Noget af det bedste ved at have ferie er, at der er god tid til alting. I dag blev der tid til at lade Oline vågne i eget tempo, hvorefter pandekagerne kunne bages, så duften snoede sig ind på værelset og vækkede de sidste celler i hendes teenagetrætte krop.
Herhjemme er de aldrig blege for at eksperimentere med pandekagerne. Der er snart ikke grænser for, hvad de har spist dem med. Ahornsirup er selvfølgelig den sikre klassiker, som altid MÅ indtages, men der ud over er der sandelig fri fantasiudfoldelse på spisebordet, når de går i gang. Der er mange forskellige ting sat frem, for man skulle jo nødig løbe tør for idéer…
De mest bizarre udgaver denne middagsstund var Olines pandekage med et tykt lag af den flydende Marsmallow Fluff og Kenneths skivede, stærke ost hjembragt fra Bayeux. Tak for mad, siger jeg bare, men Brunnebys Blåbärssylt er en klassiker, som i dag viste sig at klæde et lag af en af mine yndlingsoste; Président Rondelé med havsalt fra Camargue.
Hold nu op, som det var en himmerigsmundfuld og mig der ellers ikke er vild med pandekager, men bager dem til de to andre, fordi de elsker dem.
Ovenfor er en af Kenneths yndlinge i dag. En brie med bid, blåbær og så ellers fuld fart frem.
Jeg bager altid for mange pandekager. En stak er deponeret i køleskabet. Jeg ved, at de er væk, inden vi rammer i morgen.
Dagens eneste, men også største fejl var, at jeg valgte at følge en nylig fundet opskrift på pandekagerne, for de opførte sig mildest talt anderledes, end mine egne plejer at gøre. Jeg kan lide tykke, luftige pandekager. Disse blev tyndere og mindede i højere grad om en almindelig dessertpandekage bortset fra den manglende sødme, men klog af skade vil jeg fremover gøre, som jeg plejer og røre med intuition og kærlighed. Det dur.
12 kommentarer
Liselotte
29. juli 2010 at 22:53Pandekager er altid en stor succes herhjemme, men madpandekagerne med grøntsagsfyld, dem havde jeg helt glemt og de skal da have en revival snarest :-)
Lisbeth Bula
29. juli 2010 at 20:16Nei, nå har mine canada-blendede øyne aldri sett så mye rart på en nordamerikansk pannekake! Men hvorfor ikke? Blåbær og lønnesirup er sikkert ikke den eneste veien til pannekakenes Rom…
Ella
29. juli 2010 at 19:33Uhmmm, lækkerier :-)
Elin
29. juli 2010 at 18:45Hvor ser det lækkert ud!
Her bages også pandekager, men det bliver mest til madpandekager, beignets, den franske udgave der bobler lidt op og også er god med indbagte grøntsager i . . .
Godt med f.eks. en chili som fyld, eller blinis udgaven med rød rogn og creme fraiche!
Aaaah NU bliver jeg sulten!
Filla
29. juli 2010 at 17:51Just nu finns det massor av blåbär i de Svenska skogarna, speciellt i Småland. De bara väntar på att bli plockade. Vi plockade 2 liter på 15 minuter.
Farmors
29. juli 2010 at 16:22Hos oss er det tynne pannekaker med presset sitron og strøsukker som gjelder, hvis vi da ikke har rørt blåbærsyltetøy i frysen, også med sitron i for å ikke få blå tenner! Nam!
Hyacinth Bucket
29. juli 2010 at 15:57Skønne pandekager..:-)
Gode både til det søde og som madpandekager.
Det er alt for sjælden jeg bager dem, det bliver mere til vafler.
Hej fra Lisbeth
Heidi
29. juli 2010 at 15:35Åååå pannekaaaker…
Dorit
29. juli 2010 at 15:04nu inspirerede du mig lige til at lave pandekage brunch, og vi siger tak for mad :)
Lone Veggerby
29. juli 2010 at 14:13Mmmm pandekage med marsmallows Smask smask
Benedicte
29. juli 2010 at 13:59Oj…. Nå tror jeg det blir pannekaker av det tynne slaget med sprøstekt bacon og sukker på i aften :-)
Jeg kjenner jeg gleder meg :-)
Newyorkerbyheart
29. juli 2010 at 13:24Uhhh, hvor ser det gode ud – jeg elsker tilgengæld pandekager – ikke at stå og bage dem, som jeg synes tager en krig, men at spise dem :-D
Mine yndlings er blåbærpandekager – men jeg har også set dem med banan – og med chokoladestykker i……
Dem med brie og blåbærsyltetøj ser dog virkelig lækre, ud, det må jeg forsøge mig med…..
Mange hilsner
Birthe