Efteråret banker på, men der er fortsat fantastisk vejr i Nordjylland. Sol, blå himmel og fornemmelse af mild sensommer kan dog ikke kamouflere, at det er tid for at tage mine Jalapenos indenfor, hvis jeg skal gøre mig håb om, at de skal modne. Nu står de på køkkengulvet, for planten er ikke beskeden af størrelse og jeg bor i et gammelt bondehus, som har vindueskarme, som sagtens kan samle døde fluer, men nægter at opbevare noget større end en tændstikæske. Der står den vel egentlig meget godt.
I dag var planen, at vi skulle fejre æblet med en guidet tur gennem Frugthaven i Store Brøndum ved Skørping. Vi skulle dufte, smage og sanse os gennem efterårets guld, det gode æble, men ind imellem kommer livet og spænder ben. Oline har stadig en bunke lektier, som skal laves og jeg har fortsat ansættelse som moralsk støtte og opbakning, så det bliver vist ikke, men hyggeligt havde det været og i det solskin…
– og havde alting været anderledes og søndagen uendelig, var vi allerede nu ankommet til Herregården Hessel, hvor de i dag har arrangeret et fantastisk program, som står i fårets tegn. Det gad jeg godt…
– men jeg gider også godt supplere Oline. Okkedog, som jeg gider.
4 kommentarer
Louise
13. september 2009 at 14:45Nærvær kan jo ikke købes for penge. Jeg kan godt forstå, du gider.
Her er der inviteret til fisketur :)
jette k
13. september 2009 at 13:07Uh, det vidste jeg slet ikke, at der stadig er Fåredag på Hessel. Jeg har været der for snart mange år siden sammen med min mor og min søster og det står stadig for mig som en helt speciel dag/tur. Der er jo så smukt. Det forekommer mig også at det var der jeg oplevede duften af blomstrende lind for alvor. Men så må det jo have været på en anden tid af året. Måske husker jeg forkert og det var et andet sted… :-)
Liselotte
13. september 2009 at 11:24Sidse, de er vel cirka ligeså stærke, som dem du kan få syltet – de er gode, river lidt og modne og røde er de altså svedfremkaldende dejlige :-)
Jalapenos og chili i det hele taget er ikke spor svære at dyrke selv. Det kan lige så godt gøres i en vindueskarm på fjerde sal, som det kan gøres i et væksthus. De skal bruge masser af lys, men ellers er de altså ikke spor krævende. Til gengæld er de fleste chili gavmilde og sender stakkevis af frugt ned i skødet på dem, som gider :-)
Sidse
13. september 2009 at 11:06Umm…de der jalapenos. Er de lige særke, eller stærkere end dem jeg kan få syltede? Det er en fantastisk chili. Og ikke mindst. Er det svære at holde som plante? Smukke billeder..og så er du særskilt god til at opfinde nye ord.