Vi havde meget fornøjelse af Åse på turen til Normandiet, ligesom hun har gjort gavn de forrige år, vi er kørt på ferie. En GPS giver en helt anderledes frihed til at eksperimentere, gå på opdagelse og være spontan. Det er ellers noget, vi kan bryste os af at være temmelig gode til at være, men med skiftende held, når vi skal returnere til udgangspunktet. Altså i årene inden Åse flyttede ind i familien.
Vi har altid holdt meget af at tage den nærmeste omvej og man ser jo nyt, når man sådan ind imellem kommer på vildveje, men med en GPS i bilen, er det bare at læne sig tilbage og bede Åse om at guide retur gennem landskaberne på vej tilbage til vores udgangspunkt. Det er både nemt og bekvemt og pludselig er det ikke længere nødvendigt at huske landemærker.
Åses hjørne, som dette her gudsforladte sted endte med at hedde…
Nu er Åse ikke ufejlbarlig. Træerne gror ikke ind i himlen, så selvfølgelig fik hun os på tynd is og det endda lige, som vi var ganske få minutter fra at ankomme til vores feriebolig i Ravenoville sur Plage. Vi var lige kørt i retning mod Ravenoville og var endt ude på den smalle landevej, som ender ved kysten, da Åse pludselig dikterede et “drej til højre”. Autoritetstro som vi er, snuppede vi sidevejen, mens vi kiggede undrende på hinanden, for dette her var nu alligevel den mindste vej vi længe havde kørt på.
Måske Ravenoville sur Plage ville vise sig at være en udørk midt i ingenting. Det var der noget, der tydede på, da asfalten snart efter afløstes af jord og noget, der med god vilje, kunne kaldes to hjulspor. Hastigheden var faretruende tæt på at nærme sig nul, mens vi langsomt stred os gennem græs, som tydeligvis ikke var blevet berørt af bundkar i umindelige tider. Et hurtigt kig på Åses kort, gjorde os ikke meget klogere. Vi var ude, hvor heller ikke Åse kunne bunde.
Efter alt for mange minutter med tilbageholdt åndedræt passerede vi en lille stikvej. Til venstre for os var en asfalteret landevej. Vi undrede os, for alt tydede på, at vi kørte parallelt med landevejen, vi tidligere havde kørt ad, men sådan leger Åse ikke med os. Vi drejede skarpt til venstre, endte ude på landevejen igen og enedes om, at det var cirka samme retning, som Åse foreslog. Efter ganske få hundrede meter kunne vi konstatere, at vi slet ikke var halvt så dumme som Åse, der fortsatte ferien igennem med at diktere et “drej til højre”, hver gang vi nåede til stedet her.
Åse er praktisk, men hendes sunde fornuft er tydeligvis kun tilgængelig i begrænset mængde. Godt vi havde taget vores med.
18 kommentarer
Liselotte
21. juli 2009 at 15:29Vibse, vi må hellere være søde ved dem, hvis de fortsat skal være behjælpelige – og det er de jo :-)
Vibse
21. juli 2009 at 14:27Jeg er en af dem der ikke kan finde min egen rumpe hvis der ikke er plantet et flag i den….så jeg er svært glad for min GePS. Hun må dog finde sig i at blive skældt ud på det groveste hvis hun laver narrestreger med mig – for det sker. Der findes flere “Åses Hjørner” rundt omkring.
Trods alt burde jeg vel have lidt mere respekt for hende, hun bringer mig fejlfrit rundt de allerfleste steder. Så jeg vil tale pænt til hende i fremtiden og ikke stresse hende hvis hun ikke kan finde vej.
Liselotte
20. juli 2009 at 09:31Helle K, jeg har en kollega, som engang forcerede en moden kornmark i en Fiat, fordi hendes gps insisterede. Det har vi grint meget af siden, men her var det vist ikke gps’en, som havde lagt den sunde fornuft hjemme ;-)
Helle K.
20. juli 2009 at 09:19Jeg elsker de der historier, hvor mennesket er endt helt forkert eller sjove steder p.g.a. en Åse ;) Jeg kender også en kvinde, som var modstander af gps – indtil hun holdt i Hanstholm og hendes mand og resten af selskabet sad og ventede i Hirtshals ;)
Liselotte
20. juli 2009 at 08:56Marianne, han vil garanteret være til gavn og glæde :-)
Shabby Marianne
20. juli 2009 at 08:44Vi skal for første gang have Tom med udenfor Danmarks grænser så det bliver spændende, hvad han kaster os ud i….
