Det er fredag og skulle man blive i tvivl, kan man bare tage et kig ind af bagerens vindue. Flødekagerne står i kø i snorlige og sirlige rækker. Det gjorde de i hvert fald, mens jeg stod udenfor på hjørnet, mens jeg fortvivlet slog kuskeslag i kulden, fordi Kenneth og Oline var langsomme. Jeg ventede nemlig på at mødes med dem. En lille, kort bytur skulle være weekendåbneren.
Jeg er ikke den store kagespiser og bagerbrød frister mig sjældent. Når jeg ser en brunsviger med flødeskum, mindes jeg en børnefødselsdag for længe siden. Venindens far var bager, så der var kagekoner i hobetal og de var dekoreret med de fineste flødeskumsguirlander, fin rød gelé og masser af slik.
Jeg tog godt fra. Jeg kunne ikke tåle slik og chokolade i særdeleshed var slemt, så sikke syg jeg var den nat, men jeg vidste det og syntes dengang, at de gode stykker brunsviger var prisen værd.
Det ville de ikke være i dag – til gengæld er jeg bange for, at jeg tåler både kage, flødeskum, slik og chokolade ganske udmærket ;-)
Jo, vi er tossede heroppe. Ja, vi putter gerne flødeskum og gelé på vores brunsviger og det er os, de kalder beskedne…
22 kommentarer
Heidi
7. marts 2010 at 12:59Her i Norge er ein kakemann ei kvit “pepperkake-aktig” kake, forma som ein pepperkakemann. Kva i all verda er en “Brunsvige” for slags kake?
Bebiane
6. marts 2010 at 17:26Jeps….en rigtig Nordjyde spiser da lun hjemmebagt brunsviger med kold nypisket flødeskum…..nam….nam.
Anne F
6. marts 2010 at 16:06Helt vildt, verden står ikke længere. For en enkarneret fynbo er det ren blasfemi med flødeskum på BRUNSVIGER. Det kan man IKKE. Har aldrig set det før. Men med min flødetand, er jeg sikker på at det går ganske godt med at få det ned.
Liselotte
6. marts 2010 at 10:18Annette, det er heller ikke noget, jeg spiser, men det er jo en klassiker heroppe ;-)
Annette
6. marts 2010 at 09:25Tja nu har jeg boet i Nordjylland i …puha det snakker vi ikke højt om hvor mange år, men jeg kan stadig ikke vænne mig til tanken om flødeskum på brunsviger, jeg er nu heller ikke glad for fløde i det hele taget så… :o)
Liselotte
6. marts 2010 at 08:02Flødeskum på brunsviger er langt at foretrække i forhold til flødeskum på enhver anden bagerfremstillet kage ;-)
Henny
6. marts 2010 at 00:19Det er slet ikke fordi jeg er særlig vild med flødeskum, men jeg spiser da lidt sommetider, for det er nemlig så godt mod rynker!
Tina - omme i London
5. marts 2010 at 23:17Du skulle proeve at bestille en kagemand paa Sjaelland, de aner ikke hvad det er! Min svigerinde gik ind til bageren i Oelsted Brugs og bad om en brunsvigerkagemand med det hele og de anede ikke hvad vi snakkede om. Vi var vildt forargede. Taenk sig saadan nogle stakkels boern der er vokseet op uden brunsviger med floede og roed gele. Det er chokerende hvad man bliver udsat for ude i den store verden.
Kristine
5. marts 2010 at 20:49Ingen tvivl!!! Flødeskum skal der på. I lange fede baner::-)
Kristine
5. marts 2010 at 20:47Ingen tvivl!!! Flødeskum skal der på. I lange fede baner:-)
Christine
5. marts 2010 at 20:18Mmmmmmmmmmmm lecker! Ich freue mich schon wieder auf den Urlaub in Dänemark und den leckeren Kuchen.
Viele Grüße
Helle K.
5. marts 2010 at 19:54Jeg var også ved at besvine første gang jeg så sådan en fyr – hos min svigerinde som er nordfra :) Men nu spiser jeg dem med glæde.
Randi
5. marts 2010 at 19:34Nu har man set det med – flødeskum på brunsviger. Jeg tror, I raser :-)
Katja
5. marts 2010 at 19:32Jeg har aldrig set sådan en kage før ;-) Men flot er den. Og prisen……hmmm har i stadig 25 øre oppe hos jer ? ;-)
Lotte
5. marts 2010 at 19:26Ej bliver som fynbo helt forarget over den brunsviger. Kan I så få pillet det flødeskum af:)
ME
5. marts 2010 at 19:19Som tilflytter til Aalborg har jeg vænnet mig til det mest og lært sproget – men vil aldrig vænne mig til de store mængder brunsviger til fødseldag mv. Og vil ikke engang kommentere flødeskummet ;)
PiaC
5. marts 2010 at 19:09Jeg skal have brunsviger med flødeskum i aften, købt hos den lokale bager, og jeg glæder mig. Det er bare godt!
Laila
5. marts 2010 at 18:51Orv.. Det kunne måske få brunsvigerkagen til at blive en ynglings.. Hmm, det må prøves næste gang jeg støder på sådan en! :o)
Lene L N fra Tyskland
5. marts 2010 at 18:46Hold da helt weekend! Det er nästen for meget naar man sidder helt hernede i Syd Tyskland! Jeg vil hjem NU!
Liselotte
5. marts 2010 at 18:37Det skal prøves… ;-)
Susanne
5. marts 2010 at 18:30Det er vidst første gang jeg i mit lange liv har hørt om brunsviger med flødeskum…..
Fie
5. marts 2010 at 18:29Jeg kan slet ikke forholde mig til konceptet med flødeskum på brunsviger. Marcipan, hvid glasur og rød gelé på en brunsvigerkagemand? Jamen så absolut.