Uhm, siger jeg bare…
Så er der kvædemarmelade på lager og det i rigelige mængder. Eneste bekymring er, at jeg synes, at det er lidt trægt til at tykne, men mon ikke bare det er et spørgsmål og tid og nedkøling. Det satser jeg på og ellers er flydende kvædemarmelade nu heller ikke noget helt ringe bekendtskab.
Ella kom forbi til eftermiddagste. Jeg hamstrede i går, så jeg serverede frisk Celestials gode og aromatiske te, mens jeg stak en æske med Ella hjem, sammen med et glas af kvædesylten og en stak tørklæder, som var dømt ude herhjemme. Nu kan de glæde og varme andre og det er da genialt og godt.
De gyldne glas kvæde får lov til at stå en tid endnu på køkkenbordet, mens jeg går i gang med forberedelserne til et farsbrød og nogle nemme timiankartofler. Kenneth er optaget, så jeg er blevet forfremmet. Jeg er køkkenchef i dag og Oline kan få lov til at agere assistent. Ha…
Kvædemarmeladen er lavet sådan lidt på mit forhåbentlig gode renommé. En times tid har ituskårne kvæder, korn fra to vanillestænger og saften fra en lime putret på komfuret. Siden fik det hele en tur med blenderen og så økologisk rørsukker i for resten af pengene. Et opkog og så blev det hele hældt på glas. Nu er der kun tilbage at krydse fingre for, at det rækker vinteren igennem.
24 kommentarer
Torben
3. oktober 2010 at 19:07Hvilken opskrift bruger du på kvædemarmelade? ;=)
Elma Pedersen
24. januar 2010 at 16:53hvad er kvæder for en slags frugt.Har aldrig hørt om dem fær
Torben
3. oktober 2010 at 19:11Det er en pære ligende frugt ;)
”Kvæde har, i flere tusinde år, været spist som frugt; men i dag er den nærmest ukendt. Den er meget hård at bide i, og de forskellige sorter har varierende indhold af garvesyre, så nogle er meget syrlige eller bitre.
Smagen træder rigtigt frem efter tilberedning, og det menes at kvædemarmelade – pg.a. kvædens naturlige indhold af pektin – var den første marmeladetype.
” Kilde …wikipedia…
Liselotte
18. oktober 2009 at 12:16Hov… her er da kommentarer, som jeg har overset, fordi jeg er nødsaget til at holde pauser ind imellem :-)
Farmer, jeg ER tidligt på den, men de falder af træet og så måtte jeg i gang. Det smager forøvrigt dejligt :-)
Carsten, jeg vil foreslå jer, at I Googler en opskrift, for jeg har ingen. Jeg improviserer undervejs :-)
Jorunn Merete, det er da dejligt, at man kan se rækker af hjemmelavet sylt i smukke glas :-)
Jorunn Merete
18. oktober 2009 at 11:57Nam, det ser godt ut! Og så nydelige glaskrukker!!! Halvparten av kosen med heimelaga syltetøy er jo å ha det i fine glas, synest eg;)
Carsten
16. oktober 2009 at 08:59Det ser rigtig lækkert ud. Kunne man høre lidt mere præcist hvordan du har lavet det? Altås hvor meget kvæde, hvor meget sukker, hvor længe kogte du det? Min kone og jeg kunne rigtig godt tænke os at prøve at lave det!
Farmer
16. oktober 2009 at 05:05Det er tidligt på året, at du har gang i kvæderne.
Skulle de ikke have haft en ordentlig gang frost først?
Tina - omme i London
15. oktober 2009 at 10:21LOL – nu ved jeg pludselig hvad kvaedemarmelade smager af! QUINCE!!! LOL
Liselotte
15. oktober 2009 at 10:03Det er virkelig solskin på glas, sådan noget kvædemarmelade… synes jeg. Andre elsker noget andet og heldigvis for det :-)
Kvæder på norsk? Jeg aner det simpelthen ikke, men på engelsk hedder de Quince, så måske kan man finde ud af det den vej rundt :-)
Qehenne
15. oktober 2009 at 08:59Mmmm det så jo nydelig ut! Men hva i all verden er kvæder på norsk?
et cetera
15. oktober 2009 at 08:46Solskin på glas :-)
Kirstenk
15. oktober 2009 at 06:30Mums det ser godt ud…må hellere gå i gang med mine egne kvæder…inden det er for sent…
kirstenpauli
15. oktober 2009 at 00:29so rewarding….
det ser saa dejlight ud.
Lene
14. oktober 2009 at 22:57Heller ikke jeg har prøvet at smage kvædemarmelade, men mirabellemarmeladen efter din opskrift nyder vi :-)
Ella
14. oktober 2009 at 22:32Uhmmm, jeg nød vores eftermiddag – og de lækre ting du havde fundet frem til mig, Liselotte – endnu engang tusinde tak :-)
Dortheivalo
14. oktober 2009 at 22:23Jeg tror du får en utroligt kort vinter, hvis den marmelade smager ligeså lækkert som den ser ud ;-)
Tina - omme i London
14. oktober 2009 at 21:53En dag bliver jeg altsaa saadan en der kan saadan noget. Jeg vil ogsaa lave kvaedemarmelade, som om det var det nemmeste i verden!
Liselotte
14. oktober 2009 at 21:11Smagen af kvæde minder ikke lige om noget andet, synes jeg. Den er helt sin egen, den underlige og meget lidt samarbejdsvillige frugt med den aromatiske duft/smag, så jeg er ikke den, som vil prøve at forklare.
Glassene her er kun en lille del af det faktiske udbytte. Der er mange flere… ;-)
Solveig
14. oktober 2009 at 20:33Det ser lekkert ut! Eg har aldri smakt kvædemarmelade, men det ser og høyres godt ut.
Vel bekomme;.)
Sidan du er blitt kjøkkensjef, og det er skjeldnare innlegg om ein alboge som verker, håpar eg at den er betre, slik at du kan komme deg i arbeid att og sleppe komunens gode???! opplegg.
Ha ein fin kveld!
Jette h
14. oktober 2009 at 20:10Hurtig ekspidition… Det ser lækkert ud, tror der skal spares, hvis det skal holde vinteren over ;) Håber for dig, at de gode takter med din arm/albue fortsætter. :)
Sulvis
14. oktober 2009 at 20:07Åh, det ser rett og slett deilig ut! Kvedemarmelade sto på menyen da vi giftet oss. Mmm…
Sidse
14. oktober 2009 at 19:26Sjovt, som det er smukt. Der er noget i kvæde, som ikke vil kendes ved mig. Men duften minder mig om ingefær og citron, så jeg spiser duften istedet.
Catarina
14. oktober 2009 at 19:13Umm det ser rigtig godt ud. Jeg har stadig til gode at smage kvædemarmelade. Minder der om nogen anden kendt smag, for mig kunne det ligne lidt efter abrikos/appelsin smag, men er det det?
God aften til jer. :-)
djohanne
14. oktober 2009 at 18:46Uhm hvor ser det lækkert ud. Jeg tror aldrig jeg har smagt kvædemarmelade, kun nydt synet af de fantastisk smukke frugter.
Det med vinteren over, tror jeg godt du kan glemme.
Vores blommemarmelade der skulle forsøde de mørke vinterdage, forsvandt sammen med den sidste rest af sensommersol;)