Jeg tog Oskar med ned i vildnisset. Han kan næsten forsvinde i det lange græs, men jeg synes, at det er så smukt og jeg elsker, at luften summer af græshopper dernede.
Jordskokkerne har dannet en hel skov, som næsten er ufremkommelig, men heldigvis befinder brombærrene sig i den forreste del af havestykket, så vi behøvede ikke forcere urskoven. Oskar gjorde det nu alligevel, fordi det er sjovt. Han forsvandt for mig flere gange.
Der er masser af bær dernede. Brombærren modner i forskellig tempi, så der er mange modne bær, men også mange, som er klar om en uges tid eller to. Det passer fint med, at jeg kan nøjes med en portion, som snildt kunne passe til en brombærtærte.
Mine fingre er røde nu. Fingerspidserne bærer vidnesbyrd om min tur ned i krattet. Det skal slides af, for end ikke sæbe gør en forskel. Det gør ingenting.
Æblerne hænger røde og modne. Ikke alle, men mange af dem løsner ved et let greb og jeg tog nogle stykker med op, for Oline elsker æbler og jeg tænker også, at de kunne være fine at kombinere med brombærrene og de hindbær, som var en gave til os sene plukkere.
Det blev en fin høst og mens jeg plukkede, varmede solen, så jeg til sidst svedte voldsomt. Der er meget varmt nede i det hjørne af haven. Det er derfor, jeg plejer at have køkkenhaven dernede. Masser af sol og læ, som giver et meget fint udbytte på trods af en mager jord.
En skønne dag starter jeg den køkkenhave op igen, men lige nu handler det om at finde en nem måde at omgås tærtedejen, som jeg HADER at lave. Jeg kan bare ikke finde ud af det… *suk*
11 kommentarer
Liselotte
31. august 2008 at 19:50Aha, tak for rådet, Lene. Nu er det slidt af, men næste gang… :-)
Lene
31. august 2008 at 17:36Hej Liselotte
ang. de røde fingre. De kan fjernes ved, at du opløser lidt citronsyre i vand, og putter fingrene deri i nogle minutter.
Liselotte
30. august 2008 at 01:04Ja, vel gør vi så, Sifka… hvis du gider :-)
Sifka
29. august 2008 at 22:54Når jeg kommer over, så afsætter vi et par timer til at lege med tærtedej, ok?
Liselotte
29. august 2008 at 18:12Camilla, brombær og æbler smager himmelsk sammen. Jeg er enig… og den der færdige tærtedej, den lader til at være populær :-)
Camilla
29. august 2008 at 17:49Mmmm, tærte!!
Men jeg haaader altså også at lave tærtedej. Fandt dog på en metode, der letter det en smule: I steder for dét der med at hakke smørret i, river jeg det ned i melet på et rivejern. Det gør det lidt nemmere at samle dejen.
Men den fra føtex-træet er nu også godt gennemprøvet hjemme hos os;-)
Jeg får helt lyst til at bage en med æbler og brombær, det er en kombination skabt i himlen!
Liselotte
29. august 2008 at 17:43Færdig tærtedej eller en smuldredej, selvfølgelig! Det husker jeg til næste gang, hvor lagrene ikke er tømt af Kenneth ;-)
Karin Hørkilde Jensen
29. august 2008 at 17:31Jeg har et forslag, nemlig en smuldredej. Den er pærenem og hurtig at lave og bruges både som bund og låg. Den bliver her hos mig varieret lidt med nødder/mandler, lidt revet marcipan osv. af og til:
150 g havregryn, 125 g mel, 150 g sukker, 1 tsk hjortetaksalt, 150 g smør. Alt væltes i en skål, smørret hakkes først med en kniv og smuldres sidenhen. Færdig, bum, slut.
Ca. halvdelen hældes i et tærtefad, de valgte bær lægges på og resten af smuldredejen hældes over. Bages ved ca. 200 grader i ca. en halv times tid.
En sådan tærte bør nydes lun med en LÆKKER ikke-fedtfattig creme fraiche;-))
Velbekomme!
stensamler
29. august 2008 at 17:30mmmmm….djohanne….lyder altsammen så lækkert. Nu ved jeg, hvordan de næste brombær skal bruges. I dag har vi lavet figensyltetøj af 3 kg figener…der er ikke noget så lækkert som efterårsfrugthøsten!
djohanne
29. august 2008 at 17:22Der “vokser” en ganske tålelig tærtedej i køledisken i Føtex.
Jeg nyder også havens brombær, som ganske rigtig modner i tilpasse sjatter, til at der ikke behøver gå “storkøkken” i tilberedningen.
Prøv at lave en smuldredej med hvad køkkenskabet byder på: havregryn, kokos, forskellige nødder, marcipan og en klat smør. Alle herlighederne puttes i foodprocessoren og svinges sammen.
Dejen klemmes ud i en tærteform og brombærrene lægges i et pænt lag øverst, drysses let med sukker, i ovnen varmluft 180 grader i ca. 30 min. Det er mums med en klat kølig cremefraiche ovenpå. Go´sensommerweekend
Susanne
29. august 2008 at 17:08Overvej lige den færdigkøbte!
Den er lige til at rulle af papiret og ned i formen – og den smager aldeles dejligt!