26

Søde lørdag

Det startede med noget økologisk frugtmüsli, som snart kunne ende datokritisk, så efter opdagelsen, snuppede jeg en gryde og forvandlede samlingen af godhed til en tyk, men fristende grød. Den blev tilsat væde, økologisk spelt, hjemmedyrket honning og lidt salt, olie og gode ønsker. Bagefter fik det lov til at hvile og imens blev vi forkælet med visit af Annemette og Heidi, som er på vej hjem efter en uges tid i Vorupør.

Der blev bagt boller, mens kaffe og snak flød…

De blev absolut vellykkede og der forsvandt mere end én, mens jeg vendte ryggen til.

Så gik Oline og Annemette i haven og tilbage kom de med en stak æbler…

Oline ville gerne have gammeldags æblekage til eftermiddagskaffen. Sjovt nok var hun nødt til at skrive engelsk essay, da de skulle skrælles…

Godt jeg har min æbleskræller. Det tager ingen tid med sådan én. Smukt skrællede æbler gled i hast forbi min æbledeler, inden de endte i den knapt så sorte gryde…

Hjemmelavet vanillesukker, en stang af de økologiske og lidt ekstra rørsukker og så over blusset. Duften er vidunderlig og skræller og kernehus skal ikke gå til spilde…

Efter et opkog, skal saften dryppe af til i morgen. Bagefter koges det ind til den skønneste, krydrede og smukt lyserøde æblegelé.

Annemette og Heidi forlader os efter kaffen. De skal hjem, inden hverdagen igen banker på. Vi vinker og savner dem allerede.

Bagefter snupper jeg lige en bolle…

En tilpas stærk brie med den hjemmegjorte Brombær-/Blåbærmarmelade med Amaretto og jeg er tæt på at være lykkelig.

Lørdag er dejlig!

Du vil sikkert også kunne lide