Liselotte
20. juli 2009 at 08:32GPS’en er en dejlig opfindelse, men ind imellem får man altså nogle sjove anvisninger. Det er vigtigt at opdatere skidtet, men selv opdateret kan Åse altså komme på glatis :-)
Det er morsomt, at de ender med at have navn, men det er vel stemmen, som gør, at man synes, de skal have et :-)
Janne
20. juli 2009 at 00:30Tja vores hedder Stine….først blev hun døbt Sti(g), men da stemmen umiskendeligt tilhørte en kvinde, blev hun omdøbt til Stine. Om det var det, der gjorde, at hun for 3 år siden mente vi skulle køre af motorvejen og i ring i en rundkørsel på vej til Ystad skal jeg ikke sige, men havde vi ikke gjort noget (læs: brugt vores fornuft) havde vi vel stadig kørt i ring i den rundkørsel som tigrene om palmetræet i Lille Sorte Sambo.
Sissel
20. juli 2009 at 00:07*min mann*
Sissel
20. juli 2009 at 00:06haha – vi kjøpte vår i Sverige, så hun snakker svensk – og ergo kalles hun Pernilla Satelitt :) – hun er blitt så gammel at hun tar oss med på de rareste krumspring. Når det går riktig ille, kaller min henne verre ting, men slike ord tar jeg ikke i mitt tastatur :)
Hege
19. juli 2009 at 23:45Åses kusine bor hos oss. Hun heter Ruth. Hun er vår beste venn på ferier, og aller best når vi skal hjem. På grunn av henne tør vi kjøre ut i verden på lykke og fromme. Når vi skal hjem trykker vi bare på Kjør, – og vips så er vi der vi bor. Åse har et problem. Hun er så dårlig på dansk uttale, så når vi er i Danmark inviterer vi hennes danske kusine til å fortelle oss veien. Ruth blir en smule fornærmet, men vi kommer dit vi vil.
Mette
19. juli 2009 at 22:16haha hos oss heter han Jørgen :) Vår nevø, som faktisk heter Jørgen, har navnet Grethe på sin. Vår svoger er svensk og hos han heter hun Ulla :)))
Susanne
19. juli 2009 at 21:42Herligt indlæg. Jeg sidder lige og undrer mig over, at sådan en ting altid ender med at have et navn – og næsten en personlighed. Vores hedder Bertha….
Lilli
19. juli 2009 at 21:41Vi har også for ganske nyligt fået nyt familiemedlem – Roberta. Hende skal vi nok blilve gode vender med, især, når manden i huset kan fare vild i en telefonboks og jeg, familiens tidligere GPS, har tendens til at sige drej til højre og i samme forbindelse peger til venstre…
Roberta er mere end velkommen i vores familie.
Lene L
19. juli 2009 at 21:07Fantastisk historie! Vi havde gps (omend unavngiven :-) med på ferie til Sverige i sidste uge. Vores lille hytteby lå også et sted, hvor gps’en ikke kunne bunde. Fra hyttebyen skulle vi køre fem km på lige landevej til nærmeste by, og alligevel ville gps’en hver gang have os ned ad en lille snirklet grusvej, der var 2-3 gange så lang. Desværre gik der lidt tid, før vi havde regnet den narrestreg ud. Man skulle jo lige lære sit eget grantræs-nærområde at kende. Og vi blev ved med at finde undskyldninger for maskineriet, men det var altså et vildspor!
Suzanne
19. juli 2009 at 21:07Sjovt at høre om dine oplevelser med GPåSe og rart at vide, at også teknikken kan bringe én på vildveje. Selv holder jeg ufattelig meget af gode kort, fordi man kan aflæse så meget om landskabet af højdekurver, vandløb, og alle de andre signaturer. Men du har givet blod på tanden til en teknisk udfordring ;-)
Sifka
19. juli 2009 at 20:49Åh nej, hvor skønt med sådan en Åseomvej. Det er nok lagt ind med vilje for at I ikke skal blive for tilbagelænede. Godnat, ja jeg er altså grydeklar allerede nu.
Klejs
19. juli 2009 at 20:40Fnis… Et grine-indlæg!