Det ser jo godt ud, gør det, men ingen ved, om det er velsmagende eller krummen er god, for der er ikke skåret i skidtet endnu. Det er stadig for varmt, for det er lige kommet ud af ovnen.
Brødet er bagt af en liter koldt vand, ca. 20 gram gær, durum, boghvede og almindelig hvede, et skvæt salt, en spiseskefuld honning og et lille skvæt olie, som er rørt 11 minutter på Assistenten, som trofast betjener mig, hver eneste gang jeg får lyst til at bage.
Da det var færdigrørt, lod jeg det stå i fred og ro de næste tre timer på køkkenbordet. Det voksede til dobbelt størrelse. Meget tilfredsstillende. Så smed jeg det i hævekurvene, hvor det stod en halv times tid. Det voksede smukt og da det nåede kurvenes kanter, vendte jeg det ud på bagepladerne.
Hævekurvene fungerede fint og brødene slap kurvene uden problemer. Jeg tror det er fordi, jeg har sørget for at mætte kurvene med olie, inden jeg tog dem i brug. Godt med mel i og så dejen oveni. Det var nemt.
De er bagt i varmluftsovn ved 210 grader og så rundt regnet en halv times tid hver. De kunne ikke være derinde sammen. Som sædvanlig havde jeg overdoseret.
De skal smage godt til de dampede muslinger lidt senere og så er de altså en fryd for øjet, synes jeg.
20 kommentarer
Hanne
12. maj 2008 at 10:31Jeg bruger en gammel brødkurv jeg fandt inde i et skab en dag. den lignede de andre på en prik, men er lidt blødere..
Jeg har brugt den til at hæve i lige siden, og det virker fortrinligt så læng den er melet godt!!
Brødene bliver så smukke med de mange cirkler ovenpå!
Liselotte
10. marts 2008 at 16:48De skal nemlig IKKE have vand… så går det frygteligt galt, Lisbeth ;-)
Lisbeth Døssing
10. marts 2008 at 10:58Har også hævekurv og derfor en advarsel: PAS PÅ MED VÆSKE I DERES NÆRHED! de suger helt vildt – og bliver møgskæve…
kh Lisbeth
Liselotte
9. marts 2008 at 12:24Ha ha ha… jeg er allerede meget glad for mine, Marianne. Du kan se en forhandlerliste lige her. God jagt ;-)
Marianne
9. marts 2008 at 11:04Okay…. så er der ingen vej uden om….. de der kurve må straks skaffes :-)
Liselotte
9. marts 2008 at 00:42Marianne, kurvene skal mættes med olie, inden man tager dem i brug første gang. Kurvene sluger olien helt og aldeles. Herefter skal de aldrig have olie mere.
Marianne
9. marts 2008 at 00:01Jeg er jo også en bagekone og er lidt (måske nok meget) interesseret i hævekurvene. Du skulle smøre dem med olie første gang eller skal man det hver gang? Siver olien ned i kurven eller i brødet? Måske et mærkeligt spørgsmål, men jeg skal bare lige vide omkring fedtstoffet. Men lækre og velduftende ser de ud – lige til at spise…..
Jeannette Mariae
8. marts 2008 at 22:45Det har du helt ret i ;-)
Liselotte
8. marts 2008 at 22:25De er rigtigt gode, Jeannette Mariae… heldigvis, for smagen sidder jo ikke i det ydre, selvom det er vigtigt ;-)
Jeannette Mariae
8. marts 2008 at 22:12Det kan næsten kaldes kunsthåndværk. Hvor er de delikate, lige til at sætte tænderne i ;-)
Liselotte
8. marts 2008 at 20:53Karin, der var da lidt af en rettesnor omkring bagning og temperaturer og så rigtig god fornøjelse med bagningen i morgen :-)
Deborah, jeg var heldig, at de også smager dejligt :-)
Gitte, man kan altid øve sig og blive bedre. Det gør jeg også hver eneste dag. Man skal vælge, at man vil det gode og det sjove :-)
Gitte
8. marts 2008 at 19:44Det har du virkelig ret i. Det er blevet en opgave jeg har for dagen hver dag – ligefrem et behov jeg har fået, at jeg skal læse din blog og det gør en rigtig glad.
Jeg er nok selv en der godt kan komme til at se alt fra en negativ side, men det er virkelig blevet anderledes ved at læse din blog. Du ser det gode i alt og så er det jeg tænker hvis du kan – hvorfor så ikke også mig? Og det er faktisk blevet bedre, men jeg har meget at lære endnu.
Det hele ligge til grund for at jeg har haft en barndom, der ikke har været af de bedst. Der var for mange der lovede mig noget og ikke holdte det. Så er det lidt svært at se det posivie i noget som helst. Jeg har arbejdet med det i mange år, men ikke rigtig fundet en helt løsning endnu, men jeg vil nok og bliver nød til at sige – din blog gør mig glad og ser at man kan komme længere ved at tænke positivt.
Jeg skal ikke fortælle dig hele min livshistorie.
Deborah
8. marts 2008 at 19:33Jeg må tilslutte mig, har aldrig hørt om hævekurve før. Men at dømme efter dine fantastiske brød, så er det en super ide! Det er jo sådan nogen brød man normalt kun ser hos bageren. De kan umuligt være så smukke og ikke smage godt ;-)
Karin
8. marts 2008 at 19:31Det både lyder og ser lækkert ud med de brød. Jeg har også nogle hævekurve i kikkerten.
Tak fordi du skriver at du bruger varmluftsovn. Ja, ikke fordi du skal bruge den funktion, men fordi jeg har gået og tænkt på “gad vide hvad Camilla Plum mon bruger?” Når hun opgiver temperatuen er det mon så alm. eller vamluft? Nu ved jeg det hvertfald med de brød du netop har lavet, og jeg tror da nok lige jeg glæder mig til at smide dej i ovnen imorgen, som planlagt :-) Dejen står og hæver….
Liselotte
8. marts 2008 at 19:06Sådan udvides vores horisonter konstant, Gitte – og det er det allerherligste ved at bevæge sig rundt i Blogland, synes jeg :-)
Gitte
8. marts 2008 at 19:01De ser lækkere ud de brød. De giver en god form – de der hæveskåle. Aldrig hørt om sådan nogen.
Liselotte
8. marts 2008 at 18:55Tak Andrea – og vi damper i det, vi har i huset, så det kan være både hvidvin og ind imellem øl. I aften tror jeg, at det er hvidvin :-)
Andrea
8. marts 2008 at 18:48Smukke, smukke brød – hvad damper du/Kenneth muslinger i? Hvidvin eller øl?
Liselotte
8. marts 2008 at 18:17Du har jo en gave til gode, så hvem ved, Ella… ;-)
Ella
8. marts 2008 at 18:16Lige akkurat sådan forestiller jeg mig, at mine brød kommer til at se ud – engang.
Hvor er de smukke og selvfølgelig er de lækre :-)