Vores gæster er kørt mod Sjælland igen. Her er stille med undtagelse af opvaskemaskinen, som er i gang med at rydde de sidste ting væk efter den lange og meget hyggelige frokost.
Ingen orker rigtigt noget. Alle passer deres. Kenneth og Oline sidder i køkkenet ved hver deres computer. På bordet venter en stak garn på at blive fotograferet, men fotografen strejker, så der kan det stå længe, tror jeg. Fotografen er i stedet rendt af huse i kortere, men skønne øjeblikke, hvor hun (som i jeg, siger hunden så) nyder haven og solen og duften og de få blomster, den byder på. Der er dog tilstrækkeligt til, at jeg kan få lidt i vasen på spisebordet.
Jeg drømmer om Skidne æg eller skidenæg, som de bare kaldes her i det nordlige Himmerland. Resten af familien synes, at det er noget af det mest underlige at spise og deler altså hverken min begejstring eller længsel. Skal jeg have retten, skal jeg vist disponere med, at det kun er mig, der er vild med den, men det er jeg altså også. Vild med den!
Retten hører med til min barndom. Jeg husker den ikke som en påskeret. Jeg husker den bare, som en af de retter, Annemette og jeg delte begejstringen for sammen med far. Det var ikke så ofte, at vi var enige med ham omkring hof- og livretter. Faktisk var det sjældent. Grusomt var brunkål med gode ben for eksempel og det skal jeg da lige love for, at far var vild med.
Måske jeg skal lave skidenæg i morgen? Til mor. Og mig.
21 kommentarer
Helle K.
24. april 2011 at 10:19Jow jow de hedder skidenæg her :) Vi fik dem også året rundt, men jeg har aldrig prøvet at smage – heller ikke nu som voksen – men min mand sukker af længsel. Vi må håbe, at hans søster forbarmer sig. ;)
Liselotte
25. april 2011 at 10:54Lad os da håbe det, Helle :-)
Liselotte
24. april 2011 at 09:57Navnet yder ikke retten retfærdighed. Jeg elsker den. Måske jeg når at få den, inden påsken er omme :-)
Linda
23. april 2011 at 23:03Jeg tænker, at jeg ikke rigtigt er gået glip af noget med de der æg i den der, ikke såååå fristende blege sovs … men okay, jeg håber du får nøjagtig det der får DIT påskehjerte til at springe et slag over :-)
God påske!
Camilla
23. april 2011 at 20:52Ej den ret har jeg ALDRIG hørt om, men den skal da prøves. Spiser man den som en hovedret eller forret??? Jeg tror jeg vil overraske mand og børn med skidenæg i morgen;-) Det bliver spændende om de bliver begejstrede, hi hi…
Julie
23. april 2011 at 20:52Jeg fik skidne æg igår, og de smagte skønt ;0)
God påske!
Tante T
23. april 2011 at 20:31Fristes og længes efter skidenæg (synes dog ikke at navnet yder retten retfærdighed. Måske derfor denne modstand?)
Har tænkt på Oline-håret mange gange siden hun blev klippet. Glædes, – det er da SÅ godt det hår :)
Dorthe lige om hjørnet
23. april 2011 at 20:21Uhmm, men jeg har heller ikke nogen at dele med ;-)
MarianneL
23. april 2011 at 20:19Skidneæg er så godt, ikke tit, men i ny og næ :)
Uhm, måske lidt til frokost i morgen, hvem ved.
Angelika
23. april 2011 at 19:48Hernede hedder de noget så enkelt som sennepsæg, og det lyder da mere lækkert ;-) Heldigvis kan hele familien li´ dem, så vi får dem med jævne mellemrum med pillede kartofler og enten syltede agurker eller syltede rødbeder til, og for mit vedkommende uden æg, for dem kan jeg meget godt undvære :-)
god påske
Angelika, lige syd for grænsen
Sidsel
23. april 2011 at 19:03Skidne æg. Dem havde glemt. Synd det ikke har et andet navn. For det smager godt, fandt jeg ud af i mit vokne liv:-) hvor blev det i øvrigt godt med den væltet væg. Dejlig lang lyst hus. Håber du er glad for det.
Tina - omme i London
23. april 2011 at 18:56Uhmmm… skidenaeg er sgi da ogsaa noget af det bedste. De ved sgi da slet ikke hvad de gaar glip af!
Fríða
23. april 2011 at 18:46hm, navnet på retten lyder i hvert fald slet ikke indbydende! men, jeg ved slet ikke hvad det handler om, så en mening kan jeg alligevel ikke have. så velbekomme, hvis det bliver til det, og fortsat god ferie og påske og det hele.
kh.fra Island
Frida
Sole
23. april 2011 at 18:40ja, altså, jeg ville ALDRIG sige nej til en omgang af de skidne æg…. ALDRIG.
Moster Tulle
23. april 2011 at 18:32Hmm….har aldrig i mit liv smagt skidne æg og er egentlig ikke rigtig fristet, men måske…en dag. Håber du får dine skidne æg, det er jo påske, og solskin, og familietid og alt muligt andet, der klart berettiger til denne sære ret ;-)
Jonna
23. april 2011 at 18:19Nej ALTSÅ….hadede når vi fik skidenæg !! Egentlig også en mærklig ret syns jeg :-) æg i en sovs ! Husker ikke hvad vi i grunden fik dertil… måske brød.
Men derimod Brunkål…mums. Men nu i mit voksenliv, alene om at elske denne ret her i huset. Får det med røget skinke til og så en klat sennep. Hmm…får da helt lyst nu :-)
Forsat god påske…med eller uden… Skidenæg :-)
Anni
23. april 2011 at 18:19Åh det skal jeg i al fald også lave, nok på mandag, hvor jeg får besøg af 2 andre danske ‘piger’
i morgen skal vi have påske-skinke, det høre også til!
god påske til dig og din familie.
John
23. april 2011 at 18:15… kan lige nå at ændre menuen i dag… har heldigvis både æg og fiskesennep og frisk hjemmebagt rugbrød… elsker “Skidenæg”. A sæjer velbekom’ ;D
Bibbi
23. april 2011 at 18:10Skidne æg er en kongeret! KONGE-RET, blev der sagt :oP
Catarina
23. april 2011 at 17:44Skidenæg er også en af vores hofretter, men det er bare ikke så tit vi får den. Jeg har dog de sidste par indført den den sidste påskedag og jeg regner bestemt også med at servere den på mandag – med en rigtig god stærk fiskesennepssovs til. :D
God lørdag til jer. :)
Liselotte
23. april 2011 at 17:56Uhm… jeg ville ønske, at de andre gad, Catarina ;-)
God lørdag til jer også :-)