Juletræet skal plyndres i dag. Nu går den ikke længere, selvom Oline forsøger sig. Hun nægter at stå op til op- og afrydning af de sidste rester af julen, så jeg truer og lige lidt hjælper det. Hun ligger og gemmer sig bag Oskar, som også synes, at hendes dyne er det bedste sted i verden.
Jeg har besluttet, at hun skal deltage, men som tiden går, bliver den beslutning mere og mere flosset, for jeg trænger til at få smidt det træ ud. Jeg trænger til at starte på en frisk i stuen. Jeg er oppe i omdrejninger, så det er med at udnytte det, så længe det holder. Om lidt starter jeg. Om en times tid griner hun så af mig, for det lykkedes jo at slippe for det kedelige.
På spisebordet står andre rester fra julen. Om det er de sidste af den slags? Næ nej, skabet er stadig spækket med juleslik, for vi er rigtigt dårlige til at begrænse os. Nu lader jeg skålen stå en tid endnu og så ender noget af det i alternativt bagværk.
I køleskabet ligger bjerge af økologisk marcipan. I skabet er økologisk mel, lækker fuldfed chokolade og rester af tørrede frugter. Jeg er sikker på, at det kan forvandles til lækre horn og kringler, snegle og andet godt, som kan fryses og gøre en søndag eftermiddag ekstra lækker. Det er da et forsøg værd, men først juletræet…
12 kommentarer
Liselotte
3. januar 2009 at 11:11Nej, den hjælp måtte jeg kigge langt efter, Karin ;-)
Fyldte frysere elsker jeg :-)
Karin - abildjyden
3. januar 2009 at 10:56Det er altid dejligt at få pakket julen væk, dog er det ikke altid hjælpen er nærmest (hihi).
En god måde at få julegodterne udnyttet på, med opbevaring i fryseren, så er holdbarheden jo også længere.
Liselotte
2. januar 2009 at 15:30Jeg føler mig også frygteligt rig, når jeg tager et kig i spisekammeret og ser alle hylderne bugne af overflod. Jeg elsker, at det er nemt og hurtigt at bage gode kager, så jeg klager ikke det mindste. Det er mere al den juleslik, som irriterer mig. Ikke slikken, men vel mere min trang til at overdrive, tror jeg ;-)
Marina
2. januar 2009 at 15:20Jeg syndes alle dine rester gør dig rig på den bedst tænkelige måde. Marcipan kan man kun få for lidt af til sit bagværk. Særligt snegle er helt vidunderlige med marcipan synes jeg. Jeg plejer at købe lidt ekstra i december fordi det ofte er billigere der. Alle slags tørrede frugter er skønne i bagværk og i vintersalater. Og chokolade! Chokolade kan man da simpelthen ikke få for meget af.
Irene
2. januar 2009 at 15:11Åh..ja, som det bugner med overflod i skabe og køleskab, men for bare 5 minutter siden lod jeg de sidste rester karameller og konfekt finde skraldespanden, jeg orker ikke mere sødt….
Skynd dig bare at få det juletræ væk, det er den skønneste følelse når stuen igen er normal…. Julen er skøn,ingen tvivl om det. Men sikke en lettelse og friskhed når alt julepynten er borte.
Knus Irene (mrscakeaholic)
Lars
2. januar 2009 at 13:22Jeg er glad for at julen endelig er overstået :)
– Lars / baever
Heidi
2. januar 2009 at 12:3413. dag jul passer fint å høste treet. Det er ennå noen dager til :o)
Sifka
2. januar 2009 at 12:32Jeg nyder, at gå og bagjule godt bagværk fyldt med nødder tørrede frugter og marcipan. Det er et af lyspunkterne i januar, at gå der og finde på.
Karin
2. januar 2009 at 12:17Ja, jeg regnede jo med at skulle lave konfekt som tidligere år, men næ nej. Indtil videre er marcipanen endt i noget hjemmelavet is fordi vi også havde købt for meget fløde. Og sådan kan det gå når man, som os – åbenbart, ikke kan begrænse sig. Men det er altså også lækkert både at have lækkert bagværk og hjemmelavet is i fryseren.
Liselotte
2. januar 2009 at 12:15Adam, det kunne ende med at blive en aftale ;-)
Tine, jeg er også mest stemt for at smide skidtet ud, men jeg kender en, som ville blive meget, meget sur ;-)
Tine
2. januar 2009 at 12:13Øv vi har ikke flere rester….. men det er vist godt det samme. Min nye Wii Fitness skal vist indvies i dag. Er dog ikke så vild med, at den automatisk udregner mit BMI….. :o)
Adam
2. januar 2009 at 12:12…du kan også bare sende resterne ind til Brettevillesgade, vi elsker slik!