– og så lige en god skæreost… for de er lune endnu :-)
Måske er der en enkelt eller to, som kunne have lyst til alligevel at forsøge sig med kommenskringlerne, så her kommer lige en opskift:
Ingredienser
100 g smør/margarine
3 dl mælk
50 g gær
8 dl (500 g) mel
1 tsk salt
1 tsk sukker
1-3 spsk kommen
1 æg
Fremgangsmåde
Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad væden nå en tilpas temperatur og rør gæren ud i væsken. Bland sukker, salt, æg og kommen i dejen. Kommensmængden kan varieres afhængig af fornøjelsen ved indtagelsen af samme. Jeg snupper 3 spsk. Lad dejen hæve ½ time.
Form dejen til kringler. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensl kringlerne med sammenpiskede æg og drys evt. lidt kommen over. Bages i 15 min ved 200 grader og så er der ellers lune kringler til den, som måtte have lyst.
25 kommentarer
Ole
12. januar 2010 at 11:55hej Liselotte
var såmænd bare lige på jagt efter en opskrift på kommenskringler, & faldt over din side. Herligt at overvære dig, med det muntre og positive syn du bærer frem! Normalt er jeg ikke så vild med blogs hvor folk krænger sjælen ud, men med dig er det noget andet, du krænger jo ikke noget ud ;-) men fortæller om at få en masse ud af livet mens det er der. Go on!
kh
Ole
Mikkel
11. januar 2010 at 08:21Det står den vidst på i eftermiddag!
Mums (:
Liselotte
20. januar 2009 at 23:58Sig, de smager pragtfuldt, så glæd dig :-)
sig
20. januar 2009 at 22:00Yes desse skal lagast. Du er kjempeflink.
alt godt frå sig
Liselotte
28. december 2008 at 13:45Hej Albert og velkommen til :-)
Melet kommes i som det sidste og dejen æltes til en passende konsistens. Hvor mange spørger du… og det ved jeg ikke. Det kommer an på, hvor store du laver dem, men 12 gode, store kringler skal der nok kunne blive :-)
Albert
28. december 2008 at 13:38Hejsa Liselotte…….
Jeg har lært at følge opskriften – en klog ting, for så skulle det lykkes, men – hvad med melet ? *smiler * du glemmer at skrive hvornår det skal i. Oki jeg ved godt det skal blandes i før mælken – men alligevel. Jeg vil bage dem efter nytår – og glæder mig til dem. Og så forresten ………..Hvor mange får man ud af portionen ?
bagerkram og efterjuleknus
” den danske bager i Basel ” Schweiz
Liselotte
1. februar 2008 at 15:20Anni, jeg er også vild med de kommenskringler – og mælkeskum er altså en skøn opfindelse ;-)
Anni
1. februar 2008 at 12:18selvfølgelig hedder det glemte og ikke dlemte. sådan er det når man ikke læser igennem inden man sender det!!!!
Anni
1. februar 2008 at 12:17Jeg dlemte at skrive, at jeg har fundet min gamle mælkeskummer (Bodo) frem igen. Den er alligevel bedre end den elektriske jeg har fra Nespresso.
Anni
1. februar 2008 at 12:13Jeg bagte dine kommenskringler i går til vores ‘torsdagseftermiddags-cafe’ og alle var bare vilde med dem!
Tak for den opskrift, Liselotte.
Heldigvis kan jeg igen, efter 1 døgn, komme ind på din side igen.
Kh fra Wien
Liselotte
26. november 2007 at 09:13Og i lige måde, Angelika :-)
angelika
26. november 2007 at 08:11Kringlerne frister meget ! Dem skal jeg bage i loebet af ugen. Maaske med anis i halvdelen af dem, saa husets herre ogsaa faar noget at saette taenderne i.
Jeg tror, at det med kommen er som med kapers – enten elsker man dem, eller ogsaa hader man dem. Jeg elsker begge dele !
Ha´ en skoen dag :-)
Liselotte
25. november 2007 at 23:31Koselig, jeg tror bestemt også jeg hopper på et færdigbagt – og så bilder jeg tøserne ind, at jeg selv har bagt det ;-)
… nej, selvfølgelig gør jeg ikke det, men det er pynten der trækker og den skal de så få lov at have det sjovt med :-)
Koselig
25. november 2007 at 22:23Å disse ser utrolig gode ut, jeg kopierer og skal prøve oppskriften!
Ang. Martha’s pepperkakehus ovenfor her, jo de er søte – veldig søte, men jeg kjøper likevel ferdig bakt pepperkakehus som jeg setter sammen selv. Det er like moro synes jeg og faktisk for meg en ny tradisjon. Har aldri gjort det før:) Når man ikek har barn så er det mye man ikke gjør, men … man kan jo gjøre det likevel :)
ha en fin kveld
Liselotte
25. november 2007 at 21:26Hvor var det dejligt at læse, at der trods alt findes andre kommenselskere i verden ;-)
Claus
25. november 2007 at 21:13Kommenskringler er simpelthen en gudespise :)
Kari
25. november 2007 at 19:30Kommenskringler er en dejlig spise. Gad vide hvor mange af mit afkom der kan li’ kommen? Jeg må forsøge en dag i næste uge. Yngste har skoldkopper, så der er tid nok at tage af :-)
flinkonella
25. november 2007 at 18:35Wauuuv jeg elsker kommenskringler, og min bager er holdt op med at lave dem, jeg havde slet ikke overvejet, at man kunne selv. Tak for opskrift, går i krig i morgen selvom jeg ikke er den store bageentusiast.
Pia
25. november 2007 at 18:04Uhmm den opskrift har jeg snuppet, jeg elsker kommen når der er ost til. Tror jeg bager en pladefuld til årets julefrokost i år, de vil uden tvivl falde i meget god jord:)
Liselotte
25. november 2007 at 17:59Ja, alle i familien her kan faktisk lide kommen. Oline lader som om hun ikke kan, men vi ved bedre… for der forsvinder underligt nok kringler, som ikke havner i hverken Kenneths eller min mave ;-)
Godt Oline ikke læser med her. Så skulle vi have pandekager i et ruf ;-)
Randi
25. november 2007 at 17:47Kan I alle i husstanden lide kommen? Jeg synes som regel der plejer at være flere kommenhadere end kommenelskere indenfor en familie – men det er nok fordi at sådan er det i min ;-)
Dine kringler ser rigtig gode ud, men jeg har tilgengæld en stor portion pandekagedej med kardemomme og citron stående i køleskabet som bare venter på at blive bagt…;-)
Liselotte
25. november 2007 at 17:21Uha, som det er godt… :-)
Sifka
25. november 2007 at 17:17Kommenslyst kan smitte nøjagtig som med chokolade. God ide med sådan en gang kringler. Og ost, uhmmm…
Liselotte
25. november 2007 at 17:01Tak skal du have, Anita :-)
Anita
25. november 2007 at 16:59Arj, jeg ku’ godt liiige spise et par stykker eller tre. Også selvom jeg intet kan smage, men jeg kan levende forestille mig og så kunne det sagtens gå an…
Velbekomme ;o)