Hold op, som det dufter dejligt. Skorpen er sprød og gylden. Lyden hul. Jeg tror, at det er helt perfekt.
Ingen arbejde var der med det. Det fik lov til at hæve i fred og ro i fem timer. Rigeligt med mel blev spredt med lind hånd på en bordplade, der er samarbejdsvillig og så foldede jeg forsigtigt tre gange. Dej ind over dej. Og lod det hvile, mens jeg varmede ovnen og min lerpotte med. Inklusive låg, for deri lå kunsten. At lukke fugten inde.
Bagt ved 220 grader. Først tyve minutter med låg. Bagefter tyve minutter uden. Færdig. Bastabum.
Kenneth er i gang med at snitte til orientalsk inspireret lynstegning. Mit brød vil gøre fyldest som kærlighedssupplement. Det er klart.
13 kommentarer
Liselotte
1. maj 2010 at 10:06Jo da, Abelone :-)
abelone
1. maj 2010 at 09:47Kunne man være så heldig at du vil dele opskriften med os andre?
Liselotte
1. maj 2010 at 08:00Det er nok – og det siger ikke så lidt – det bedste brød, jeg har bagt de sidste mange år. Luftig krumme… og suk, hvor det smager godt. For én gang skyld skrev jeg op, hvad jeg anvendte i brødet, så det kan formentlig eftergøres. Man skulle tro, at der var en højere mening med tingene ;-)
Skumle
1. maj 2010 at 01:12Mums! Det ser lækkert ud! Får helt lyst til at bage :-)
kirsten pauli
30. april 2010 at 23:37det dufter ogsaa helt herover til vancouver.. saa med rigtig god dansk smør..yum, yum. :)
Eva
30. april 2010 at 21:41Uuhhm, – det dufter helt herned. Glæder mig til Weber-sæsonen, hvor vi bager urtepottebrød i grillen. Mums.
Bea
30. april 2010 at 21:33mmmm.. det ser lekkert ut!! bon appètit!
Sole
30. april 2010 at 21:22Sådan skal brød bare se ud….. Mums! Jeg laver noget tilsvarende, mest om sommeren, hvor jeg bare hælder al dejen ud på en bageplade, drypper med en anelse olie, drysser salt og oregano på, vupti et enormt lækkert madbrød til grillmaden eller lækre tapas. Men det med lerpotte med låg, ja, det må altså prøves.
Moan
30. april 2010 at 20:43Bon apetit! ha en flott helg :-)
Tora
30. april 2010 at 20:31Mmm, det ser godt ut! Må prøves. God fornøyelse.
Sommertid
30. april 2010 at 20:04ahhh !..hvor gerne jeg ville ha vært hos dig og smakt på den deilige bakst..
nybakt brød, litt god ost..the eller kaffe..ja da kan fredagskvelden bare komme med fine tv program eller filmer..
God kveld Liselotte og go helg :)
Claus
30. april 2010 at 19:58Tror jeg skal have støvet opskriften på Graham Kerr’s urtepottebrød af…
Katja
30. april 2010 at 19:53Det ser godt nok lækkert ud! Det lyder spændende dét med, at du bager det inden i en lerpotte – med og uden låg. Kunne da i hvert fald godt finde på at efterligne kunsten, for godt ser det jo ud! :)