Jeg har 2½ kilo cherrytomater smukt stablet på køkkenbordet. Søndag formiddag er vasketøj, strygetøj, sommertøj og disse her. Om lidt finder jeg kniven og tålmodigheden frem. Mens tomaterne selv gør resten af arbejdet, vil jeg dykke ned i klædeskabet og fravriste det et par sommertekstiler, som forlængst havde været fundet frem, hvis vi havde haft noget, der lignede sommer. Nu skal de heldigvis snart have en renæssance langs Frankrigs smukke kyster eller Italiens måske eller…
Kan man mon fornemme, at jeg glæder mig? Jeg tror det! Og jeg gør det! Glæder mig… usandsynlig meget :-)
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
19 kommentarer
Hanne-Vibeke
21. juni 2010 at 14:29Jeg har lige fundet et glas af de skønne i bunden af mit kolde fadebur, det var ikke låst men der stod så meget foran så de kunne ikke flygte Nå men nu har de altså stået der siden august sidste år og smagen var stadig fortryllende- så det med holdbarheden-den kan altså godt være lang. Hilsen H-V
Liselotte
22. juni 2010 at 07:36Hanne-Vibeke, det var dejligt at høre, at de kan holde sig længe, hvis de får chancen. Det gør de sjældent her hos mig nemlig ;-)
Helle
20. juni 2010 at 13:17De er så skønne, sådan nogle bagte tomater :-) Jeg plejer altid at lave dem i nattens mulm og mørke – tænde ovnen på 200 grader, når den er varm, slukker jeg den helt, sætter tomaterne ind og næste morgen er de lige som de skal være ;-)
Liselotte
20. juni 2010 at 20:01En rigtig god idé, Helle – den vil jeg benytte mig af en anden gang. Tak for tippet :-)
Anne de Vos
20. juni 2010 at 11:12De tomater ser bare lækre ud, de må prøves.
god søndag. :-)
Liselotte
20. juni 2010 at 11:14De kan i hvert fald anbefales, Anne :-)
Therese
20. juni 2010 at 11:06Uhhhhhh, mums mums ;-)
Liselotte
20. juni 2010 at 10:54Uhm, der ville de garanteret have været dejlige… men måske er der en rest på lørdag ;-)
Therese
20. juni 2010 at 10:52Ku’ godt lige ha brugt nogle af de dér tomater til den rygeostmad jeg lige har spist :-)
9na
20. juni 2010 at 10:02Nam nam :) Det høres kjempegodt ut!
Liselotte
20. juni 2010 at 10:129na, de er så vældig gode, så jeg glæder mig, til de er færdige :-)
Kirstenk
20. juni 2010 at 09:29Forstår godt du glæder dig til ferien…det gør jeg også med masser af sol, som det godt ka være man bliver nødt til at rejse efter, og det gør vi så… De ovntørrede tomater har jeg også lavet efter din opskrift mange gange, og de er et hit hvergang!
Liselotte
20. juni 2010 at 10:11Kirstenk, jeg trænger sådan til sol, varme og udeliv, så jeg er klar til at rejse til verdens ende for lige at få et par uger af det :-)
Bea
20. juni 2010 at 09:21jepp.. det kan man :) og jeg håper dere får en riktig deilig ferie!!! med masse sol.. men ikke for meget.. for jeg vil også ha litt :)))
Liselotte
20. juni 2010 at 10:11Bea, jeg kan slet ikke vente, for jeg længes sådan. Uha, som det bliver godt :-)
anni
20. juni 2010 at 09:06Uhm… dine tomater, lækker, lækker!
god søndag til dig fra mig
Liselotte
20. juni 2010 at 10:10Tusinde tak Anni og det samme til dig :-)
Liselotte
20. juni 2010 at 08:30Tomater til billige penge kan nemt og hurtigt forvandles til noget, der næsten ligner slik, så jeg hamstrer også, når jeg falder over dem :-)
God søndag til dig også :-)
Letten
20. juni 2010 at 08:15Jeg skulle lige til at lede efter din opskrift, men nu har du gjort arbejdet for mig, tak. Jeg har også en masse tomater liggende som jeg skal igang med. Kan ikke stå for dem når de ligger der i butikken og frister. God søndag.