Det allerbedste ved at komme lidt sydligere end Kassel er, at der er bjerge af solmodnet frugt og grønt. Ting, som har fået tid til at udvikle alle smagsstoffer og derfor smager af det, de skal. Jeg husker stadig overraskelsen, da jeg satte tænderne i en bøftomat, som havde fået tiden til at udvikle smag et eller andet solrigt sted i Provence. Den smagsoplevelse jeg havde, er det uhyre vanskeligt at finde her i Danmark, fordi mange af tingene er plukket endnu inden de er rigtigt modne.
Hjemme er jeg meget selektiv i både frugt- og grøntafdelingen, for der er så mange ting, jeg ikke gider spise. De smager jo ikke af noget som helst. Allerhøjst kan de svinge sig op til at være svage erstatninger for det, som har fået tiden til at udvikles, men det er helt anderledes sydpå. Der spiser jeg mig gennem et helt års sammensparet frugt- og grøntsagslængsler.
En af yndlingsfrugterne og den jeg aldrig kan stå for, når den falbydes i vejkanten, er abrikosen. En solmoden, varm abrikos smager som en bid af himlen.
I dag lod jeg mig overtale til abrikoserne, som lå i supermarkedet og fristede. Jeg synes, at de smager dejligt, men helt ærligt, så er de ikke i nærheden af de smagsoplevelser, som venter om et par uger, når vi forhåbentlig ender et sted syd for Kassel. Nej! Når vi ender et sted syd for Kassel. Basta! Jeg skal hente abrikoser.
17 kommentarer
Lise
26. juni 2010 at 08:55Jeg elsker blåbær. Forleden købte jeg en bakke her i DK, og glædede mig til at peppe jordbærerne (som var fra Tyskland?) op. De smagte ikke af det der ligner bær og den blå farve var der også sparet på. Kun skalden var blå. Stor skuffelse. Må man så be’om den ægtevare. Held og lykke med abrikoserne.
Liselotte
26. juni 2010 at 09:04Man kan blive så frygteligt skuffet, Lise – og tak med abrikoserne, som jeg faktisk selv plejer at dyrke :-)
anni
26. juni 2010 at 17:38de blåbær der er hvide indeni er kultiveret, hvorimod de vildtvoksende er blå helt igennem!
Eva
26. juni 2010 at 05:49Abrikossnobberi er helt på sin plads. Solmoden frugt er verdens bedste slik.
Liselotte
26. juni 2010 at 08:07Ja, det er så, Eva – og det, som ikke har fået tiden, bliver ligegyldigt og jeg gider ikke spise det. Til gengæld er danske æbler bare verdens bedste og dem er der nok afi sæsonen :-)
Donald
26. juni 2010 at 01:28Det samme er der med tomater. Grimme nord-italienske billige supermarkedstomater hentet i en forstad til Milano smager guddommeligt sammenlignet med de bestrålede eller kunstige tomater, som var de eneste, jeg kunne få i marts-april. Faktisk foretrækker jeg dåsetomater i den periode :-)
Liselotte
26. juni 2010 at 08:05Fuldstændigt det samme, Donald – tomaterne er kønsløse, når de ikke får tiden. Gør de til gengæld det, smager selv de simpleste af dem pragtfuldt. Uha, som jeg glæder mig til at skulle nyde, at alting har fået sin tid :-)
Kirstenk
26. juni 2010 at 00:18Ja, abrikoserne i bakker i supermarkedet er plukket længe før de er modnet ordentligt, de er vel nærmest tavngsmodnet og derfor smager de ikke af noget, hvis man skal være ærlig…og det skal man jo!
Liselotte
26. juni 2010 at 08:04Ja, det skal man jo, Kirsten :-)
anni
25. juni 2010 at 21:56og de bedste abrikoser (marillen) findes i Wachau!
http://www.genuss-region.at/article/archive/14320
ha en go weekend
Kh fra Anni
Liselotte
26. juni 2010 at 08:02Ja ja, Anni – man ved jo aldrig, om Kenneth og Oline ender med at svinge bilen i den retning og så må jeg jo sidde klar ;-)
anni
26. juni 2010 at 17:34nemlig. Jeg har lige købt SPANSKE marillen hos Hofer = Aldi, til 99 cent for 1 kg!
og de smager smadder godt! så mon ikke jeg skulle få lavet noget marmelade?
håber I havde en dejlig frokost.
Kh
Liselotte
27. juni 2010 at 10:01Det havde vi Anni – en helt igennem dejlig dag :-)
Catarina
25. juni 2010 at 20:20Uhmmm ja, friske abrikoser plukket direkte fra træet. Husker tydeligt sidste års sommerferie til Tain-L’Hermitage i Rhône-dalen, området bugnede af abrikostræer med masser af modne frugter. Jeg får sgu helt lyst til at tage derned igen. :)
Liselotte
26. juni 2010 at 08:01Det forstår jeg godt, Catarina – og abrikoserne kunne da blive en dejlig sidegevinst ved sådan en tur ,-)
Fisker & Fernández
25. juni 2010 at 19:51Mums! Jeg spiser kirsebær og blommer for tiden – økologiske. De smager intet mindre end fantastisk! :-)
Liselotte
25. juni 2010 at 20:00Uhm… kirsebær :-)
Du er heldig, Pernille, at du har nem adgang til alt det solmodne :-)