Sådan en aften, hvor Oline og jeg er alene og solen skinner, skal aftensmaden være nem, for jeg gider ikke bruge lang tid i køkkenet. Oline valgte, at vi skal spise tortilla. Det tager ingen tid at forberede og resten er stille venten, til æggemassen er bagt færdig.
Egentlig skal der flæsk i, hvis der skal andet end kartofler og løg, men vi snupper en tilsnigelse med lidt friskhakkede krydderurter og små, smagsfulde tomater på toppen i stedet for flæsken.
Skivede kartofler og løg brunes på panden. Løgene klar være klare og kartoflerne næsten gennemstegte, når man hælder æggemassen, som består af et passende antal æg, lidt vand og krydderier, over. Inden vendte vi friske krydderurter i kartoflerne. Det blev en blanding af rosmarin, estragon og et par blade salvie. Til sidst smed jeg på toppen nogle af de gode tomater.
Der serveres godt, hjemmebagt rugbrød i tykke skiver, iskold mælk og ekstra salt til skidtet. Så er vi godt kørende, er jeg sikker på.
Mens tortillaen bliver færdig, kan jeg vist lige nå at smide lidt lavendler i jorden. Det skal forsøges.
17 kommentarer
Liselotte
22. maj 2008 at 22:29Annette, de vil elske den, tror jeg :-) Og tak!
Karin, der kan du bare se ;-)
Karin
22. maj 2008 at 22:17Så blev jeg så klog :-) Og så fandt jeg i øvrigt også ud af, at vi åbenbart også spiser tortilla i to versioner herhjemme. Helt uden at vide det…
Annette
21. maj 2008 at 22:15PS. Lækker rå og enkel baggrund, du har fået på dit topbanner!
Annette
21. maj 2008 at 22:14Der har vi da lige idéen til næste uge, hvor jeg (igen) er alene med børnene – den tror jeg, de vil kunne lide.
Tak for inspirationen!
Liselotte
21. maj 2008 at 21:24Jeg siger dig, Eli… den smagte altså bare godt :-)
Eli
21. maj 2008 at 21:22RrrrrUUUUMMmmmmle – Nerj det tordner ikke det er ‘bare’ min mave ;-)
Liselotte
21. maj 2008 at 21:08En tortilla SKAL vendes og den skal også helst være høj som et hus, men vi snupper også gerne en flad af slagsen herhjemme… de smager jo godt uanset højde ;-)
Rikke
21. maj 2008 at 20:48Hos os bruger vi også gerne chorizo eller grøn peberfrugt i tortillaen. En rigtig tortilla skal forresten vendes – til forskel fra den danske æggekage. Den må gerne være lidt flydende i midten og så kan den med fordel spises sammen med pequillo peberfrugt ristet på panden med lidt hvidløg – og chorizo, hvis man ikke allerede har puttet den i. De allerbedste torlillas españolas findes efter min mening på tapasbarerne – de kan bare finde ud af at lave den tårnhøj og superlækre.
Liselotte
21. maj 2008 at 20:27Det smagte dejligt, Mette :-)
Mette
21. maj 2008 at 20:01Det så veldig, veldig, veldig godt ut!!! Nam nam
Liselotte
21. maj 2008 at 19:30Jeg kender godt traditionen med kartoflerne først, men jeg holder så meget af smagen af de brunede løg, Lene ;-)
Idéen med at komme den i et flutes er god. Jeg plejer også at spise den kold med rugbrød til, men som sandwich… god idé :-)
Lene
21. maj 2008 at 19:19Uhm det ser lækkert ud, her får vi også mange tortillaer, smager også godt kold i madpakken feks. i et fluetes.
Et lille beskeden tips fra min Mallorquinske svigermor: start med at brase kartoflerne først og først lidt senere tilsættes løgene, som ikke må blive brune. Hun tilsætter også et helt hvidløg som så bare fjernes bagefter. Steges en en god sjat olivenolie.
Liselotte
21. maj 2008 at 19:06Jamen tortilla er skam begge dele – både et fladt brød og en spansk bondeomelet, så ingen tager fejl :-)
I aften snupper vi omeletversionen. I går fik vi fyldte tortillas a la Mexico, så vi kommer verden rundt :-)
Fríða
21. maj 2008 at 19:00hm, her bruger vi Tortilla for et tyndt, flat, rundt bröd af majsmel, fyldt med diverse, rullet op, bagt med revet ost over, og så nydes den med stærk mexicansk salsa+créme fraiche. det du laver ville vi kalde for en omelet.
kh.fra Island
Frida
Karin
21. maj 2008 at 19:00Jeg må også sige, at jeg forbinder “tortilla” med et fladbrød med lækkert fyld og din opskrift med lækker æggekage. Er jeg helt galt afmarcheret?
Valdemarsro.dk
21. maj 2008 at 18:44Uhm det lyder og ser lækkert ud.
Minder mig også om at det er længe siden jeg har lavet en god gammeldaws æggekage, med sprød bacon og masser purløg :-)
Velbekomme til jer
Ann
21. maj 2008 at 18:44Det er interessant at her i Nordamerika, inspireret af Mexico, er Tortilla et tyndt flat broed bagt af hvedemel eller majsmel, bliver spist sammen med Mexicanske retter eller rullet omkring diverse interessante spiser. Jeg var ikke klar over at der er et Spanien spansk ord der er en hel anden ret. Ja, man laerer noget nyt hver dag. Det ser godt ud!!!
Velbekomme!
Ann i Vancouver