Mens Kenneth maler vægge og gør klar til den sidste oprydning, overtaler jeg Oline til at hjælpe med figenhøsten. Der er modne figner på træet. Udsigten fra min plads ved vinduet har allerede afsløret de første tre, så det er bare på med gummistøvlerne og ind midt i krydderurtebedet og plukke løs.
Det bliver til en pæn stak af de modne og søde figner.
Jeg beslutter, at de resterende figner skal plukkes senere i dag. Sammen med nogle af mine syrlige æbler fra bunden af haven og lidt af de friske chili kan de koges til en dejlig, frisk chutney, som vil smage skønt til den curry, vi skal spise til aften og fignerne når alligevel ikke at modnes, inden efteråret overtager, så det er en fin måde, at få dem brugt på.
Jo, idéer er der nok af, så nu mangler jeg bare at få engageret medarbejdere, for kan jeg selv skære og kokkerere? Nej, jeg kan stadig ikke føre en kniv, så jeg satser på, at jeg endnu en gang bliver tilgivet, at jeg har så svært ved at lave ingenting og derfor pludselig har fået inddraget resten af familien, som – helt forståeligt – ikke nødvendigvis kan finde samme begejstring som min ved udsigten til fyldte chutneyglas.
Åh… gid de gider…
10 kommentarer
Liselotte
31. august 2009 at 14:31Sisse, det havde garanteret været smadderhyggeligt :-)
KirstenK, det er alletiders måde at få brugt de grønne, umodne figner på :-)
KirstenK
31. august 2009 at 14:19Mums, figenchutney lyder rigtig lækkert, tak for tipset…
Sisse
31. august 2009 at 09:55Ærgerligt at jeg bor så langt væk, jeg skulle med glæde komme og fylde dine chutneyglas for dig, men det lader sig ikke lige gøre.
God dag til dig og alle jer andre der læser med her.
Liselotte
31. august 2009 at 09:36En solmoden, blød figen smager pragtfuldt direkte fra træet, men ellers kan de anvendes som supplement til anden frugt, de kan bages, grilles, spises til ost, forvandles til marmelade og ikke mindst blive til chutney :-)
fisefornemme Pernille
31. august 2009 at 07:35Friske figner har jeg ikke fået siden jeg købte en håndfuld på grøntmarkedet i Arequipa, Peru. Jeg savner solmoden frugt!
Ella
30. august 2009 at 19:15Ahhhh, friske figner – jeg håber at du har held i arbejdsfordelerrollen :-)
Bibberen
30. august 2009 at 17:12….Jeg ville så mindelig gerne have en opskrift, som var brugbar. He ri huset er vi ved at drukne i (Bornholmsk importerede) figner – og vi aner ikke hvad vi skal bruge dem til.
Fuglemad synes for dumt?
Smagen er parfumeret, vil jeg mene…
Lene
30. august 2009 at 16:11Håber du har overtalt dem :-)
Fie
30. august 2009 at 13:29Det er sjovt, da jeg var i Netto tidligere så jeg nogle friske figner og kom til at tænke på, om dine figner overlevede det skiftende vejr.
Tante T
30. august 2009 at 12:57De figner ser så fristende ud! Jeg har endnu smagen af en FRISK figen tilgode, – sååå, hvodden bruger man dem? Rå, kogt, med eller uden skræl! Fortæl, fortæl…