Nogle gange kan man ende med at overraskes. Specielt når man, som jeg, laver ting sådan lidt “hylden hen og så lidt til venstre”, for tingene ender ikke altid, som man egentlig planlagde.
Mine syltede kvæder endte som kvæder i géle og de er syrlige som bare pokker, men det, som skulle være endt som et sødt indslag til både kød og brød, er nu tæt på at ligne den abrikoschutney jeg begik sidste år og det er slet ikke skidt, for den er vi vilde med.
Disse kvæder er ikke stærke, som chutneyen ellers traditionelt er, men de smager dejligt. De er friske, syrlige og vil passe perfekt til et godt stykke lam, så det er bestilt til aftensmaden, som skal indtages i godt selskab med mor og Oline. De skal prøvesidde køkkenbænken, skal de, og jeg skal have lam. Det er alt for længe siden sidst.
10 kommentarer
Liselotte
30. september 2007 at 00:52Nej du er ikke, Regitze – grønttorvet var foran ;-)
regitze
29. september 2007 at 23:53jamen halløj. jeg høster først mine tre kvæder i slutningen af oktober. tidligst.
er jeg nu allerede bagud igen.
suk.
Liselotte
29. september 2007 at 19:58Kvæder i gelé var et hit. Uha, som de er dejligt friske, men de kan aldrig omgøres, for jeg husker ikke lige hvor meget og hvad, så jeg kender udmærket problematikken, Visitsen.
Måske jeg snart skulle lære at lave noter undervejs ;-)
Camilla
29. september 2007 at 19:28Lige til at få mine tænker til at løbe i vand.. hvem der bare var så dygtig i køkkenet.. :-) Det må være skønt at kunne lave så mange spændende og kreative ting selv. Jeg er ofte ramt af inspiration, men mit resultat er aldrig helt så heldigt ;-)
Julia
29. september 2007 at 17:23Ummenumme, det ser lækkert ud!
kagekonen
29. september 2007 at 16:40de ser lækre ud dine kvæder i gele… Jeg har planer om en blomme chutney med peberrod i morgen og der skal der også lam på bordet, langtidsstegt med auberginer og kikærter og så et ordentlig skvæt “karry-krydderier”…
Helle
29. september 2007 at 16:28Uhmmmm, havde jeg nær skrevet… ikke nok med at det lyder lækkert, så er det også fantastisk smukt at se på.
Ella
29. september 2007 at 15:48Uhmmmm, lam :-)
Jeg har opdaget, at mange af mine kommentarer herinde hos dig, begynder med: uhmmm…..
gad vide, om det ikke er fordi, du skriver om så meget lækkert, Liselotte? ;-)
Sifka
29. september 2007 at 15:10Ujh, hvor friske farver. Hvilke kvæder har du brugt, der giver den kulør? Åh, hvor det frister, især det syrlige.
Lam, uhm. Nå, vi skal have frikadeller, men de gode hjemmerørte med en spids allehånde og revet løg, ligesom min far lavede dem:)
God fornøjelse på køkkenbænken og god lørdag aften.
visitsen
29. september 2007 at 15:08Kender det med ikke at følge opskriften, men lade instinkterne råde…
Problemet er bare når folk så vil have opskriften… skete her forleden med en blommechutney jeg havde foræret et glas væk af… gav veninden den opskrift jeg troede jeg havde brugt.
Da jeg fik klager over at det hun lavede ikke smagte som mit, måtte jeg jo erkende at praktisk taget halvdelen af ingredienserne var ændret og ingen af målene overholdt.