Jeg har lavet humus, som smager af mere. Jeg har også lavet pesto af friskplukket ramsløg, tørristede pinjekerner og godt med hvidløg. Faktisk har jeg hygget mig gevaldigt med at få tildelt et hjørne i køkkenet, hvor jeg under kyndig vejledning er indviet i pestokunsten.
Det var jo ikke spor svært, men jomfruhummerne overlader jeg trygt til Kenneth…
Imens vil jeg returnere til mor og skvalderkålen, som ingen ende vil tage. Det vil vores kræfter til gengæld. Det er de sidste vi sætter ind på havekontoen for i dag. Basta.
Om lidt er der jomfruhummer og kølig rosé på terrassen. Det er jo lige til at blive lykkelig af…
15 kommentarer
Liselotte
24. maj 2010 at 18:33Ha ha ha… vi spiser da så mange mærkelige ting herhjemme, så hvorfor ikke mos til hummer? ;-)
Lotte
24. maj 2010 at 00:22Ha, ja det læste jeg mig så frem til, men inden tiøren faldt, tænkte jeg, det kan simpelthen ikke passe, at de finder på at æde den slags :-D
Sjovt som et visuelt indtryk kan spolere resten…
Susan
23. maj 2010 at 22:07Lotte, det er hummus og ikke kartoffelmos :-) Hummus og jomfruhummer kan jeg sagtens forestille mig sammen.
Lotte
23. maj 2010 at 14:16HA !
Det er lige gået op for mig, at jeg så kartoffelmos i den ene skål, og så så jeg pesto og hummer…
Ad…..tænkte jeg, det kan umuligt smage godt…..
:-D
Vibse
23. maj 2010 at 11:43Mine børns salig oldemor brugte IKKE ordet ukrudt. Hun kaldte det konsekvent “vilde planter”. Hun lærte mig hvor ironisk det er at vi pinedød kæmper for at få planter til at overleve som helst ikke vil være i haven og afliver planter der elsker at være netop der.
Jeg tilslutter mig altså ikke helt hendes havefilosofi – men lærte af hende at have respekt for de planter der vokser…
Jeg har aldrig smagt jomfruhummer – jeg er bedre til landdyr end vanddyr :) men måske skulle man prøve engang?
Laila
23. maj 2010 at 09:58Husk at svalderkål kan bruges i salat og som hakket grønt f.eks. i frikadeller …. de fine, spæde blade …. kønne er de jo osse …. men de har det med at blive til flere, mange flere :-)
Susan
23. maj 2010 at 00:06Aahhh jomfruhummere .. noej hvor jeg glaeder mig til vi skal til Anholt til sommer.
Opskrifter paa pesto og hummus ma du meget gerne dele.
Lotte
22. maj 2010 at 23:39Skvalderkål.
Sådan noget har jeg ikke i min have.
Det er kunst.
Basta.
Ella
22. maj 2010 at 21:49Åhh det ser så smukt og lækkert ud, Liselotte – skønt at der er blevet plads til arbejdsbordet :-)
Anne Skou
22. maj 2010 at 20:57Uhm, hvor lækkert. Vi fik æggekage med nye (udenlandske) kartofler og nåede også et dejligt glas dansk hvidvin i haven. Det er en dejlig positiv livsindstilling, der findes på denne side.
<k.h. <anne
Lisbeth Bula
22. maj 2010 at 20:32Åh, som dere er flinke til å lage god mat! Og det er som poesi å lese selv om skvallerkål etter en lang og snøtung vinter! (pføy! bort med selv tanken på den)
anni
22. maj 2010 at 20:26Uhm, ramsløgpesto, det laver jeg også en stor portion af hvert år. Har du ramsløg i haven?
Jeg kommer også Pecorino. Skvadderkål kan man også spise (er der nogle der siger!)
Glædelig pinse til jer fra os.
Kirstenk
22. maj 2010 at 19:35Uh, ja sommermad og rose…ikke dårligt!
et cetera
22. maj 2010 at 19:11Lidt italiensk, lidt mellemøstligt, lidt Læsø – det kan da vist kaldes multi-etnisk på den dejligste facon :-) Det skal vi forresten også ha’ … multi-etnisk altså …
Tine
22. maj 2010 at 18:09Åh, hvor jeg misunder! (Jomfru-)hummer er simpelthen verdens dejligste spise :-)
Men selvom der står sushi på menuen her i min krog af Danmark i aften, skal jeg nu ikke klage.
Hav en dejlig majaften med det gode selskab og det gode til ganen, Liselotte :-)