Annemette er i morgenbolleoplæring. Dejen er rørt i går aftes, inden vi gik i seng. Den har stået i køleskabet til denne morgen, hvor jeg måtte ind og vække søster lystig, så hun kunne komme i omdrejninger. Nu står hun i køkkenet med en temmelig alternativ frisure, mens hun smækker dej på plader.
Dejen bobler lifligt, er en anelse tynd, men den første plade er i ovnen og jeg er sikker på, at de bliver fantastiske.
Det er sidste dag i Vorupør. Vejret er gråt, men det skal ikke forhindre, at vi nyder dagen til fulde. Inden vi tager rigtigt hul, skal vi spise Annemettes lune boller. Jeg glæder mig.
- fartglad professionel strikker, grafiker, illustrator, ordjonglør, tegnsprogstolk og mor til to - én levende - én nu kun i hjertet. Jeg stiler mod at skrive dagligt på Slagt en hellig ko. Taler og tegner og både med og uden hænder og er flittig og uopfordret ansøger til jobbet som ferieafløser for The Stig.
Jeg har Danmarks absolut bedst udbyggede garnlager. Jeg kan turbostrikke, tegne temmelig godt og overleve det meste. Jeg kan også sejle i kano, spise oliven og elske, så man næsten dør af det. Jeg kan grine. Højt og længe. Jeg elsker spas og så er jeg mor og mormor. Det sidste trumfer det meste.
11 kommentarer
gitte olsen
20. februar 2009 at 15:48Hej liselotte
sjovt, det ligner meget den måde jeg bager på – bruger bare honning i stedet for sukker, og ja, de bliver gode, er altid et hit.
god weekend og god bedring med halsen
Gitte
Liselotte
20. februar 2009 at 14:32Vi trækker den sidste nydelse ud af dagen, for det er jo frygteligt, at det er slut allerede i morgen.
Annemette, hun er HELT klar til frisk morgenbrødsbagning i kolonien, så I kan roligt glæde jer, Henrik ;-)
Henrik Rømer
20. februar 2009 at 12:58Dét med Annemette og div. morgenting det lyder utopisk. Omvendt: Hvis du har fået lært hende at servere hjemmelavet, friskbagt brød til vi andre står op, vil jeg nyde (endnu mere!) når de flytter ud i 210.
Hils – og hyg jer fortsat denne sidste dag.
Karin
20. februar 2009 at 12:10Jeg læste også morgenbajer og syntes egentligt det passede så skidt med indlægget om sundhed ovenover ;-)
Men nu er jeg helt med igen og det lyder forrygende!
Liselotte
20. februar 2009 at 10:32Bolledejen laver jeg altid på fornemmelser, men det er vel ca. en liter vand, en “ært” gær, lidt salt, et lille drys sukker og så ellers mel for resten af pengene, men kun indtil dejen er tyktflydende og stadig lige slipper skeen.
Så står dejen i køleskabet natten over og smides næste morgen på bageplader med en ske dyppet i koldt vand. Hurtigt ind i en brandvarm ovn (220 grader) og så ud igen, når de har taget farve og er blevet dejligt sprøde.
Vi lejer hos Sol & Strand faktisk, så ingen af delene, Betty :-)
betty
20. februar 2009 at 10:23Jeg har nydt dine billeder fra Vorupør, hvor jeg kommer tit. Du har et fantastisk blik for motiver.
I har haft et hus dejligt tæt på Landingspladsen, kan jeg se. Lejer I hos Hillgård eller Jeppe Sørensen?
Therese
20. februar 2009 at 10:10Uhm, sådan en morgenbolle med en skive ost – lyder ret meget mere spændende end den skål havregryn jeg startede morgenen med.
mette lykke
20. februar 2009 at 09:24Det lyder godt med de boller..
Er det en almindelig langtidshævebolledej du bruger eller ?
Jeg kunne tænke mig et kursus :-)))))
Marianne
20. februar 2009 at 09:09ha ha – jeg læste det som morgenbajer med højt hår. jeg er vist ikke helt stået op :-) Nyd den sidste dag og husk det er ikke afsked men på gensyn.
fisker & fernández
20. februar 2009 at 09:05Jeg laeste foerst ‘morgenbader’ og taenkte brrrr – nu er de blevet godt skoere deroppe paa vestkysten. Friskbagte boller virker umiddelbart ogsaa bedre end en morgentur i boelgerne paa en fredag ;-)
Henriette Thune
20. februar 2009 at 09:04det ser dejligt ud! her i Norge begynder ferien først i dag – og vi tager til havet på nordsiden af Skagerak i morgen, for en uge (meg selv, 5 børn, strikkerier og lesestoff). heldigvis er min feber ved at forsvinde, for alle glæder sig så meget :) kan I så ha’ en dejlig sidste dag i vinterferieland…