I min baghave ligger en dejlig, dedikeret slagter. Slagteren & Kokken er et af de steder, som vi ikke besøger meget flittigt, men til gengæld meget trofast, fordi der er ting i vores husholdning, vi er kompromisløse omkring.
Èn af dem er pølser. Det er sådan set ligemeget om det er en af dem, vi skal spise i aften, hvor min hjemmelavede ketchup udløste ønske om hjemmelavede hotdogs eller om det er en af de gode spegepølser. De skal være grundgode og i orden. Det er de i den butik.
Der er fristelser nok derude. Det er altid svært at begrænse sig, når man fristes af den ene fantastiske pølse efter den anden.
I dag endte det med to gange fem rigtigt gode Limousine- og Mexicanske pølser af de hjemmelavede. Lige til at blive glad af.
Nå ja, så røg også Danmarks bedste fennikelspegepølse med i posen. Den smager, så englene taber haleroret. Ah…
22 kommentarer
Ulla Andreasen
9. september 2010 at 10:40Jeg er helt enig med dig det er en super god slagter. Jeg fyldte rundt i juli og vi fik den lækreste buffet der fra, alt var ok. (Jeg bor i Gistrup), så jeg handler der flere gange om ugen.
Dorthe
8. september 2010 at 09:33En go’ spegepølse fra slagteren er jeg helt med på.
Til gengæld er jeg ikke så god til slagterpølser i hotdogs. Her skal de røde fra Gøl til efter min mening. Det er toppen af poppen. (De helt billige discountpølser vil jeg dog slet ikke røre).
Liselotte
8. september 2010 at 09:54Ha ha ha… ja, sådan er vi mennesker heldigvis så forskellige, Dorthe :-)
Liselotte
8. september 2010 at 08:34Jeg glæder mig til en rugbrødsskive med fennikelpølse. Solmodne tomater ved siden af og så er jeg i grunden svært tilfreds med livet ;-)
Sole
8. september 2010 at 14:17rigtig godt rugbrød, slagterkvalitet-pølser….. det er den slags jeg ALDRIG bli’r træt, og så hårdkogte æg, enten med pølsemadden eller med tomat. GUF. DET vil jeg ha’, når jeg kommer hjem lige om lidt :-)
Liselotte
8. september 2010 at 19:45Mine yndlingsmadder også… uhm, jeg blev sulten nu ;-)
Sole
8. september 2010 at 08:15NU må jeg få lillesøster sendt afsted til den slagter efter fennikelpølse, du har nævnt den så ofte, at det må prøves. Fandt en skøn fennikelpølse på det italienske marked i Kbh, men næste gang jeg ville købe, ja, så var de sgu’ ikke blevet færdige, så måtte “nøjes” med Provence-pølse i stedet :-)
Pernille
7. september 2010 at 23:42Jeg har aldrig rigtig forstået det der med pølser… jeg bryder mig egentlig ikke om nogen af dem. Og så støder jeg alligevel ind imellem på noget, selv jeg må indrømme smager godt :)
Tina - omme i London
7. september 2010 at 23:12Det er saa fedt at have en rigtig god slagter. Vi HAVDE en! :(
Anne Dyrholm Stange
7. september 2010 at 22:37Jeg må ud og smøre mig en lille natmad efter al den pølsesnak :-)
Kan vi gå om til den slagter næste gang jeg er i Aa…
Anette
7. september 2010 at 21:43Yes Liselotte en god slagter som har kvalitetsvarer det er altså også noget vi sætter pris på hjemme hos os :-)
Janni
7. september 2010 at 19:52Uuhhmm, fennikelspegepølse. Godt på et stykke frisk hjemmebagt rugbrød :-P
Fríða
7. september 2010 at 19:32mmmm, jeg elsker danske madbutikker, hvis der er noget danskerne kan så er det at kæle for madlavning helt fra bunden af. så jeg er også sikker på at hvis jeg flyttede ned til jer så ville jeg meget hurtigt tage meget på.
kh.fra Island
Frida
KirstenK
7. september 2010 at 19:14Ikke dårligt… Jeg arbejdede for år tilbage hos en pølsemager, så jeg ved, at de der partypølser man nærmest får i nakken når man går ud af Netto ikke er føde for mennesker…
jette
7. september 2010 at 18:28Jeg har kun smagt fennikelspegepølse fra slagteren i Fåborg – hvis navn jeg faktisk slet ikke kender…men det er et fantastisk sted, hvor man kan blive helt handlingslammet, når man kommer ind, fordi der er så meget at kigge på og købe. Men den er altså også go’, spegepølsen.
Liselotte
7. september 2010 at 19:10Mad lavet med kærlighed og talent er en fornøjelse, Jette – så er det ligemeget om det er i Fåborg, Aalborg eller et helt andet sted :-)
Jeg er vild med fennikel :-)
Lisbeth Døssing
7. september 2010 at 18:02Jeg vil anbefale hans ugepakker. Skøn lækker kødmad til en ok pris! Guffe nam!
Liselotte
7. september 2010 at 19:09Hvordan fungerer det, Lisbeth. Jeg forsøgte at finde en forklaring/uddybning på konceptet, men syntes ikke det lykkedes. Er det forskelligt hver uge?
Det er absolut fine priser han holder på de pakker :-)
Therese
7. september 2010 at 17:54Præcis! ;-) gnæk gnæk
Liselotte
7. september 2010 at 19:08Du er en værre gris, er du ;-)
Therese
7. september 2010 at 17:46Der er intet som en god pølse. Jeg cyklede i stiv kuling til Slagter Munch, da jeg var i Skagen, efter at ha’ smagt hans lækre pølser. Mmmm (og ja, vær ikke i tvivl om at jeg fnisede en smule da jeg skrev den sætning….).
I aften skal jeg ha’ økolækker pølse i min gryderet.
Bon ape’pølse’tit :)
Liselotte
7. september 2010 at 17:49*Fniiis*, men der er nu ikke noget bedre, end en god pølse, Therese :-)