Vores lokale planteskole, som har fået kronede tider efter Aalborgs største planteskole lukkede, har været i gang med at udvide de sidste mange måneder. De sidste uger har jeg bemærket, at gravemaskiner er fjernet til fordel for ny indgang og sirligt opstillede indkøbsvogne.
I dag, da jagten på foråret gik ind, var jeg overbevist om, at det kunne findes dernede, så jeg slog et slag indenom.
Der er blevet vældig fint udenfor. Vandkunst står side om side med indkøbsvogne, som gør det nemt og bekvemt at komme indenfor i varmen, for at proviantere, så jeg var ikke sen til at gribe en af dem og smutte ind i varmen.
Det indendørs areal er udvidet til dobbelt størrelse, så jeg havde en forventning om, at sortimentet også var udvidet og inspirationen lige om hjørnet. Sådan var det så slet ikke. Stort, næsten gabende tomt og i hvert fald gabende kedsommeligt var der, da jeg endelig kom ind i varmen. Der var intet nyt under solen og ikke engang en hyacint havde de hjemme, så det tog ikke mange minutter at komme ud igen.
I stedet smuttede jeg op og handlede ind i de lokale butikker og fik derfor både hyacinter, perlehyacinter og tulipaner med hjem. Foråret skal etableres indendøre, for dagen er stadig grå, tåget og fugtig og der er ikke udsigt til andet lige nu.
I aften skal vi have makaroni. Barndommens pasta. Det eneste der var at få. Pludselig forsvandt det ud af sortimenterne til fordel for fettucine, tagliatella, farfalle, rigatoni og penne, men jeg elsker altså makaroni og pludselig lå det der, lige foran mig, på en hylde i supermarkedet.
Det skal spises med en god tomatsauce af den helt enkle slags. Finthakket gulerod, bladselleri og løg svitses i god olivenolie og herefter spædes op med hakkede tomater, en bouillonterning og evt. lidt vin eller vand og så skal skidtet bare have lov til at simre, til det er kogt ind til det allerbedste i hele verden, en god, mild og velsmagende sugo. Uhm.
Friskrevet parmesan og nybagt foccacia bliver tilbehøret. Jeg glæder mig.
11 kommentarer
Hanne
13. februar 2008 at 17:34Når du en gang er i Århus enten ons- eller lørdag mellem 8 og 14, så tag på markedet på Ingerslevs Boulevard. Der er alt, hvad hjertet begærer indenfor løgplanter, afskårne blomster mm og nu er der også kommet en lille transportabel cafe. Når det bliver rigtig forår kommer der også et hav af udplantningsplanter, småbuske og krydderurter til haven. Jeg arbejder liige over for og er fast kunde hver onsdag. Det er ofte bedre og altid sjovere end at gå i havecentrene ;-)
Eneste hage er, at det er møgsvært at finde en parkeringsplads for det arbejdende folk om onsdagen!
Liselotte
13. februar 2008 at 00:03Sikke dejlige ord, Marianne. Tak skal du have :-)
Marianne
12. februar 2008 at 19:53Må bare skryte litt av bloggingen din! Vakre bilder og nydelig tekst! Jeg blir så god i hjertet av å kikke her inne, og få så lyst til å ha det godt! Tusen takk!
Liselotte
12. februar 2008 at 18:53Louise, vi skulle snige os til at bruge dem som sugerør. Mor flippede skråt, hvis vi “legede” med maden ;-)
Merete, den bog må da vist undersøges nærmere. Tak for inspiration :-)
Sifka, jeg håber også for dem, at de finder på lidt mere spas dernede, for ellers er det da en elendighed… :-(
God aften til dig også :-)
Sifka
12. februar 2008 at 18:45Man må da håbe at planteskolen finder ud af at udnytte fordoblingen noget bedre fremover. Andet er da for kedeligt.
Du må have en dejlig aften med forår i potter og pander:)
Merete Møller
12. februar 2008 at 18:35Rigtig god inspiration – er allerede sat over at koge – når man lige har investeret i 5 kilo store stilktomater hos den lokale grønthandler for “femotralve” kroner.
Giver dig helt ret i at det simple er det bedste. Jeg ved ikke om du kender “Sølvskeen” der er enhver italiensk husmoders “Fru Jensen”. Den skulle du ønske dig. Der er ikke mange retter på de 1260 sider, hvor der bliver brugt meget mere end 5 ingredienser.
Louisek
12. februar 2008 at 17:47Jeg har det på akkurat samme måde, med makeroni som dig. Jeg husker min søster og jeg brugte dem som sugerør, når vi drak mælk :-)
Liselotte
12. februar 2008 at 17:07et cetera, det enkle er, når det kommer til en tomatsovs, det allerbedste, synes jeg. Jeg kunne såmænd næsten leve af det ;-)
Thomsens var et dejligt sted og nede på Indkildevej har de et stykke at gå endnu, inden de tåler sammenligning ;-)
et cetera
12. februar 2008 at 17:04Det lyder sandelig heller ikke dårligt – og er et glimrende eksempel på at det enkle kan være det bedste – ind i mellem :-) Vi savner nu “Thomsens” iøvrigt, ja vi gør …
Liselotte
12. februar 2008 at 16:25Det bliver heller ikke noget skidt bekendtskab, Deniz :-)
Deniz
12. februar 2008 at 16:24Jeg er på vej.velbekommen