Mens Kenneth var ude for at skabe stisystemer og dermed muligheder for bevægelse omend i begrænset omfang, fandt jeg en gryde frem. Vand og gode, økologiske gryn og hemmeligheder og så på blusset med behørigt opsyn…
Adrrr… hvad er det? Det ser ulækkert ud!
Nå ja, måske havde de ret. Ligefrem indbydende vil jeg vel heller ikke kategorisere det som, men slutresultatet bliver helt anderledes. Efter lidt afkøling og en god sjat vand, hævemiddel, honning, salt og olie og så passende mængder mel af forskellig og tilfældig tilsnit, står det hele nu oppe på køkkenbordet…
Om nogle timer er det klar til at blive bagt som gode, solide boller. I køleskabet er et fint udvalg af gode oste og velsmagende pølser, så vi er sådan set godt rustet til resten af denne snetunge, men hyggelige onsdag. Kom bare an!
16 kommentarer
Susanne
6. januar 2010 at 22:12Sådan en æltefætter har jeg også. Den er ca. 30 år gammel og har rørt et astronomisk antal brød og boller – først hjemme i mit barndomshjem – nu her i huset. Der går ikke en uge, uden at den er fremme.
Trine
6. januar 2010 at 19:28Godt nytår Lise-lotte! Hvad er det for en æltefætter? Den der godt nok effektiv ud!
Liselotte
6. januar 2010 at 16:29Bollerne blev rigtigt gode, så de var absolut umagen værd og luner dejligt, nu hvor sneen igen vælter ned…
Ann-Christine
6. januar 2010 at 16:12Det lyder altså ret hyggeligt at være sneet inde deroppe hos jer i det nordlige Jylland :)
Tror jeg vil lege at vi også er sneet lidt inde og så bage gode solide boller og med varm kakao til..
Ha´ en dejlig snevejrseftermiddag og aften
Eirin
6. januar 2010 at 15:07Nam nam! Det var en god idè. Baking er godt og skaper stemning, uansett. ;-)
God onsdag til deg, fra Eirin
Liselotte
6. januar 2010 at 14:20De hemmelige ingredienser var lidt tørrede svampe, et drys hasselnødder og en lillebittenæstenusynligaltså smule valnødder. Jeg håber ikke, at Oline læser med herinde, for hun “tror”, at hun ikke kan lide nødder i brød. Når hun ikke ved, at de er der, spises det hele med største velbehag, så det… ;-)
Hanne
6. januar 2010 at 13:49Mmmmm.. det der så godt ut. Det er så godt brød i Danmark, og i Tyskland. Og jeg er et brødmenneske.
May Britt
6. januar 2010 at 13:23Jeg gad godt se det færdige resultat :-)
Karin
6. januar 2010 at 13:22Det er så dejligt tilfredsstillende at have et ordentligt brød undervejs. Håber at det smager og dufter ligesom jeg forestiller mig det lige nu. Ahhh :-) Vi mangler ikke brød men måske man skulle…. Man kan da altid dele med en nabo. Fryseren kan nemlig ikke tage mere pt ;-)
Rigtig god snedag til jer!
Tina - omme i London
6. januar 2010 at 13:09Hvor lyder det bare hyggeligt. :) Jeg ville ELSKE at sne inde oppe hos dig. :)
Randi
6. januar 2010 at 13:01Sådan en vinterdag er det ekstra hyggeligt at bage. Jeg har også et par rugbrød undervejs.
Anne Dyrholm Stange
6. januar 2010 at 13:01Man slipper vel næppe uden om lun hjemmebag og dampende varmt i kopperne på en dag som denne.
Hvis jeg var sneet inde rundt om hjørnet af Tjørnevang, så kunne jeg godt grave mig igennem driverne for sådan en hemmelighedsbolle…
Ellen Lund
6. januar 2010 at 12:55Uhm, det lyder lækkert. Har selv rugbrød i ovnen, og franskbrød til hæning. vi sneer nu nok ikke inde i denne del af landet, men brød skal der jo til alligevel. God appetit.
Frau Putz
6. januar 2010 at 12:41Hvad er de der “hemmeligheder” du blander med de økologiske gryn?
Det kunne jo være, at jeg kunne blive inspireret til lidt “nyt indhold” i nogle af vores mange brød.
Ellers kan jeg da kun varmt anbefale at putte lidt krydderier i. Særligt stødt koriander og stødte nelliker er hits her i huset. De egner sig dog ikke så godt under den sønderjydske spegepølse ;)
Og så elsker jeg altså også min “Agnes” som vores køkken-Assistent er blevet døbt. Hun kører mindst en gang om ugen, og har endnu aldrig strejket det mindste, på trods af dårlig betaling og hårdt arbejde. Åh, hvor det lettede at ansætte hende fremfor at ælte i hånden.
Eva
6. januar 2010 at 12:26Hmmm, maaske jeg skulle gaa hen og finde noget mel og gaer???
Annette
6. januar 2010 at 12:17Tjaeh…jeg er nok sær men syns altså det ser lækkert ud. Og læses ikke mindre lækkert. Sidder dog og biver utroligt nyfigen på hvad hemmeligeheden mon er ?
Velbekomme med bollerne. :-)