Jeg startede, men måtte hurtigt opgive. Kvæder er hamrende usamarbejdsvillige. Jeg har simpelthen ikke kræfterne til at slås med dem, men til gengæld har jeg en mand, som orkede.
Nu står de på komfuret og koger. Det skal de gøre længe. Rigtigt længe. Kvæder nægter nemlig også at blive møre. De er nægtere, men når de knægtes, smager de som en flig af himlen.
Jeg kogte kvæder til marmelade og kvædebrød i går. Som du, har jeg også problemer med de genstridige kvæder ( og ingen Kenneth i nærheden ). De sidste år har jeg gjort det, at jeg har kogt dem hele – i omtrent 45 min., så er de a la kartofler lige til at pille og kernehuset fjernes så let som ingenting. Derefter er de klar til endnu et opkog iblandet, hvad der ellers skal til af ingredienser. Uhm – har allerede nydt den første kvædemarmelademad……. :-)
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
8 kommentarer
Lone
7. november 2010 at 22:21Jeg kogte kvæder til marmelade og kvædebrød i går. Som du, har jeg også problemer med de genstridige kvæder ( og ingen Kenneth i nærheden ). De sidste år har jeg gjort det, at jeg har kogt dem hele – i omtrent 45 min., så er de a la kartofler lige til at pille og kernehuset fjernes så let som ingenting. Derefter er de klar til endnu et opkog iblandet, hvad der ellers skal til af ingredienser. Uhm – har allerede nydt den første kvædemarmelademad……. :-)
Liselotte
8. november 2010 at 06:49Det er smart med den der forkogning, Lone. Den vil jeg prøve at huske til næste år, for de er godt nok genstridige.
Marmeladen er uhm… og på en skive ost bare ekstra uhm :-)
Stina
7. november 2010 at 20:26Selv duften er vidunderlig! Kan næsten fornemme den herfra, men måske den kommer fra min grønne, japanske kvædete. Dejlig søndag aften.
Liselotte
8. november 2010 at 06:48Kvædete er heller ikke det værste, Stina :-)
Juni
7. november 2010 at 19:58Åh, jeg elsker kvedemarmelade…
Har dessverre ingen tilgjengelig i år, men får nøyes med minnet fra fjorårets marmelade og dine bilder.. :-)
Liselotte
8. november 2010 at 06:43Det smager altså også dejligt, Juni. Måske du får nogle næste år :-)
Lone Veggerby
7. november 2010 at 14:53namses… Haber der er nok til en lille smagsprøve:-)
Liselotte
7. november 2010 at 14:59Det er der, Lone – jeg prøver at huske :-)