Jeg synes, at det der med frugt er svært. Jeg vil gerne spise frugt, men der er ikke meget, som taler til mig. Jeg er nu også sådan lidt forstyrret på toppen, når det kommer til skidtet, for jeg kan ikke bryde mig om at tygge skrællen. Det er det værste jeg ved og vil du se et gåsehudsangreb af enorme dimensioner, skal du bare bede mig sætte tænderne i en vindrue MED skræl. Det er så nakkehårene rejser sig.
Min familie er heller ikke gode til det. Engang voldspiste Oline sig gennem landets æbleforsyninger, når vi nåede til efteråret, hvor de gode, saftige og smagsfulde danske æbler er i handlen, men det er forlængst slut. Nu er hun mere til hvidt brød og nudler, den snøbel, men jeg har fundet et trick, som virker. Jeg serverer i mundrette bidder. Så sker der noget.
Det virker jo! Det er så fjollet, at det er sådan, men det virker. Et fad med frugttern akkurat som det, de serverer i landets børnehaver sidst på eftermiddagen og se så min familie spise, så det er en lyst. Det glider lige ned i løgnhalsen.
De foretrukne spiser lige nu er melon, æbler og mango, men appelsinerne og bananerne glider nu også ned, når de serveres på børnehavemanér og om lidt er det tid til et bredt udvalg af bær og mange flere meloner.
Jeg er så smart ;-)
20 kommentarer
Liselotte
10. maj 2009 at 11:50Gitte J, man må jo godt være lidt snedig ind imellem :-)
Gitte J
10. maj 2009 at 11:43Det er også på den måde, der spises mest frugt på her i huset.
Liselotte
9. maj 2009 at 14:40Kirsten, så deler vi da bare. Jeg tager de forarbejdede og du får de friske ;-)
Pernille, vi skærer skidtet i indbydende stykker. Så går det jo fint :-)
Anita, det serveres der heller ikke her, nej, men klumper… sår’n i yoghurt og marmelade, de er i orden med mig :-)
Anita
9. maj 2009 at 13:44Så kan jeg næsten regne ud, at man ikke får serveret gammeldaws æblekage med uskrællede æbler hos dig. Det gør man nemlig ikke hos mig, for jeg kan heller ikke fordrage skræl.
Eller klumper i marmelade eller youghurt for den sags skyld ;-)
Pernille
9. maj 2009 at 13:40Jeg er helt klart med på børnehavekosten.
På arbejdet får vi frugt hver dag, men jeg gider ikke spise det, hvis ikke først jeg har skåret og fjernet kerner :)
Kirsten
9. maj 2009 at 13:37Jeg er altså SLET ikke med på druer i flydende form (ydrk!), men elsker vindruer, også MED skræl. Til gengæld hader jeg kernerne… ;-)
Liselotte
9. maj 2009 at 13:20Fanny, druer i flydende form… det er lige mig ;-)
Fanny
9. maj 2009 at 13:13vi er to på ca. 65 år, og vi spiser nok ikke så meget frugt som vi bør, men får fra Aarstiderne hver 14 dag og druerne drikker vi et par glas af i flydende form (RØDVIN)
:Uo
Liselotte
9. maj 2009 at 13:05Anette, jeg tror tricket er, at det skal være tilgængeligt, så det prøver jeg herhjemme :-)
Anette
9. maj 2009 at 13:01Jeg spiser frugt hver dag men jeg har indimellem nogle perioder hvor det kniber med at huske det – i de perioder skiftes vi til at skære noget frugt ud herhjemme for så skal det nok blive spist :)
Liselotte
9. maj 2009 at 12:56Ha! De andre to spiser vindruer, så det er en lyst, for de er ligeglade med skrællen. Mig? Jeg spiser fandeme ikke én eneste da! ;-)
Sissel
9. maj 2009 at 12:53Jeg lager også Smoothie av frukten. frosne bær og modne bananer – yoghurt med vnailje, juice. Etter en treningsøkt så er det den aller beste frokosten :)
Sifka
9. maj 2009 at 12:49Jaja Liselotte, smaddersmart, men jeg vil også vide, hvad du gør med vindruerne;)
Catarina
9. maj 2009 at 12:46I weekenderne gør vi ofte som dig, og skære en masse frugt ud og så spiser vi det som dessert.
Men til hverdag starter sønnike og jeg med en smoothie, af 8 frosne jordbær eller 2dl blåbær, 2 modne bananer og 1/2 l skummetmælk og en god håndfuld havregryn. Der ud over har vi hver et eller to stykker frugt medtil dagen og når vi kommer hjem, tager vi et stykke mere.
Så ja, jeg tror vi er godt dækket ind både med frugt og grønt. :-)
MissMuffin
9. maj 2009 at 12:25Jeg spiser tit en skål frugtsalat til morgenmad, med hakkede nødder og 1 tern god mørk chokolade over…
Nogen gange rører jeg lidt græsk yoghurt med vanilje og hælder over, det smager så godt!
Mie
9. maj 2009 at 12:09Hvad så med de forbaskede vindruer, man kun kan købe med skræl….. skræller du også dem for familien ?
betty
9. maj 2009 at 12:05Det var også sådan man begyndte at gøre på medicinsk afdeling, da jeg arbejdede. En stor skål med blandet frugt fik lov til at stå. Men da frugten blev skåret ud i mundrette bidder, så appelerede det meget mere til patienterne. Jeg gør det også herhjemme, og gulerødder , agurker og bladselleri i stave bliver også meget mere appetitlige, når de bliver skåret til og anrettet.
Liselotte
9. maj 2009 at 11:41Kirsten, jeg tror faktisk på idéen med at tilberede og så servere, for det virker ualmindelig godt herhjemme – og jo, det er noget af en sejr :-)
Lone, det er en skøn idé :-)
Lone i marsken
9. maj 2009 at 11:39Endvidere kan de små frugttern + en håndfuld bær hældes i en skål, saft af en appelsin eller to hældes over og lidt chokolade af god kvalitet hakkes og hældes også i. Sådan en skål er snart tom.
Kirsten
9. maj 2009 at 11:39Jamen, det er altså også sådan frugt skal serveres. Det bli´r det også herhjemme, og dét i en grad så ungernes legekammerater har forvænnet sig. Der bli´r aldrig spurgt til slik, popcorn og cola – men i stedet til frugtfad og hjemmepresset æblemost.
Dét er da lidt en sejr over Haribo og Coca-Cola, ikke? ;-)