I august sidste år fik jeg kogt den skønneste myntegelé. Vi nyder stadig godt af den, men der er ved at være restriktioner på den, fordi de sidste glas står og skriger til hinanden inde på hylden.
Snart må jeg i gang igen og der er slet ikke noget at diskutere, opskriften fra sidst bliver fulgt til punkt og prikke, for alle elsker geléen, som blev lavet på æblesaft. Det passer ualmindelig godt til mynten.
I krydderurtebedet trives det hele, men æblemynten er gået helt i selvsving. Jeg har en veritabel myntemark lige nu, så der kan sagtens plukkes til en omgang gelé. Når køligere dage kommer, vil jeg sætte mig og plukke blade, så vi kan få fyldt lageret op.
Geléen smager gudeskønt til vores lam, som stadig er på lager i fryseren. Ingen grund til at spare på hverken mynte eller lam. Om et øjeblik slagtes der igen og vi aftager med glæde, så mon ikke snart der skal grilles lidt af det gode kød. Jeg tror det.
6 kommentarer
Liselotte
6. juni 2008 at 18:43Anni, jeg bruger det også til koldt vand, men jeg har SÅ meget, at der rigeligt kan blive til begge dele :-)
– også en rolig weekend til dig, Anni :-)
Anni
6. juni 2008 at 16:45Det er en god ide med myntegele. Det tror jeg ogsaa jeg skal i gang med. Jeg har ellers brugt min mynte, eller er citronmelisse jeg har, til
saft. smager ogsaa dejligt med masser af koldt vand.
En dejlig og rolig weekend til dig og din familie
Kh fra Wien
Liselotte
5. juni 2008 at 21:57Jonna, jeg har ikke oplevet det med låg, som ikke vil af, så desværre har jeg ikke lige et tip. Til gengæld kan jeg anbefale myntegeléen og kan du ikke få låget af den, hjælper lidt varmt vand til at opløse evt. sukkerrester ;-)
Jonna
5. juni 2008 at 21:24Jeg har jo med glæde prøvet dine opskrifter og den med æble chytne er der ikke meget tilbage af, men den med tomater der laves i glas med krydderurter. Ja desværre kan jeg ikke åbne glasset det er jo kogt i oven som du sagde, et har jeg fået åben de andre står inu, har du et fif til hvordan sidder så stramt så jeg kan ikke få det op.
Liselotte
5. juni 2008 at 20:39Jette, så MÅ du prøve den myntegelé, for den er som skabt til lam. Vi er tossede med den :-)
Jette Hyllested
5. juni 2008 at 20:24Tak for opskriften, det vil jeg prøve, jeg har masser af mynte og lam er vi også vilde med her i huset, så det er også i fryseren :-)