din far slår mig med flere længder, Gitte ;-)
God fornøjelse med spartlingen :-)
Helle Læsø
14. september 2011 at 15:26Uhmmm det er jo en “hun-pølse”, den er med æg ;-)
Liselotte
14. september 2011 at 16:33Du er så sjov, Helle :-)
Trine
14. september 2011 at 14:52Det ser super lækkert ud. Og det med spegepølse med æg på, det har jeg også spist siden jeg var lille. I forsommeren, når de nye kartofler kommer er det også guf med en pølsemad med skiver af kogte nye kartofler.
God arbejdslyst.
Liselotte
14. september 2011 at 16:33Uhm ja, med kartoffelskiver er det helt igennem sublimt, sådan et stykke smurt :-)
Helle
14. september 2011 at 14:47Pølse med æg – næsten lige så spøjst som ost med syltetøj, som de ynder at spise det i det sønderjyske, som jeg kommer fra :-))) Men, det ser meget lækkert ud det hele. Det må have været dig, der pakkede min kasse med garn, der var ingen slinger i valsen med tapet, overhovedet :-)
Liselotte
14. september 2011 at 16:32Vi spiser også ost med syltetøj i Nordjylland, Helle. Jeg troede også om det, at det var helt normalt, men det er det måske ikke?
Måske det var mig med tapen, Helle, men Kenneth er altså en haj til det ;-)
Sole
14. september 2011 at 14:38Godt rugbrød, god spegepølse og så æg med et lille smilehul, det er bare supergodt. Tror min mor “opfandt” det for os, da vi var børn. Hun opfandt også “fråsemadderne” ;-)
Liselotte
14. september 2011 at 16:31Vi har altid spist det i min familie, så jeg troede, at det var helt almindeligt indtil jeg for mange år siden lærte Kenneth at kende. På Nordsjælland syntes de godt nok, at jeg var spøjs… altså også m.h.t. maden :-)
Sole
14. september 2011 at 19:35Jeg kan se, at andre også spiser den med kartoffel, det er en fast bestanddel af min mors fråsemadder, uhmmmm, mon ikke jeg snart skal igang med at “kreere” en sådan én af slagsen ;-)
Tante T
14. september 2011 at 14:35Mmmm… ser lækkert ud :)
Mindes selv noget med kirsebær, mandler og ??? Har, trods mange forsøg, ikke siden lavet noget så skønt på glas!
Liselotte
14. september 2011 at 16:30Vi burde blive bedre til at notere undervejs, Tante T ;-)
Catarina
14. september 2011 at 13:58Skøn frokost. :) Velbekomme
Liselotte
14. september 2011 at 16:30Tak Catarina :-)
ThinkingSpace
14. september 2011 at 13:57Den ligner faktisk lidt min frokost. Dog havde jeg ikke pølse under æggene… god appetit!
Liselotte
14. september 2011 at 16:29Mmmm…
Lise
14. september 2011 at 13:51Sikke en skøn aftale, sikker på jeg ville tabe – hver gang :0)
Madderne kender jeg ikk, men lyder faktisk slet ikke tosset – og skøn ser tallerkenen jo ud.
Liselotte
14. september 2011 at 16:29De smagte dejligt og gjorde gavn, Lise :-)