Jeg har mange, gamle bærbuske i haven. Èn af dem er en kæmpestor ribsbusk, som er akkurat lige så høj, som jeg er. Den er så stor, at du slet ikke kan forestille dig det. Måske skulle den være forynget for hundrede år siden, men ingen har gjort noget og den er bare vokset.
Hvert eneste år bærer den så mange frugter, at jeg gavmildt og gerne deler med alle havens fugle og de snegle, som må slå vejen forbi. Den er ikke havens eneste ribsbusk. Den har flere søskende. Èn af søstrene er ved at vokse den over hovedet. Man skulle ikke tro, at det kunne lade sig gøre.
Ribsgelé. Rysteribs. Friske ribs spist fra en solvarm sommerbusk. Ribs i salater. Ribssaft. Ribs i massevis. Jeg er heldig :-)
16 kommentarer
Frau Putz
17. maj 2010 at 12:53Wow! Glæder mig til min nye ribsbusk (måske) engang når til det stade.
Sidste år plukkede jeg 7 (SYV!) sure ribs på busken. De blev delt og nydt ;o)
Kommer tid kommer glæde.
KH Frau Putz
Liselotte
17. maj 2010 at 18:03Frau Putz, kommer tid, kommer glæde – og jeg er helt sikker på, at I får glæde af busken snart :-)
Lone Stewart
16. maj 2010 at 13:13I min barndoms have i Midtjylland havde vi både kæmpestore ribs- og solbærbuske. Min mor lavede den lækreste saft, syltetøj og gelé af bærrene. Buskene var så store at vi børn kunne gemme os under dem.
Liselotte
16. maj 2010 at 15:08Lone, det er vidunderligt at have den slags barndomsminder, synes jeg. Man skal bare passere en bærbusk for at være tilbage :-)
anni
16. maj 2010 at 11:51Tak Liselotte, det skal jeg huske, hvem ved, måske står jeg lige pludselig i Gug!
Liselotte
16. maj 2010 at 15:08Du skal være velkommen, Anni :-)
anni
16. maj 2010 at 11:18…eller i en ‘Bestefars skæg’
Liselotte
16. maj 2010 at 11:36Det er en rigtig god idé, Anni :-)
Elin
16. maj 2010 at 10:48Vi har en gammel. gammel have hvor der er rigtig mange ribsbuske. Og de bærer rigt i år, det er der ingen tvivl om!
Dejligt når der er så megen frugt at man kan lade en god del hænge til fuglene.
Ribssyltetøj har den smukkeste farve og er godt til mange ting. Især er det skønt en vinterdag at åbne sådan et glas Sol & Sommer og bruge i sovs og som tilbehør!
Liselotte
16. maj 2010 at 11:36Elin, det er ribs som allermest minder mig om sommer, så jeg elsker mit ribssylt og geléen, som smager af sol og blå himmel :-)
anni
16. maj 2010 at 10:42jo det kan jeg godt forestille mig, for sådan en busk stod og i min barndoms have!
herligt! så hvergang jeg var hjemme hos mine forældre, lavede jeg også saft, gele og syltetøj. Åh hvor jeg savner det!
Liselotte
16. maj 2010 at 11:35Anni, hvis du var i nærheden, skulle du komme forbi og fylde lommer skåle og poser med ribs, når vi nåede sæsonen :-)
Stine Hoelgaard Johansens
16. maj 2010 at 10:17…ja det er du! Har selv opdaget ribs for 4 år siden hvor vi lejede et gammelt, gammelt sommerhus ved Sejerøbugten, og hvor vi er kommet hver år siden.
I haven er der mange forskellige bærbusk, blandt andet 6 ribs-buske, hvis grene bugner af de skønne rød bær, når sæsonen er til det.
Når vi ankommer til huset starter jeg altid med, at lave et par flasker ribssaft, så vi har til en læskede drik i sommervarmen. Der findes næsten ikke nogen skønnere drik:)
God søndag Stine:)
Liselotte
16. maj 2010 at 11:34Stine, ribs er undervurderet, synes jeg. Jeg elsker ribsen, som sender gys af fryd ned af ryggen på mig, når jeg snupper den første håndfuld alt for syrlige bær, fordi jeg ikke kan vente ;-)
Min barndoms somre var fulde af ribssaft – uhm :-)
Sidse
16. maj 2010 at 09:51Den slags held kan man blive forfalden til, og samle på. Dejlig søndag til dig og dine.
Liselotte
16. maj 2010 at 11:33Sidse, jeg elsker alle min bærbuske – men ribsen, den er en af favoritterne :-)