– og ventetid kan, med lidt snilde og hurtighed, forvandles til et par gode brød…
Min store, tunge og knapt så kønne Electrolux er en stor hjælp, når jeg bager. Den gør stort set hele arbejdet for mig, så det tager ingen tid at starte et par brød op.
Vand og gær, honning og salt og så et kilo af den gode spelt fra Fru Møllers Mølleri og jeg er klar til at lade det være. Nu skal det hæve til dobbelt størrelse.
Når det er sket, flytter jeg det over i hævekurvene, hvor det får lov til at efterhæve endnu en gang, inden det ryger ind i en rygende varm ovn med godt med vand i bunden. Uhm… jeg glæder mig og så er ventetiden slet ikke så slem.
12 kommentarer
Gitte
25. marts 2008 at 19:38Det lyder til at det med vand i ovnen når man bager er en god ide, det må jeg hellere prøve næste gang jeg bager boller. Jeg har en røremaskine, men den står bare i skabet for den er så stor og klodset. Det kan være jeg skulle sætte den til salg og købe en der er mindre – ja, det må være mit næste projekt.
Liselotte
25. marts 2008 at 19:04Jeg håber for dig, at du finder en, Louise. Jeg elsker min :-)
Louise
25. marts 2008 at 19:00jeg har i mange år ønsket mig en røremaskine, nu tror jeg, det skal være. Og det bedste af det hele var, da jeg foreslog manden det, ja – så rystede han ikke engang på hovedet – som om det var en skør idé. Jeg kan også godt lide at bage, men når man har arbejde som tager meget tid, er der ikke overskud til det… Det tror jeg helt sikkert, at en røremaskine kan gøre noget ved… Og jeg bruger også vand i bunden af min ovn, når jeg bager. Det bliver sååå lækkert ;)
Liselotte
25. marts 2008 at 18:50Jane, jeg smider vand ind i bunden af ovnen. Lidt direkte i bunden, for at generere damp og så ellers en bradepande med vand i bunden til samme formål undervejs i bagningen :-)
Jane K
25. marts 2008 at 16:32Vand i bunden ????
Der faldt jeg vist af pinden…. a hva’ for nowet wand ???
Har længe været på jagt i div. genbrugser for at se om der ikke skulle være bare en lille bitte røremaskine til mig, men nej… jeg må jage videre… eller købe en ny…
Liselotte
25. marts 2008 at 15:45Bambi, den gør alting hundrede gange nemmere og ventetiden i dag er frustrerende, men resultatet bliver et par gode brød, så helt skidt er det jo ikke :-)
Bambi72
25. marts 2008 at 15:39En ordentlig køkkenmaskine er simpelthen guld værd…. Og på den måde gør det ikke helt så meget at man skal vente :-D
Liselotte
25. marts 2008 at 14:53Sådan en køkkenmaskine er guld værd, for den gør opgaven overskuelig :-)
Helle K.
25. marts 2008 at 14:49Jeg gad da også godt vente lidt, hvis det kunne ende op med et par lækre brød :) Nu glæder jeg mig til billeder af brødene, det er vist det eneste nybagte jeg får idag.
Gitte
25. marts 2008 at 14:46Ja, sidder bare her på arbejde og spiser gulerødder og bliver helt misundelig på dig for du skal snart have nybagt brød.
Lækkert .-)
Tora
25. marts 2008 at 14:36Vi har den samme kjøkkenmaskinen, og den er i bruk nesten daglig. Jeg klarer meg ikke uten den, den gjør det mulig å få bakt brød selv i en travel småbarnshverdag. Og det er ingenting så godt som hjemmebakt brød, det er livskvalitet, det!
Karin
25. marts 2008 at 14:36Ved du hvad – jeg tror da lige at det er nøjagtig hvad jeg skal gøre. Der mangler brød på hylderne, nu hvor jeg har ferieret. Jeg ved at det skal til, og elsker både processen og resultaget og dine billeder er så virksomme at jeg ikke kan sidde stille.
Tak for skubbet.