Luksus er for mig at række ind i skafferiet og gribe en pakke fransk, utilpasset og brunt sukker fragtet tværs gennem Europa, for lige præcis på en grå og mørk novemberlørdag at glæde mig med sin tilstedeværelse.
Det er nogle tossede ting, jeg hjemtager på mine franske sommerferier, men sådan er det. Sådan har det altid været og sådan bliver det ved med at være. Det hører sig til. Sukker, salt og franske pastiller er bare nogle af ingredienserne, når der afslutningsvis skal planlægges handel og vandel efter en dejlig ferie i det franske.
I år var ingen undtagelse, så hylderne bugner af god salt, fine æsker med pastiller i enhver tænkelig smagsvariant og så selvfølgelig kasser med Saint Louis’ brune sukker. Sukkeret er hentet i Normandiet, men uløseligt forbundet med mange års ferie i det sydfranske, så det er lige før, jeg kan lugte Provence og den slags er absolut velkomment på en novemberdag i Danmark.
7 kommentarer
Sylvia
15. november 2009 at 12:46Mens du kjøper sukker, salt og pastillir i Frankrike, kjøper jeg med meg kilovis med Merrild kaffe fra Danmark!!!! det er den aller beste!!
I går var jeg på Søstrene Grene, og da så jeg den te du har skrevet om her i bloggen din, og skrytt så av. kjøpte med meg en eske med hjem, og det var helt nyyyydelig te!!! (mye bedre en Kusmi) Jeg tror jeg må ta en ny tur dit i morgen, for jeg er snart tom…… Takk for tipset!
Liselotte
14. november 2009 at 18:14Kirstenk, det med de spiselige souvenirs har vi altid holdt meget af herhjemme, så vi fortsætter nok på samme tossede vis ;-)
Kirstenk
14. november 2009 at 18:05Jeg er helt klart også på den med spiselige souveniers… og det franske brune sukker…mums til en “knaldtår”
Liselotte
14. november 2009 at 17:57Man er vel en smule tosset. Til gengæld er der næsten feriestemning, når tingene tages frem fra gemmerne… og snak om “næste sommer, når…” :-)
Mette
14. november 2009 at 17:36…det kender jeg godt. Jeg blev skuffet, da den meget farvestrålende æske forsvandt fra hylderne i de franske supermarkeder. Nu fylder æskerne på hylderne her – vi er i mellemtiden holdt op med at bruge sukker i kaffen……
et cetera
14. november 2009 at 16:27Spiselige souvenirs er altså bare de bedste – og giver selve ordet souvenir (minde) den mest sande betydning :-)
madam m
14. november 2009 at 15:31Åh, hvor jeg kender det! Bortset fra at mine hylder er fyldt med lækre norske specialiteter. Mums.